PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
05.02.2017 Buğdayların son durumu /Lüleburgaz \
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="çiftçi sam" data-source="post: 1109247" data-attributes="member: 75144"><p>[ATTACH]17519[/ATTACH][ATTACH]17520[/ATTACH][ATTACH]17521[/ATTACH][ATTACH]17522[/ATTACH]</p><p></p><p>Abilerim, arkadaşlar bizim 18 şubatta kar kalktıktan sonra eskişehir Sivrihisar daki buğdayın durumu aradan iki hafta geçti. 15 Ekim'de ekildi dekara 21 kg tohum 15-18 kg DAP atıldı. Tarlalar hepsi nadastı ekim... Kasım ayı yağışsız Aralık Ocak karlı geçti. Millet genel de yağış olmadığı için geç Ekim yaptı. Size sorum şu olacak, elimizde 10 kg dekara atılacak üremiz var. Perşembe cuma yağış gözüküyor, salı günü bu tarz zayıf çimlenmesi olan yere üre atılsa faydası olurmu yoksa azot kaybı çok olur mu...Köydeki yaşlı abiler daha toprak gevşemedi. Ekin daha yeni çıkıyor acele etme Mart sonuna kadar üre atılır demiş sizce öyle mi.. Onlarınki bizimki kadar çimleri yok çünkü geç ekildi...sizce çok azot kaybı olurmu. Sıcaklık 10-12 derece seyrediyor şuanda... Hafta sonu yağış gözüktüğü için değerlendirmek istedim ancak babama daha üre atan yok erken demişler, bizde izin aldık yardım olsun diye. Kafa karıştı. Eskiden 33 lük AN atılıyordu Mart sonu gibi Nisan sonunda ot ilacı yaprak gübresi okadar.. İlk defa üre uyguluyoruz malum yasak yüzünden ne yapsak sizce danışmak istedim... Cevaplar için şimdiden teşekkürler..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="çiftçi sam, post: 1109247, member: 75144"] [ATTACH]17519._xfImport[/ATTACH][ATTACH]17520._xfImport[/ATTACH][ATTACH]17521._xfImport[/ATTACH][ATTACH]17522._xfImport[/ATTACH] Abilerim, arkadaşlar bizim 18 şubatta kar kalktıktan sonra eskişehir Sivrihisar daki buğdayın durumu aradan iki hafta geçti. 15 Ekim'de ekildi dekara 21 kg tohum 15-18 kg DAP atıldı. Tarlalar hepsi nadastı ekim... Kasım ayı yağışsız Aralık Ocak karlı geçti. Millet genel de yağış olmadığı için geç Ekim yaptı. Size sorum şu olacak, elimizde 10 kg dekara atılacak üremiz var. Perşembe cuma yağış gözüküyor, salı günü bu tarz zayıf çimlenmesi olan yere üre atılsa faydası olurmu yoksa azot kaybı çok olur mu...Köydeki yaşlı abiler daha toprak gevşemedi. Ekin daha yeni çıkıyor acele etme Mart sonuna kadar üre atılır demiş sizce öyle mi.. Onlarınki bizimki kadar çimleri yok çünkü geç ekildi...sizce çok azot kaybı olurmu. Sıcaklık 10-12 derece seyrediyor şuanda... Hafta sonu yağış gözüktüğü için değerlendirmek istedim ancak babama daha üre atan yok erken demişler, bizde izin aldık yardım olsun diye. Kafa karıştı. Eskiden 33 lük AN atılıyordu Mart sonu gibi Nisan sonunda ot ilacı yaprak gübresi okadar.. İlk defa üre uyguluyoruz malum yasak yüzünden ne yapsak sizce danışmak istedim... Cevaplar için şimdiden teşekkürler.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
05.02.2017 Buğdayların son durumu /Lüleburgaz \
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt