Traktör bakımı hakkında.


Birşeyin kullanış işleyişini gözetlemek ve denetlemek zoruyla sürekli olarak iyi durumda kalmasını gözetlemek amacıyla yapılan işleme bakım denir.

Traktör tarım işlerinin bitirilmesi için kullanılan en önemli ve pahalı araçtır. İyi bir bakımla traktörün ömrünü uzatabildiğimiz gibi gereksiz masraflardanda kurtulabiliriz. Bir traktörün ayarı bakımı ve kullanım duyarlılılğı ( traktörleri çekiştirmek ; Kasislerden hızlı geçmek, bozuk yolda hızlı gitmek, gereğinden büyük ekipman takmak vb ) İşlerin zamanında tamamlanması, üretimde verimliğin ve işletme karlılığının artması. işletme giderlerinin azlması, insan sağlığı ve can güvenliğin korunması için önemlidir.

[size=24pt]Türk çiftçisinin bilmesi gereken konulardan biride traktörlerin çekişmesiyle hanginin güçlü olduğu belirlenmez, buna güçlü demekte ne kadar doğru tartışılır. traktör için kullanışlı demek dağa yerinde olur. traktör bir makinadır ve kullanışlılığıda tarlada belli olur[/size].

Yapılan araştırmalara göre iyi bir bakımın traktörün alındığı fiyatın üzerinden yüzde 20 kadar tasarruf sağlandığını göstermektedir.
Örneğin ;bakımın ve kullanımını zamanında veuygun olarak yapılması ile ykalaşık yüzde 20 oranında yakıt ekonomisi ve yüzde 15 oranında da güç yeteneğinde bir artışın olduğu bilinmektedir.
Bunun için traktör bakın ve kulanım klavuzunun iyice öğrenilmesi ve gereklerinin yerine getirilmesi gereklidir. yaptığımız bakımları servis defterine işletirsek yapılmayanlarıda unutmamış oluruz. Unutulmamalıdırki yapılan bakımlar bir şeyi sağlam kurmak kadar önmelidir.
 
Ynt: Traktör bakımı hakkında.

eline sağlık en kötüsü traktör çekiştirip güç belirlenmesi bence
çünkü öyle birşey olsaydı aynı model traktörlerden birisi çekilip birisi çekecek ee o zaman biri güçlü biri güçsüz mü oluyor saçmalık
 

Benzer Konular