Nestle CEO'su: "Su Bir İnsan Hakkı Değildir, Özelleştirilmeli. Şirketler gezegendeki her damla suya sahip olmalı."

Yukarıdaki açıklamadan yaklaşık 1 ay sonra, ülkemizde ki Su kanunlarının değişmesi için çalışma başlatılmış, tek bir Su kanunu çatısı altında yetkiler ilde Valilerde toplanacakmış.

Türkiye'de Suyun kullanımı özelleştirilecek mi, göreceğiz..





Su Kanunu'ndaki yetki dağınıklığını gidermek için çalışma yapacağız


Su Kanunu'ndaki yetki dağınıklığını gidermek için çalışma yapacağız​

  • 10 Ocak 2021
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Türkiye’de suyun kullanılması ve korunması noktasında, ne yazık ki geçmişten gelen 4-5 kanunumuzda yer alan dağınık bir yetki ve görevlendirme var. O nedenle su ile alakalı her konuyu planlayan ve denetleyen bir çalışma yapacağız” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, suyun kullanımı ve planlanması noktasında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Su Kanunu” çalışmaları olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de; suyun kullanılması ve korunması noktasında, ne yazık ki geçmişten gelen 4-5 kanunumuzda yer alan dağınık bir yetki ve görevlendirme var. Bu dağınıklıktan dolayı düzenleme ve uygulamada sorunlar yaşıyoruz. O nedenle tahsisi, değerlendirilmesi ve planlanması gibi su ile alakalı her konuyu planlayan ve denetleyen bir çalışma yapacağız” dedi.
Koroglugazetesi.com'dan Ömer Çetinaslan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, katıldığı Karadere Tüneli açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak suyun kullanımı, planlanması ve denetlenmesi konusunda “Su Kanunu” çıkarılması için çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Metin, konu ile ilgili bürokratik hazırlıkların tamamlandığını belirtti.


DAĞINIK BİR YETKİ VE GÖREVLENDİRME VAR

Suyun kullanımı ve denetlenmesi konusunda, geçmişte çıkarılan kanunların yetki ve görevlendirmelerinin dağınık olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Metin, “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak havza bazlı planlar hazırlıyoruz. Suyun kullanımı noktasında bir kanun hazırlığımız var. Bugün Türkiye’de; suyun kullanılması ve korunması noktasında, ne yazık ki geçmişten gelen 4-5 kanunumuzda yer alan dağınık bir yetki ve görevlendirme var. Bu dağınıklıktan dolayı da birçok konu havada kalıyor. Düzenleme ve uygulamada sorunlar yaşıyoruz. O nedenle, bu sorunların hallolması noktasında kıymetli milletvekillerimizin öncülüğünde, TBMM’deki bu yasama döneminde, konunun gündeme alınması noktasında önerimiz olacak. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak “Su Kanunu” hazırlığımız var” diye konuştu.
SU İLE ALAKALI HER KONUYU PLANLAYAN VE DENETLEYEN BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ
Metin, Türkiye’nin böyle bir kanuna ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Bu kanun ile ilgili bürokratik çalışmaları bitirdik. İnşallah, suyu derleyip toplayacağız. Tahsisi, değerlendirilmesi ve planlanması gibi su ile alakalı her konuyu planlayan ve denetleyen bir çalışma yapacağız. Tabi ki takdir, milletvekillerimiz ve meclisimizindir. İllerde bu işin başında, valilerimiz olacak. Türkiye’nin ihtiyacı olan bir kanun. İnşallah, önümüzdeki dönemde yasama organımızın gündeme alacağına inanıyorum. Daha sonra milletvekillerimizin teklifi ve değerlendirilmesiyle ülkemize kazandırılmış olacak” ifadelerini kullandı.
TARIMDANHABER
 
  • Beğen
Tepkiler: h.ilerigiden
Nestle CEO'su: "Su Bir İnsan Hakkı Değildir, Özelleştirilmeli. Şirketler gezegendeki her damla suya sahip olmalı."


Şaka değil Gerçek!..

Haber kaynağı ve Videosu: https://naturalsociety.com/nestle-c...KJhVysMhwGf49ub9IhKT3mnjjytcTuoQVzgzd9blNE5js
dünya da bu ve buna benzer firmalar herşeye kendilerinin hakim olmak istiyorlar. kendi dışındaki insanlar yanlızca emir almalı ve hiçbir şeye sahip olmamalı, yani modern kölelik,,,, WhatsApp yaptığıda aynı şey. avrupada uygulayama yapmıyor. siz benim kölem olacaksınız diyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci87