Gübre fiyatları Şemsi Bayraktar sayesinde mi düştü?


✔ Dün Tarım Kredi Kooperatiflerin bazı kimyasal gübrelerde %30 indirip yaptığının kesinleştiği konusunda paylaşım yapmıştık. Yenişehir Diyarbakır Ziraat odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İskenderoğlu, yapılan bu indirimin Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar'ın ısrarlı çağrılarından sonra gerçekleştiğini savundu. Ayrıca yakın zamanda %26 Amonyum sülfat gübresinde de indirim yapılması gerektiğini belirtti.

✋ Sizce gübre fiyatlarındaki indirimin temel sebebi nedir?

1644684463613.png
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Bu fiyatlara bile küçük çiftçinin gübre kullanabileceği meçhuldür.

"Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür."
Hocam,ürün fiyatları da çok yüksek, vermeden alınmıyor.Topraklar hazır, yağış güzel oldu.Tohum,gübre,ilaç,emek.Üretim için elimizden geleni yapacağız.
Bereket olursa hem biz hem ülkemiz kazanacak.Ben bu yılın güzel olacağına inanıyorum.
 
Yahu yüzde 30 düşmesi hiçbirşey ifade etmezki,

Önce 7 ye 5 katlasın, sonra indirim yapılmış gibi gübre gazlansın olacak iş değil

Gübre mafyasımı vardır nedir

Hani görürsünüz lüks mağazalarda sezon sonu ŞOK %50 İNDİRİM yazar etiket fiyatına 200 lira yazacağına etikete 1000 lira yapmış 1000 liranın üzerini çizip 500 lira indirim yazarlar ya vitrinlerde, 200 liralık malı 500 e gazlarlar böylece, işte o hesap,

5 lira bile çok olan gübreyi çektiler doları bahane ederek 15 liraya, sonrada dolar düştü diye 12,5 liraya indirdiler ve nihayet gübrede %30 dev indirim haberiyle 5 liralık malı 10 liranın biraz altından gazlamaya kalkıyorlar, olacak iş değil bu günleride görecekmişiz, ama iyi pazarlama taktiğidir her zaman tutar, alıcı ucuzladığına sevinir koşarak alır hep öyle olmuştur, psikolojiye oynuyorlar gübre pazarlayanlar, sanırım mafya tipi bir örgütlenme var pazarlayıcılar her yerden işi bağlamış ucuzladığına halk değil yönetimler bile inanır artık, pes yahu bu taktiği yedirmeyi başardılarsa her şey beklenir.
 

Hocam, ürün fiyatları da çok yüksek, vermeden alınmıyor. Topraklar hazır, yağış güzel oldu. Tohum, gübre, ilaç, emek. Üretim için elimizden geleni yapacağız.
Bereket olursa hem biz hem ülkemiz kazanacak. Ben bu yılın güzel olacağına inanıyorum.
Geçen sezonun sermayesini bu sezon tükettikten sonra yaptığımız işten ne anladık.
Hayvancılığa dayalı tarım yapan işletmenin ayakta durması zor görünüyor.
 
Hayvancılık 1980 yılından sonra hayvan sayımızın düşmeye başlamasıyla 2010 yılına gelindiğinde bitme noktasına gelmişti. 2018 yılında hala 1960 yılından az sayıda hayvanı olan bir ülke manzarası vardı, bugün dahi 1960 dan gerideyiz 1980-1981 yılında 85 milyon adet hayvan sayısını zaten göremeyiz.

Bunun en önemli sebebi bana göre devalüasyonlar ile enflasyonun yüksek seyretmesiydi, yani paramızın sürekli değer kaybetmesiyle kazancını uzun zamanda elde eden hayvan yetiştiricisinin piyasa ezilmesi elinde bişey kalmamasıydı. Malumunuz 80 li yıllarda başlayan yüksek eflasyon devalüasyon sarmalı 90 larda da hızını kaybetmeden sürmüştü.

2010 yılından sonra hayvancılığın tekrar yapılması gereken işlerden olduğu ve yatırımların yapılmaya başlandığı yıllardı, 2010 dan sonra artış kaydedilmeye başlanmıştı, fakat gelinen noktada yine yüksek enflasyon ve devalüasyonların olmaya başlaması yani paramızın yüksek değer kaybı hayvan yetiştiricilerini bırakın emeğini sermayesinide korumuyamaz hale getiriyor ve çektiği eziyet yanına kar kalınca sonuç kaçınılmaz düşüş büyük baş hayvanda 2021 yılı itibarı ile başladı bile, 2022 de düşüş hızlanabilirde. aşağıda 2018 e kadar olan veriler var ama son 3 yıl hayvancılıkta zaten iyi yıllar olmadı sadece küçükbaş hayvan sayısı biraz daha arttıysa arttı.

1644710654018.png




1644711167544.png
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
2021 rakamlarınıda TÜDKİYEB başkanı açıklamış.




1644712497701.png
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Benzer Konular