Arkadaşlar merhabalar,
Kurban sonrası ve geçirdiğimiz kurak yaz sonrasında küçükbaşçılar olarak bir değerlendirme yapmalıyız diye düşünüyorum, neler yapmalıyız diye. Görüşlerimizi paylaşmak büyüyen bir kartopu gibi ülke hayvancılığına katkıda bulunacaktır, umutsuz olmamak gerek.
Farkındaysanız büyükbaş hayvancılık yapanlar kadar hiçbir şekilde aktif olamıyoruz, forum sitelerinde dahi. Onlar en ufak konulara dahi kafa yorarken biz hala çoban sorunu ve düz hesap 12 ayda 2 kuzulamayı düşünüyoruz.
Kurbanda kuzu satıyoruz, kesim tesisimiz yok. Kuzuyu biz kessek boşet bile vermiyor birçoğumuz, batak içinde hizmet veriyoruz.
Vel hasıl çuvaldızı birazda kendimize batırarak bu küçükbaş etini tükettirmenin yolunu bulmalıyız yoksa yok olmaya devam ederiz. Adam 10 tane dana kesse bile, kurban sahibi alıcılar elleri cebinde tertemiz etlerini alıp gidiyorlar; bu halde bu alıcılar küçükbaşa çevirmek kolay mı?
Katkılarınızı beklerim
Saygılarımla..
Kurban sonrası ve geçirdiğimiz kurak yaz sonrasında küçükbaşçılar olarak bir değerlendirme yapmalıyız diye düşünüyorum, neler yapmalıyız diye. Görüşlerimizi paylaşmak büyüyen bir kartopu gibi ülke hayvancılığına katkıda bulunacaktır, umutsuz olmamak gerek.
Farkındaysanız büyükbaş hayvancılık yapanlar kadar hiçbir şekilde aktif olamıyoruz, forum sitelerinde dahi. Onlar en ufak konulara dahi kafa yorarken biz hala çoban sorunu ve düz hesap 12 ayda 2 kuzulamayı düşünüyoruz.
Kurbanda kuzu satıyoruz, kesim tesisimiz yok. Kuzuyu biz kessek boşet bile vermiyor birçoğumuz, batak içinde hizmet veriyoruz.
Vel hasıl çuvaldızı birazda kendimize batırarak bu küçükbaş etini tükettirmenin yolunu bulmalıyız yoksa yok olmaya devam ederiz. Adam 10 tane dana kesse bile, kurban sahibi alıcılar elleri cebinde tertemiz etlerini alıp gidiyorlar; bu halde bu alıcılar küçükbaşa çevirmek kolay mı?
Katkılarınızı beklerim
Saygılarımla..