PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
100 başlık süt Çiftliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Kemal33" data-source="post: 978058" data-attributes="member: 60564"><p>Merhaba arkadaşlar forumu Çoktandır takip ediyordum üye olmak bugüne kismetmiş.siz değerli üstad lardan bana bir fikir vermenizi isteyecektim.</p><p>Benim 215 dönüm tek parça sulu ve elektriği olan bir arazim var. Burada ilk etapta 100 başlık bir süt üretimi için çiftlik düşünüyorum. Elimde hazır 125 bin euro nakit var yeterlimi sizce. </p><p></p><p>1. 215 dönüm tarlanin 15 dönümüne çiftlik yapsam geri kalan 200 dönüm arazi hayvanların kaba yemini karsilarmi yani mısır, yonca v.s</p><p></p><p>2. Bir ineğin günlük yem maliyeti nekadar dır? Bu maliyetin nekadar kısmını kendi arazimden karşılayabilirim ne kadar fabrika yemi almam gerekiyor. Misal günlük 25 tl ise bir ineğin masrafı bunun ne kadar kısmını arazimden karşılarim </p><p></p><p>3. inek leri sigorta yapma imkanı varmı ve ücreti ne kadar? Sigorta yaparken devlet bir kısmını karşılıyorumu sigortanin. Sigorta hayvan ölümünde %kaç oranında ödeme yapıyor ?</p><p></p><p>4. Devlet ten hibe almak mümkün ? Senenin belirli bir döneminde mi baş vurmak gerekiyor </p><p></p><p>5. Faizsiz kredi almak mümkün mü ?</p><p></p><p>6. 100 başlık ahır maliyeti ne kadar tutar ?</p><p></p><p>7. iyi bir bakımla ortalama kaç lt süt verir bir inek ? Bunun kaç Lt si kar kalır </p><p></p><p>8. Kurulacak ahır ın üzerine güneş enerji sistemi kurup elektrik masrafı ni karşılamak ve artan elektriği devlete satma imkanı varmı? </p><p></p><p></p><p>Aslında kafamda bir kaç soru daha var ama konu bayagi bir uzun oldu onları daha sonra yazayım sizi sıkmayım. </p><p>Cevap verecek üstad lara şimdiden çok teşekkür ediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kemal33, post: 978058, member: 60564"] Merhaba arkadaşlar forumu Çoktandır takip ediyordum üye olmak bugüne kismetmiş.siz değerli üstad lardan bana bir fikir vermenizi isteyecektim. Benim 215 dönüm tek parça sulu ve elektriği olan bir arazim var. Burada ilk etapta 100 başlık bir süt üretimi için çiftlik düşünüyorum. Elimde hazır 125 bin euro nakit var yeterlimi sizce. 1. 215 dönüm tarlanin 15 dönümüne çiftlik yapsam geri kalan 200 dönüm arazi hayvanların kaba yemini karsilarmi yani mısır, yonca v.s 2. Bir ineğin günlük yem maliyeti nekadar dır? Bu maliyetin nekadar kısmını kendi arazimden karşılayabilirim ne kadar fabrika yemi almam gerekiyor. Misal günlük 25 tl ise bir ineğin masrafı bunun ne kadar kısmını arazimden karşılarim 3. inek leri sigorta yapma imkanı varmı ve ücreti ne kadar? Sigorta yaparken devlet bir kısmını karşılıyorumu sigortanin. Sigorta hayvan ölümünde %kaç oranında ödeme yapıyor ? 4. Devlet ten hibe almak mümkün ? Senenin belirli bir döneminde mi baş vurmak gerekiyor 5. Faizsiz kredi almak mümkün mü ? 6. 100 başlık ahır maliyeti ne kadar tutar ? 7. iyi bir bakımla ortalama kaç lt süt verir bir inek ? Bunun kaç Lt si kar kalır 8. Kurulacak ahır ın üzerine güneş enerji sistemi kurup elektrik masrafı ni karşılamak ve artan elektriği devlete satma imkanı varmı? Aslında kafamda bir kaç soru daha var ama konu bayagi bir uzun oldu onları daha sonra yazayım sizi sıkmayım. Cevap verecek üstad lara şimdiden çok teşekkür ediyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
100 başlık süt Çiftliği
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt