Slajlik Mısır Bu Sene Dekarda Ne kadar kâr verdi.

Gunumuz sartlarinda Dekara 1.000 TL çok iyi bir getir.
Mısır slajı ilk ürün tonu bafrada 200 lirayı bulmadı, ben 600 lira masraf dekara çıkardım iyi bakımla zamanında biçimle 8 ton olur verim ama ortalama 6 ton dekara , 3 ton masraf 3 ton kar.: 600 lira kâr olur.oda satabilirsen .ikinci üründen 6 ton almak imkansızdır. Satabilmek önemli olan tavuk gübresi atılan yerde deli mısır olur, ölmesek bu sene paylaşırım .
 
Bizim köyde 2 kışi tırtıkaleyi yesile bicip yerine ekti 12 ton dekara verim aldı diger bir kisi karpuz yerine ekti 8 ton civari aldı yerler kuvvetli bizim burda birde damla sulama hep
İnşallah iyi verim alıp yüksek fiyata satarsınız, benim gözlemim ne kadar erken ekersen ürün o kadar tonajlı olur, .satış yapabilirsen rizikosuz bir ürün.
 
  • Beğen
Tepkiler: wallace22
Hayalim hep bu slaj işi, ama sulu arazimiz kısıtlı yok denecek kadar az. Hep aklımın bi köşesinde durur 500 dönüm slajlık mısır ekip onu kendi ekipmanlarınla biçip paketleyip satmak. Dönümde 500 lira bıraksa yine süper para bence.
 
  • Beğen
Tepkiler: wallace22

Bu işin birkaç püf noktası var Eğer sadece satmak için yapmak istiyorsanız buğday arkası olması çok karlı olur 700-800 kg buğday verimi alsanız 500 kg da saman yapsa bu da 300 kg buğdaya eşit bir gelir olarak gelir. yani dekarda 1000 kg buğdayınız olur. slajlık mısır hem buğdayın hem kendi maliyetini çıkarır dekarda 100 tl desteklemesi var size kalır. Ayrıca 1 ton buğday 1500 tl net para bırakır. dekarda 1500 tl mükemmel para.
Çevremizden örnek yazayım adam ekiyor buğdayı samanını satıyor buğdayı satıyor. hemen slajlığı ekiyor toptan alanlar var onlara toptan pazarlık olarak kiloya girmeden satıp geçiyor çekini alıyor geçiyor kenara adamlar büyük slaj biçeriyle biçip kamyonlarla götürüyor. Tava sulama sistemi var buğdayı samanı kaldırınca tavaları yeniiliyor üzerine salma suluyor yeri yer tavlandımı bir disk tiller yada çapa+dik rotavatör çekiyor anında ekime hazır mısır da altı tavlı üstü kuru olduğu i,çin çok hızlı çıkıyor ondan sonrası ister damlama yap ister salma sifon sulama (bu yaptıkları işçilik ve üretim hayalim aslında o yüzden hayranlıkla anlattım) ayrıca mısıra fosforlu gübreyi biraz fazla atarsanız zaten azotu çok atıığımız için buğdaya taban gübresi atmak zorunda kalınmıyor. geçen sene bu uygulamaları yapan yakın köyden birisiyle görüştüm dediklerinden derlereyerek yazdım bunları buğdayda hiç taban gübresi uygulamamış ve 700 kg ceyhan 99 verimi almış
 

Benzer Konular