PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
100 adet saanen kecısı aldım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 866627" data-attributes="member: 21067"><p>Hayırlısı olsun. </p><p></p><p>Kecicilikte 1. Kural sütü değerlendirebilmektir. Değerlendirirsen, kazanırsın. Değerlendiremezsen iflas esersin. </p><p></p><p>Bu kadar basit. </p><p></p><p>En iyi değerlendirme yöntemleri:</p><p></p><p>1-) kendi imkanların ile peynir yapmak. </p><p>2-) keçi sütünü ayrı olarak işleyen (doğal olarak fiyat olarak hakkını veren) bir mandıraya vermek. </p><p></p><p>Saanen bakım mantığı olarak holstein ' den çok da farklı değildir. Kaliteli yem önünde hazır olacak, biraz da kaliteli mera ile takviye edilecek. </p><p></p><p>Bakım ve besleme muntazam, artı mahsul değerlendirme üst seviyede olursa akıl edemeyeceğiniz paralar kazandırabilir. Aksi türlü kötü şekilde içeri girersiniz. Ortası yoktur. </p><p></p><p>Asla ve asla yapmayacaklarınız:</p><p></p><p>- Sağım ihmal edilemez. Iki eliniz kanda olsa sağım zamanında yapılacak. </p><p>- kara keçi usulü özensiz bakıma asla gelmez. Ciddi sorun yaşarsınız. </p><p>- sütü iyi fiyattan değerlendirenemek</p><p>- Oğlaktan medet ummayın. Çok düşük canlı ağırlık artışları ve ucuz, piyasada aranmayan etleri vardır. </p><p>- 'elle de sağım yaparım' gafletine düşmeyin. Tam laktasyonda 100 saaneni sağmak için terminatör olsanız kar etmez. Makina şart. </p><p>- Teorik verilere aldanıp aşırı sıcak ve soğukta hayvanları kollayın. Çevre şartları ve hava sıcaklığına toleranslı bir hayvandır.</p><p></p><p>Önemli not:</p><p></p><p>Hayvanların en az 4 sağımına katılmadan, yani reel verimlerini görmeden kapora vermiş olsanız dahi satın almayın. Şu an normal bir saanen, laktasyon döneminin 2/3 ' lük evresindedir ve hayvan başı günlük 1,5 ile 2 litre arası bir verime sahiptir. Hayvan başı 1 litre ve altındaki verimler alınıyorsa o sürüye pek tav olmayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 866627, member: 21067"] Hayırlısı olsun. Kecicilikte 1. Kural sütü değerlendirebilmektir. Değerlendirirsen, kazanırsın. Değerlendiremezsen iflas esersin. Bu kadar basit. En iyi değerlendirme yöntemleri: 1-) kendi imkanların ile peynir yapmak. 2-) keçi sütünü ayrı olarak işleyen (doğal olarak fiyat olarak hakkını veren) bir mandıraya vermek. Saanen bakım mantığı olarak holstein ' den çok da farklı değildir. Kaliteli yem önünde hazır olacak, biraz da kaliteli mera ile takviye edilecek. Bakım ve besleme muntazam, artı mahsul değerlendirme üst seviyede olursa akıl edemeyeceğiniz paralar kazandırabilir. Aksi türlü kötü şekilde içeri girersiniz. Ortası yoktur. Asla ve asla yapmayacaklarınız: - Sağım ihmal edilemez. Iki eliniz kanda olsa sağım zamanında yapılacak. - kara keçi usulü özensiz bakıma asla gelmez. Ciddi sorun yaşarsınız. - sütü iyi fiyattan değerlendirenemek - Oğlaktan medet ummayın. Çok düşük canlı ağırlık artışları ve ucuz, piyasada aranmayan etleri vardır. - 'elle de sağım yaparım' gafletine düşmeyin. Tam laktasyonda 100 saaneni sağmak için terminatör olsanız kar etmez. Makina şart. - Teorik verilere aldanıp aşırı sıcak ve soğukta hayvanları kollayın. Çevre şartları ve hava sıcaklığına toleranslı bir hayvandır. Önemli not: Hayvanların en az 4 sağımına katılmadan, yani reel verimlerini görmeden kapora vermiş olsanız dahi satın almayın. Şu an normal bir saanen, laktasyon döneminin 2/3 ' lük evresindedir ve hayvan başı günlük 1,5 ile 2 litre arası bir verime sahiptir. Hayvan başı 1 litre ve altındaki verimler alınıyorsa o sürüye pek tav olmayın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
100 adet saanen kecısı aldım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt