Türkiye'nin en büyük patates hasat makinesi

patates dedin aklıma geldi,
on yıllardır Türkiye'nin patates ihtiyacını karşılayan Nevşehir ve çevresindeki topraklar artık patatese uygun olmaktan çıkmış. hastalık mevcut hatta daha da ötesi, patatesin topraktan emdiği mineraller kalmamış.

Türkiye'nin yeni patates ekim alanı Kütahya-Afyon civarıymış.
bir kaç kişiden duydum, şöyle diyorlar "Nevşehir'den gelen patateste tat yok, saman gibi, Kütahya'dan gelen patatesler çok lezzetli".

Bu da gösteriyor ki, Nevşehir yöresinin artık başka şeylere yönelmesi lazım, toprakta kaybolan mineralleri tekrar yerine koyması için uzun yıllar gerekecek...
aynı tarlalara aynı ürünler ekmemek lazım...
 
  • Beğen
Tepkiler: emrah doğan
patates dedin aklıma geldi,
on yıllardır Türkiye'nin patates ihtiyacını karşılayan Nevşehir ve çevresindeki topraklar artık patatese uygun olmaktan çıkmış. hastalık mevcut hatta daha da ötesi, patatesin topraktan emdiği mineraller kalmamış.

Türkiye'nin yeni patates ekim alanı Kütahya-Afyon civarıymış.
bir kaç kişiden duydum, şöyle diyorlar "Nevşehir'den gelen patateste tat yok, saman gibi, Kütahya'dan gelen patatesler çok lezzetli".

Bu da gösteriyor ki, Nevşehir yöresinin artık başka şeylere yönelmesi lazım, toprakta kaybolan mineralleri tekrar yerine koyması için uzun yıllar gerekecek...
aynı tarlalara aynı ürünler ekmemek lazım...
Zaten çevre illere yöneldiler. Nevşehirli patetesciler. Sivas, kayseri, k.maras gibi illere.
 
patates dedin aklıma geldi,
on yıllardır Türkiye'nin patates ihtiyacını karşılayan Nevşehir ve çevresindeki topraklar artık patatese uygun olmaktan çıkmış. hastalık mevcut hatta daha da ötesi, patatesin topraktan emdiği mineraller kalmamış.

Türkiye'nin yeni patates ekim alanı Kütahya-Afyon civarıymış.
bir kaç kişiden duydum, şöyle diyorlar "Nevşehir'den gelen patateste tat yok, saman gibi, Kütahya'dan gelen patatesler çok lezzetli".

Bu da gösteriyor ki, Nevşehir yöresinin artık başka şeylere yönelmesi lazım, toprakta kaybolan mineralleri tekrar yerine koyması için uzun yıllar gerekecek...
aynı tarlalara aynı ürünler ekmemek lazım...
Ne yazıkki dediginiz gibi bazı çiftçiler para hırsıyla aynı tarlaya patates mısır ekmekle ne toprak ne yer altı suyu bıraktılar.Artık bazı topraklarda bisey yetişmez oldu.Böyle devam edersek kıtlığa adım adım yaklaşacağız.
 
Bence korkulacak bişey yok neden bu kadar endişe ediyorsunuz anlamış değilim.
Türkiye çok yakın bir gelecekte tarım ülkesi statüsünü kaybedecek zaten, ithal edip yemek varken neden 40 derece sıcakta üretip yemeye çalışalım. İnsanın enayi olması lazım, Allah'ınızı severseniz yapmayın.
Buğday hasadının yapıldığı şu günlerde, buğdayda gümrük vergisi düşer.
Kurbanın yaklaştığı şu günlerde dişi hayvan kesimi yasaklanır.
İthalat candır.
http://bianet.org/bianet/tarim/188031-bugdayin-gumruk-vergisi-neden-dusuldu-ciftci-sen-yanitladi
 

Benzer Konular