PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
1 dönüm e ne kadarr bugday atıyorsunuz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="atila" data-source="post: 147743" data-attributes="member: 1807"><p><strong>Ynt: 1 dönüm e ne kadarr bugday atıyorsunuz</strong></p><p></p><p>1. Hububatlar (Buğday, arpa, çavdar vs) normalde kg olarak ekilmez (alışkanlıklardan vazgeçmek lazım). Önemli olan 1 m2 alandan hasat edilecek başak sayısıdır (Üretim şartlarına -kuru tarım veya sulu tarım, üretim yoğunluğuna göre değişir).</p><p>2. Çeşit çok önemlidir. Kardeşlenmesi çok olan ve kardeşlerin birbirine dane verimi olarak ' ' yakın ' ' olan çeşitler daha seyrek, kardeşllenmesi az olan çeşitler daha sık ekilir.</p><p>2. Dönüm Türkiye`nin değişik bölgelerinde farklı algılanmaktadır (Örneğin Konya dönümü = 2500 m2). Dekar ise her yerde aynıdır = 1000 m2.</p><p>3. Tarımsal üretim tek faktöriyel değildir (örneğin bitki sıklığı 22 idi 100 kg verim aldım, 25 iken 125 kg verim aldım ile 25 kg`ın daha iyi olduğu söylenemez.)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="atila, post: 147743, member: 1807"] [b]Ynt: 1 dönüm e ne kadarr bugday atıyorsunuz[/b] 1. Hububatlar (Buğday, arpa, çavdar vs) normalde kg olarak ekilmez (alışkanlıklardan vazgeçmek lazım). Önemli olan 1 m2 alandan hasat edilecek başak sayısıdır (Üretim şartlarına -kuru tarım veya sulu tarım, üretim yoğunluğuna göre değişir). 2. Çeşit çok önemlidir. Kardeşlenmesi çok olan ve kardeşlerin birbirine dane verimi olarak ' ' yakın ' ' olan çeşitler daha seyrek, kardeşllenmesi az olan çeşitler daha sık ekilir. 2. Dönüm Türkiye`nin değişik bölgelerinde farklı algılanmaktadır (Örneğin Konya dönümü = 2500 m2). Dekar ise her yerde aynıdır = 1000 m2. 3. Tarımsal üretim tek faktöriyel değildir (örneğin bitki sıklığı 22 idi 100 kg verim aldım, 25 iken 125 kg verim aldım ile 25 kg`ın daha iyi olduğu söylenemez.) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
1 dönüm e ne kadarr bugday atıyorsunuz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt