İNSANLAR NASIL BESLENMELİ, HANGİ YİYECEKLER YENMELİ

Tarım çok önemlidir, hayatidir…
bilindiği gibi, tarımda,
zirai üretimle (tahıl-bakla bitkileri ekimi,yem bitkileri ekimi, sebze ekimi),
hayvan bakımı (et üretimi, süt üretimi),
birlikte yapılır.

insanların, sağlıklı yaşamaları için, iyi beslenmeleri şart…
tahıl (arpa, buğday, mısır, pirinç)(ekmek, bulgur, pilavı, pirinç pilavı, haşlanmış tahıl-bakla, nohut, fasulya, mısır, buğday, arpa),
et (taze yağsız et, haşlanmış, ızgara, fırında),
süt (peynir, yoğurt),
sebze (mevsimine göre, pırasa, ıspanak, patlıcan, kabak, köy kabakları, bal kabağı, sarımsak, sovan, patetes, kereviz, enginar, taze fasulya, barbunya, turp, havuç, domates, salatalık, biber vs),
yeşil sebzeler, yapraklı sebzeler (marul, kıvırcık, ıspanak, pazı, kara lahana, lahana, mor lahana, maydonoz, sap kereviz, roka, tere, dereotu vs),
meyve (üzüm, incir, karpuz, kavun, muz, elma, armut, erik, portakal, mandalina, greyfurt, limon, nar, ayva, şeftali, kaysı, kiraz, vişne vs)

ne kadar yemeli, ne kadar içmeli…

bitki yağları az yenmeli, günlük en çok bir yemek kaşığı kadar (sızma zeytin yağı kullanılması tavsiye edilir)
başka bitki yağlarının (mısır yağı, ayçiçek yağı, kolza yağı, pamuk yağı vs), kullanılması tavsiye edilmemektedir...
salatalara, bir, iki çay kaşığı sızma zeytin yağı katılabilir...
siyah sele zeytini (kaya tuzu ile hazırlanmış), suda hazırlanmış, yeşil zeytin, yenebilir...
tahıllar (nişasta) bol tüketilmeli, 3-4 tabak yenebilir, pilavları yağsız pişirmeli, suya az tuz, bir çay kaşığı kaya tuzu ilave edilerek pişirilmeli), her gün yenmeli…
günlük enerjinin büyük kısmı, yağsız (yavan) bulgur pilavından, yağsız (yavan) pirinç pilavından, hatta yaygın kullanılmayan, yağsız (yavan) arpa pilavından, alınmalı…
buğday, mısır, arpa, haşlanarak tüketilmeli...nişasta yiyiciler olarak, bu tahıllar, genetiği ile oynanmamış, tohumlardan elde edilmiş olmalı...
kuru bakla taneleri , kuru fasulye, nohut, mercimek, bunlardan en az biri, her gün yenmeli…
otla (yonca, tahıl otları, saman) ve tahıl (arpa) ile, beslenen, hayvanlardan elde edilen, et (bir avuç dolusu haşlanmış kuşbaşı et, birkaç ızgarada ya da fırında pişmiş köfte, suda haşlanmış, az miktarda et), her gün yenmeli…
balık, yumurta, kaynağı belli ise, yenmeli, aksi halde, yenmemeli, günümüzde, malesef, denizler kirli...yemler gdo lu…
süt ürünleri, az tüketilmeli, ya da yenmemeli (günlük, bir kase yoğurt, bir kibrit kutusu kadar peynir yenebilir…),
sebzeler (çiğ yada haşlanmış şekilde bol tüketilmeli, 3-5 tabak yenebilir),
salatalar, domates, salatalık, kıvırcık, marul, biber, roka vs ile hazırlananlar, bol tüketilmeli günde, 2-3 porsiyon yenmeli...
meyveler, 3-5 porsiyon meyve yenebilir, her gün, en az bir muz, bir portakal, bir elma yenmeli,
mevsimine göre, öteki meyveler, bol bol yenmeli…
su, temiz, taze su, içmeli, günlük en az 1,5 lt-2 lt su içmeli,
meyve suları, az içilmeli, meyve şeklinde yenmeli,
alkollü içkiler (rakı, şarap, bira), az içilmeli ya da içilmemeli, günde en çok, bir şişe bira, 1-2 kadeh rakı, bir bardak şarap...bunlardan biri...

küçükbaş ya da büyükbaş hayvan etleri, süt, süt ürünleri, balık, yumurta, tavuk eti sağlığa zararlı mı?
kalıtım maddesi (genler) ile oynanmış, kalıtım maddesi değiştirilmiş (GDO lu), gdo lu soya, gdo lu mısır, gdo lu pirinç, gdo lu yonca kullanılarak, elde edilen, yemler, ürünler,
GDO lu karma yemlerle elde edilen et, süt...gdo lu soya ile yapılan, gdo lu mısırla yapılan karma yemler...gdo lu yonca ile beslenen hayvanlar (gdo lu yoncanın abd de yaygın kullanıldığı bildirilmektedir..)

yukarıda yazılanlar,
bilgi amaçlı verildi...
sorumluluk, kullananlarda...
özellikle, metabolizma hastalığı olanlar, şeker hastaları, gut hastaları, böbrek hastaları vs dikkat etmeli...
 
İNEKLERİN YEMLENMESİ KONUSUNDA,
İŞBİRLİĞİNE AÇIK SÜT ÇİFTLİKLERİ

İŞBİRLİĞİ YAPACAK, 5-10 ÇİFTÇİ,
YENİLİĞE AÇIK,
SİYAH ALACA, MONTOFON, YA DA SİMENTAL IRKI İNEKLERİ OLAN

SÜT YEMİNİ KENDİSİ YAPACAK İMKANA SAHİP

AYÇİÇEK KÜSPESİ
PAMUK KÜSPESİ
KURU BİRA POSASI
EZILMIŞ ARPA, YA DA KIRILMIŞ MISIR
TOZ MERMER, TUZ, VİTAMİN A PREMİKSİ
TEMİN EDEBİLECEK

YETERLİ KABA YEME SAHİP
EN AZ

SAMAN-TAHIL OTU
SAMAN-TAHIL OTU SİLAJI
SAMAN-MISIR SILAJI
SAMAN-FİĞ OTU
SAMAN- KURU YONCA
YEM ÇİFTLERİNDEN BİRİNİ TEMİN EDEBİLECEK

YEMLERİ TARTARAK VERME İMKANINA SAHİP

RASYON KONUSUNDA YENİLİĞE AÇIK,

5-10 ÇİFTÇİ ARANIYOR,

İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTEYEN ÇİFTÇİLER, ÖZELDEN YA DA FORUM SAYFASINDAN, YAZABİLİRLER...
 
  • Beğen
Tepkiler: HüseyinKarcı35

Benzer Konular