PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
10-15 SENE SONRA ÜZÜMCÜLÜK
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1020878" data-attributes="member: 74139"><p>kardeşim, çiftçinin işi hep böyle. benim köyüm bileciğin en eski en çok üzüm üreten köyüydü. 80li yıllarda günlük 10 kamyon üzüm kalkardı köyümüzden. şimdi o bağlar söküldü. kiraz dikildi. hala daha dikiliyor. belki ilerde kirazlar sökülüp başka şeyler dikilecek. bunun sebebi, 80li yıllardan bu yana aracının çoğalması, aracıların aldığı riske göre karlarının çoğalması, çiftçinin ise aldığı riske göre ya çok düşük karla çalışması ya da hiç kar edememesi. mesala sizin sattığınız kuru üzümü sordum iki gün önce egenin en meşhur kuruyemişcisinde: 30 lira dedi kilosuna. bazı sofralıklar 4 liradan hiç aşağı düşmüyor marketlerde. çiftçi 1e satsa da kurtarır belki ama adam 1e alsa tüketici 4ten aşağı yiyemiyor o üzümü.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1020878, member: 74139"] kardeşim, çiftçinin işi hep böyle. benim köyüm bileciğin en eski en çok üzüm üreten köyüydü. 80li yıllarda günlük 10 kamyon üzüm kalkardı köyümüzden. şimdi o bağlar söküldü. kiraz dikildi. hala daha dikiliyor. belki ilerde kirazlar sökülüp başka şeyler dikilecek. bunun sebebi, 80li yıllardan bu yana aracının çoğalması, aracıların aldığı riske göre karlarının çoğalması, çiftçinin ise aldığı riske göre ya çok düşük karla çalışması ya da hiç kar edememesi. mesala sizin sattığınız kuru üzümü sordum iki gün önce egenin en meşhur kuruyemişcisinde: 30 lira dedi kilosuna. bazı sofralıklar 4 liradan hiç aşağı düşmüyor marketlerde. çiftçi 1e satsa da kurtarır belki ama adam 1e alsa tüketici 4ten aşağı yiyemiyor o üzümü. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
10-15 SENE SONRA ÜZÜMCÜLÜK
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt