PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
10-15 SENE SONRA ÜZÜMCÜLÜK
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İSHAK ÇAVUŞ AYDIN" data-source="post: 909264" data-attributes="member: 29656"><p><strong>Ynt: 10-15 SENE SONRA ÜZÜMCÜLÜK</strong></p><p></p><p>Valla arkadaşlar biz 80 li yıllardan bu yana tarım hayvancılıkla uğraşıyoruz.Hayvan hesaplamalarınız izliyorumda evdeki hesap hiçbirzaman çarşıya uymuyor.Öle laktasyon ortalaması ( laktasyon ortalamasına dikkat) 30 lt felan bizim gibi orta işletmelerde hiç görmedim.Bizimki 15 lt civarlarında köyünde en iyi alanlar 20 lt civarı.Mesela eylülden bu yana 12 hayvan doğum yaptı 8 tanesi dört dörtlük diğerlerinde zordoğum dana ölümü vs vs sorunlar o sorunlarda laktasyon karını aldı gitti.</p><p> Bağcılığa gelince bizim burda sofralık olarak yöresel İSMAİLOĞLU üzümü var o nun fiyatı 4 yıl önce 50-55 kr du bu yıl ise 1 lira 15 kr şa sattık yani diyeceğim artan bi kar marjı var.Ve de bu yıl 7 dekar 7000 m2 den 17 ton üzüm sattık.</p><p> Yani benim diyeceğim insanlığın vazgeçilmezi gıda ya yapılan yatırım herzaman için kazandırır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İSHAK ÇAVUŞ AYDIN, post: 909264, member: 29656"] [b]Ynt: 10-15 SENE SONRA ÜZÜMCÜLÜK[/b] Valla arkadaşlar biz 80 li yıllardan bu yana tarım hayvancılıkla uğraşıyoruz.Hayvan hesaplamalarınız izliyorumda evdeki hesap hiçbirzaman çarşıya uymuyor.Öle laktasyon ortalaması ( laktasyon ortalamasına dikkat) 30 lt felan bizim gibi orta işletmelerde hiç görmedim.Bizimki 15 lt civarlarında köyünde en iyi alanlar 20 lt civarı.Mesela eylülden bu yana 12 hayvan doğum yaptı 8 tanesi dört dörtlük diğerlerinde zordoğum dana ölümü vs vs sorunlar o sorunlarda laktasyon karını aldı gitti. Bağcılığa gelince bizim burda sofralık olarak yöresel İSMAİLOĞLU üzümü var o nun fiyatı 4 yıl önce 50-55 kr du bu yıl ise 1 lira 15 kr şa sattık yani diyeceğim artan bi kar marjı var.Ve de bu yıl 7 dekar 7000 m2 den 17 ton üzüm sattık. Yani benim diyeceğim insanlığın vazgeçilmezi gıda ya yapılan yatırım herzaman için kazandırır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
10-15 SENE SONRA ÜZÜMCÜLÜK
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt