PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Girdileri
1 Litre çiğ sütün maliyeti!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 1038586" data-attributes="member: 31244"><p>Şimdi 91 kuruştan Almanyada üretici bir inekten aldığı sütü satınca 6272 x 91= 5707 TL bizim paramızla süt geliri elde etmiş oluyor, bugünün rakamlarıyla, ortalama rakamlarla bir inekten yıllık süt gelirleri böyle.</p><p></p><p> Peki bizde bir üretici bir inekten elde ettiği 2942 kilo sütü şimdi kaçtan satıyor ve elde ettiği süt geliri ne kadar ? bu sonuç bir inekten elde edilen yıllık ortalama rakam olmuş olacak,</p><p></p><p> ben duyuyorum 80 kuruşa çiğ sütü satıyor deniyor, 2942 x 80 = 2,353 lira.</p><p></p><p> birde alman üreticinin yılda inek başına yeme yaptığı masraf ne kadar? belki kendi tarlasına yem bitkisi ekiyor destek alıyor ucuz mazot gübre ve elektrik kullanıyor ucuz girdilerle yemin maliyetini bizim üreticinini yarısı fiyata getiriyordur, böylece bol ve kaliteli yeme ulaşmış oluyor süt verimide böylece yüksek oluyordur, muhtemelende öyledir, bu verilere ulaşamadım.</p><p></p><p> bu durumda 5707 lira yem masraflarını karşılayabilir gibi görülüyor, ama 2353 lira ile bir yılda bir ineğe bakmak ve süt beklemek ne kadar mümkündür? helede dünyanın en pahalı mazotu, pahalı elektrik, gübre vs ile üretilen pahalı yemlerle mümkün olmasa gerek, belki girdiler ucuzlasa, bol ve kaliteli yemle beslenen hayvanın süt üretimi artacak, artan üretim üreticiye ucuz süt fiyatıyla dahi olsa yem masraflarını çıkaracak.</p><p></p><p> yalnız bu durumda Almanyanın düştüğü duruma düşülecek, fazla üretimi ne yapmasını bilemeyecek piyasa, o zaman demekki üreticinin izleyeceği yol, kazanamıyorsan bu işi yapma olmalıdır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 1038586, member: 31244"] Şimdi 91 kuruştan Almanyada üretici bir inekten aldığı sütü satınca 6272 x 91= 5707 TL bizim paramızla süt geliri elde etmiş oluyor, bugünün rakamlarıyla, ortalama rakamlarla bir inekten yıllık süt gelirleri böyle. Peki bizde bir üretici bir inekten elde ettiği 2942 kilo sütü şimdi kaçtan satıyor ve elde ettiği süt geliri ne kadar ? bu sonuç bir inekten elde edilen yıllık ortalama rakam olmuş olacak, ben duyuyorum 80 kuruşa çiğ sütü satıyor deniyor, 2942 x 80 = 2,353 lira. birde alman üreticinin yılda inek başına yeme yaptığı masraf ne kadar? belki kendi tarlasına yem bitkisi ekiyor destek alıyor ucuz mazot gübre ve elektrik kullanıyor ucuz girdilerle yemin maliyetini bizim üreticinini yarısı fiyata getiriyordur, böylece bol ve kaliteli yeme ulaşmış oluyor süt verimide böylece yüksek oluyordur, muhtemelende öyledir, bu verilere ulaşamadım. bu durumda 5707 lira yem masraflarını karşılayabilir gibi görülüyor, ama 2353 lira ile bir yılda bir ineğe bakmak ve süt beklemek ne kadar mümkündür? helede dünyanın en pahalı mazotu, pahalı elektrik, gübre vs ile üretilen pahalı yemlerle mümkün olmasa gerek, belki girdiler ucuzlasa, bol ve kaliteli yemle beslenen hayvanın süt üretimi artacak, artan üretim üreticiye ucuz süt fiyatıyla dahi olsa yem masraflarını çıkaracak. yalnız bu durumda Almanyanın düştüğü duruma düşülecek, fazla üretimi ne yapmasını bilemeyecek piyasa, o zaman demekki üreticinin izleyeceği yol, kazanamıyorsan bu işi yapma olmalıdır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Girdileri
1 Litre çiğ sütün maliyeti!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt