PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Girdileri
1 Litre çiğ sütün maliyeti!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 1038585" data-attributes="member: 31244"><p>Almanyada sütün litresi 27 cent devammı acaba kota kalktımı ne oldu son durum?</p><p></p><p> bu gün itibarı ile 1 Euro = 3,3689 TL olduğuna göre</p><p></p><p> 27 eurocent X 3,3689 = 90,9 kuruş eder yuvarlak hesap bizim parayla 91 kuruş </p><p></p><p> ama tabi Avrupa birliği devasa bütçesinin %46 sını tarımı desteklemeye ayırıyor, sen kuş kadar bütçenin %1 ini tarımı desteklemeye ayırman gereken kanun olduğu halde %1 bile destekleyemiyorsun tarımı, gübreyi mazotu ve tarım ekipmanlarını bize oranla çok daha ucuza tedarik eden Avrupalı çiftçi haliyle yemide ucuza üretmiş oluyor, bizimle kıyaslama yapılması çok güç, protein mineral ve vitamince zengin yemlerle yapılan hayvancılıkla süt verimide çok yüksek olmasını hesaba katarsak, hiç kıyaslamamak daha mantıklı.</p><p></p><p> Çünkü verilere göre örneğin Almanyada inek başına yıllık ortalama 6272 kg süt alınıyor, bu korkunç yüksek bir üretim, Türkiyede ise bu rakam inek başına 2942 kg da kalıyor, haliyle inek başına en az 2 kat verim farkından bahsedersek kıyaslama yapılamayacağını görürüz.</p><p></p><p> Almanyada yıllık toplam 28,1 milyon ton süt üretimi varken, ülkemizde toplam 16 milyon ton süt üretiliyor, almanya bu sütü 4 milyon 480 bin adet süt ineğinden elde ederken, biz 5 milyon 430 bin adet sağılabilir inekten üretiyoruz.</p><p></p><p> bu durumda 81 milyonluk almanyada kişi başına 346 litre süt üretiliyor, 78 milyonluk ülkemizde kişi başına 205 litre süt üretiliyor, yani kişi başına % 69 oranında daha fazla bir üretim sözkonusu, haliyle bu üretimi tüketmekte güçlük çekiyorlardır ve dış pazarlara satmaya çalışıyorlardır.</p><p></p><p> Bizde ise üretim yeterli geliyor diye sıkıntı yok babında üretim ve üreticinin karşılaştığı güçlüklere odaklanan sorun çözen bir anlayış olmuyor haliyle, sıkıntı yok ne demeye ilgilenilsin? böyle bir durumda üretici kazanmıyormuş kimin umurunda olurki? hangi şartlarda ne güçlükler çektiğini umursayan dahi olmaz, üretim oluyor varlık oluyor ya bişekilde, ne şekilde olmuş kimin umurunda ki?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 1038585, member: 31244"] Almanyada sütün litresi 27 cent devammı acaba kota kalktımı ne oldu son durum? bu gün itibarı ile 1 Euro = 3,3689 TL olduğuna göre 27 eurocent X 3,3689 = 90,9 kuruş eder yuvarlak hesap bizim parayla 91 kuruş ama tabi Avrupa birliği devasa bütçesinin %46 sını tarımı desteklemeye ayırıyor, sen kuş kadar bütçenin %1 ini tarımı desteklemeye ayırman gereken kanun olduğu halde %1 bile destekleyemiyorsun tarımı, gübreyi mazotu ve tarım ekipmanlarını bize oranla çok daha ucuza tedarik eden Avrupalı çiftçi haliyle yemide ucuza üretmiş oluyor, bizimle kıyaslama yapılması çok güç, protein mineral ve vitamince zengin yemlerle yapılan hayvancılıkla süt verimide çok yüksek olmasını hesaba katarsak, hiç kıyaslamamak daha mantıklı. Çünkü verilere göre örneğin Almanyada inek başına yıllık ortalama 6272 kg süt alınıyor, bu korkunç yüksek bir üretim, Türkiyede ise bu rakam inek başına 2942 kg da kalıyor, haliyle inek başına en az 2 kat verim farkından bahsedersek kıyaslama yapılamayacağını görürüz. Almanyada yıllık toplam 28,1 milyon ton süt üretimi varken, ülkemizde toplam 16 milyon ton süt üretiliyor, almanya bu sütü 4 milyon 480 bin adet süt ineğinden elde ederken, biz 5 milyon 430 bin adet sağılabilir inekten üretiyoruz. bu durumda 81 milyonluk almanyada kişi başına 346 litre süt üretiliyor, 78 milyonluk ülkemizde kişi başına 205 litre süt üretiliyor, yani kişi başına % 69 oranında daha fazla bir üretim sözkonusu, haliyle bu üretimi tüketmekte güçlük çekiyorlardır ve dış pazarlara satmaya çalışıyorlardır. Bizde ise üretim yeterli geliyor diye sıkıntı yok babında üretim ve üreticinin karşılaştığı güçlüklere odaklanan sorun çözen bir anlayış olmuyor haliyle, sıkıntı yok ne demeye ilgilenilsin? böyle bir durumda üretici kazanmıyormuş kimin umurunda olurki? hangi şartlarda ne güçlükler çektiğini umursayan dahi olmaz, üretim oluyor varlık oluyor ya bişekilde, ne şekilde olmuş kimin umurunda ki? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Girdileri
1 Litre çiğ sütün maliyeti!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt