PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
100 PUANLIK UZMANLIK SORUSU (MİRAS VE İNDİRİMLİ KREDİ)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="stulu" data-source="post: 1087786" data-attributes="member: 20378"><p>Yusuf kardeş sen bu konuyu iyi biliyorsun.</p><p>Babamın tarlaları için intikal yaptırırken anamın alacak olduğu 1/4 hisseyi kardeşlerimden birisin üzerine yada 5 kardeşe eşit olarak anamın rızasıyla devir edebilir miyiz?</p><p>Benim öğrendiğim kadarıyla indirimli kredide anne, baba hisselerine ve tarlalarına kredi vermiyorlar.</p><p>Biz 5 kardeşiz ve 10000 liralık expertiz değeri biçilmiş tarla için konuşursak.</p><p>1. Eğer bu tarla babamdan, anam ve 5 kardeşin üzerine intikal ettirilirse. %25 anamın hissesi ve %15 benim hisseme banka kredi vermiyor. Geriye %60'lık kredi kullanılacak hisse kalıyor. Buda 10000 lira için 6000 lira yapıyor. 6000 liranın %75'i 4500 lira yapıyor.</p><p>2. Eğer anam hissesinden vazgeçerse tüm kardeşlere %20 pay düşüyor. Benim payımı çıkarsak bankanın vermiş olduğu kredi oranı % 80 yani 8000 lira, bunun 75'i 6000lira kredi veriyor.</p><p>3. Eğer anam intikal esnasında payını benim dışımda başka bir kardeşe intikal ettirirse, benim hissem %15 kalıyor ve banka 10000 liralık tarla için 8500 lira için kredi veriyor ve bunun %75'i 6375 lira yapıyor. Doğru anlamış mıyım?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="stulu, post: 1087786, member: 20378"] Yusuf kardeş sen bu konuyu iyi biliyorsun. Babamın tarlaları için intikal yaptırırken anamın alacak olduğu 1/4 hisseyi kardeşlerimden birisin üzerine yada 5 kardeşe eşit olarak anamın rızasıyla devir edebilir miyiz? Benim öğrendiğim kadarıyla indirimli kredide anne, baba hisselerine ve tarlalarına kredi vermiyorlar. Biz 5 kardeşiz ve 10000 liralık expertiz değeri biçilmiş tarla için konuşursak. 1. Eğer bu tarla babamdan, anam ve 5 kardeşin üzerine intikal ettirilirse. %25 anamın hissesi ve %15 benim hisseme banka kredi vermiyor. Geriye %60'lık kredi kullanılacak hisse kalıyor. Buda 10000 lira için 6000 lira yapıyor. 6000 liranın %75'i 4500 lira yapıyor. 2. Eğer anam hissesinden vazgeçerse tüm kardeşlere %20 pay düşüyor. Benim payımı çıkarsak bankanın vermiş olduğu kredi oranı % 80 yani 8000 lira, bunun 75'i 6000lira kredi veriyor. 3. Eğer anam intikal esnasında payını benim dışımda başka bir kardeşe intikal ettirirse, benim hissem %15 kalıyor ve banka 10000 liralık tarla için 8500 lira için kredi veriyor ve bunun %75'i 6375 lira yapıyor. Doğru anlamış mıyım? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
100 PUANLIK UZMANLIK SORUSU (MİRAS VE İNDİRİMLİ KREDİ)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt