ucuz ekmek üretilmesi yasaklanmalı...

ilçelerde, kentlerde ve köy fırınlarında üretilen ve fiyatı 8-9 liradan satılan ekmeklerin üretilmesi ve
satılması durdurulmalı...
besleme bakımından değeri tartışılır ve yiyeni tok tutmayan bu ekmeğin üretimi durdurulmalı...
yerine, eksi mayalı, kiloluk ya da 500 gr ya da 800 gr lık trabzon ekmeği denen, ekmekler üretilmelidir...
ekmek fırınları, ekmeklik hamur hazırlarken, tuz, maya ve içilebilir su dışında hiçbir katkı maddesi ilavesi yapmamalı...
bu durumu, denetleme birimleri takip etmeli ve uymayanlara gerekli yaptırımlar tatbik edilmeli

bunun yapılmasında, halkın beslenmesi ve sağlığı bakımınan büyük fayda vardır...
bir sonraki basamak, ekmek, genetiği oynanmamış buğday çeşitlerinden yapılsın...

unutulmasın,
bozulan sağlık parayla geri alınmaz, ancak parayla hastalık satın alınabilir...
 

Benzer Konular