PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
100 beygirlik traktör tavsiyesine ihtiyacım var
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="keltaşlı" data-source="post: 393880" data-attributes="member: 15411"><p><strong>Ynt: 100 beygirlik traktör tavsiyesine ihtiyacım var</strong></p><p></p><p> </p><p> 5-10 sene önceden 4 çeker almak lazımmış dediğinden yola çıkarak gelişmeleri takip edemediğini anlıyorum, doğru anlamışımdır inşallah. O zaman derim ki sana tek çeker 90 100 lük traktör işini görüyorsa dört çeker 70 80 lik traktör de işini görür diye tahmin ediyorum. Dört çekr traktör alınca atıyorum 4 lü pulluk az gelecek, 5 li almaya çalışıcan, almasan 4 lü ile boşa döncen tarlada, vb. alet edebat da az gelcek, sonra alet edebat değiştirmek de masraf olacak. 200 300 dönüm yer işleyip farklı ürünleri aralıklarla sürüyorsan ' 300 dönümü de mısır ekimi yapıyorsan 2-3 günde sürmek gerkekebilir ve güçlü traktör lazım eder, ama 50 domates, 100 pancar, 100 mısır, 50 vb. çok kalem ürün ekimi yapmak ayrı zamnlarda olacağından, yavaş yavaş yer hazırlarsın. ' Çünkü traktörler tarla kadar yolda mazot yakıyor, ilç atma, karık çekmek, sulama, vb. için yolda 135 massey de yapıyor. Gerğinden fazla büyük traktör fazla yakıt demek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="keltaşlı, post: 393880, member: 15411"] [b]Ynt: 100 beygirlik traktör tavsiyesine ihtiyacım var[/b] 5-10 sene önceden 4 çeker almak lazımmış dediğinden yola çıkarak gelişmeleri takip edemediğini anlıyorum, doğru anlamışımdır inşallah. O zaman derim ki sana tek çeker 90 100 lük traktör işini görüyorsa dört çeker 70 80 lik traktör de işini görür diye tahmin ediyorum. Dört çekr traktör alınca atıyorum 4 lü pulluk az gelecek, 5 li almaya çalışıcan, almasan 4 lü ile boşa döncen tarlada, vb. alet edebat da az gelcek, sonra alet edebat değiştirmek de masraf olacak. 200 300 dönüm yer işleyip farklı ürünleri aralıklarla sürüyorsan ' 300 dönümü de mısır ekimi yapıyorsan 2-3 günde sürmek gerkekebilir ve güçlü traktör lazım eder, ama 50 domates, 100 pancar, 100 mısır, 50 vb. çok kalem ürün ekimi yapmak ayrı zamnlarda olacağından, yavaş yavaş yer hazırlarsın. ' Çünkü traktörler tarla kadar yolda mazot yakıyor, ilç atma, karık çekmek, sulama, vb. için yolda 135 massey de yapıyor. Gerğinden fazla büyük traktör fazla yakıt demek. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
100 beygirlik traktör tavsiyesine ihtiyacım var
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt