PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
1/Baş Süt İneği'nin Günlük Maliyetini Düşürme.(Analiz)araştırmamSağlık Tavsiye's
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="vetali" data-source="post: 948196" data-attributes="member: 59462"><p><strong>Ynt: 1/Baş Süt İneği'nin Günlük Maliyetini Düşürme.(Analiz)araştırmamSağlık Tavsiye's</strong></p><p></p><p>bakanlık onaylı demiş olduğun rasyando hata olduğunu düşümüyorum. birincisi 15 kg pancar posası verilmiş, yanlı bir uygulama, kandaki şelat oluşum miktarını yükseltir ve hayvanın böbrek fanksiyonlarınaa etki eder. hayvanın uzun ömürlü olmasını engeller. hayvanların %20 4-5 yaşında kestirmek zorunda kalırsın. hayvan sayım fazla sürekli anaçları değiştireceğim dersen o zaman da olmaz. çünkü böbrek hastalıkları özellikle şelat kaynaklıysa dışa zor vuran bir hastalık olur ve stresten 2-3 kg süt kaybın olur.</p><p></p><p>yonca miktarı 6 kg olarak verilmiş. tamam yonca güzel bir protein kaynağı ama sıkıntı.. çünkü içerisinde östrejen hormonu da bulunmakta. içerisinde protein ve östroenden dolayı döl verimini olumsuz etkileyeğini düşünüyorum. inek başına verilecek yonca miktarı süt verimine göre 4 kg geçmemeli.</p><p></p><p>seniin rasyonuna katılıyorum. posayı kaldırmıssın yoncayı azaltmişsın. doğru bir karar. ama keşke imkanlar el vermiş olsada mısır küspesini de koymuş olabilsen. birde yıllık veteriner giderini çok az buldum. o dönemde bu hayvana tohumlama yapılacak min 50-60 tl. irk ıslahı yapayım dersen 100 tl. sene de bir defa veteriner çağırsan tohumlamadan ayrı 50 tl muayane min 35 tl süte karışmayan antibiyotik 15 tl agrı kesici, 10 tl yakıt 100-120 lira. ayrıca sene içerisinde illaki bu hayvana veteriner gelmeden de iştahsızı diye vitamin geviş getirmiyor ateşi var diye antibiyotik kullanacaksın bunları da veteriner kalemine yazılmasını düşünüyorum ben. yaklaşık 80-100 tl de bunlar tutcak .</p><p></p><p>veteriner masrafı 300-400 arasında tutulmalı bence</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="vetali, post: 948196, member: 59462"] [b]Ynt: 1/Baş Süt İneği'nin Günlük Maliyetini Düşürme.(Analiz)araştırmamSağlık Tavsiye's[/b] bakanlık onaylı demiş olduğun rasyando hata olduğunu düşümüyorum. birincisi 15 kg pancar posası verilmiş, yanlı bir uygulama, kandaki şelat oluşum miktarını yükseltir ve hayvanın böbrek fanksiyonlarınaa etki eder. hayvanın uzun ömürlü olmasını engeller. hayvanların %20 4-5 yaşında kestirmek zorunda kalırsın. hayvan sayım fazla sürekli anaçları değiştireceğim dersen o zaman da olmaz. çünkü böbrek hastalıkları özellikle şelat kaynaklıysa dışa zor vuran bir hastalık olur ve stresten 2-3 kg süt kaybın olur. yonca miktarı 6 kg olarak verilmiş. tamam yonca güzel bir protein kaynağı ama sıkıntı.. çünkü içerisinde östrejen hormonu da bulunmakta. içerisinde protein ve östroenden dolayı döl verimini olumsuz etkileyeğini düşünüyorum. inek başına verilecek yonca miktarı süt verimine göre 4 kg geçmemeli. seniin rasyonuna katılıyorum. posayı kaldırmıssın yoncayı azaltmişsın. doğru bir karar. ama keşke imkanlar el vermiş olsada mısır küspesini de koymuş olabilsen. birde yıllık veteriner giderini çok az buldum. o dönemde bu hayvana tohumlama yapılacak min 50-60 tl. irk ıslahı yapayım dersen 100 tl. sene de bir defa veteriner çağırsan tohumlamadan ayrı 50 tl muayane min 35 tl süte karışmayan antibiyotik 15 tl agrı kesici, 10 tl yakıt 100-120 lira. ayrıca sene içerisinde illaki bu hayvana veteriner gelmeden de iştahsızı diye vitamin geviş getirmiyor ateşi var diye antibiyotik kullanacaksın bunları da veteriner kalemine yazılmasını düşünüyorum ben. yaklaşık 80-100 tl de bunlar tutcak . veteriner masrafı 300-400 arasında tutulmalı bence [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
1/Baş Süt İneği'nin Günlük Maliyetini Düşürme.(Analiz)araştırmamSağlık Tavsiye's
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt