PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
180 Dekar Yonca
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 1157343" data-attributes="member: 25443"><p>Rasyon bilgisi tahsil isi yanlis yonlendirmek istemem kimseyi kuru yonca ve yonca silaji degerleri farki nedir bilmiyorum</p><p>Ama kuru otun yaninda yoncanin degerli olacagini biliyorum</p><p>Iklimin durumuna gore kurutmak yoncayi mumkunse kuruya yok yagis giderse mesela ilk bahar son bahar silaj yapilabilir</p><p>Benim aldığım yoncanin sahiplerinin kendi silaj paketleme makineleri var cok guzel olmus silaj yoncanin cicegi bile uzerinde silajin kuruda yaprak kismini paketlemek zor dökülür çünkü uygun yapilmaz ise </p><p>Silaji nasil paketlemisler sormadim cok bozulmaya musait olur yonca misir gibi olmaz ot silaj ile bicmisler bicip hemen paketlemislermi yoksa biraz bekletipmi paketlemisler bilmiyorum sormadim</p><p>Benim hayvanlar acik besi etrafi dikenli tel 28 d gezinirler ilk bahar son bahar ot olur yesil güzel verim olur onun haricinde kendimden kuru ot ve satin yonca silaji su an birazda arpa yem karma makinesi ile karip veriyorum sagarkende sut yemi </p><p>Bu isler bilgi tecrube isi konya aksaray gibi bazi bolgeler cok iyi cozmus bu isi cok guzel yoncalari var iklimde toprakta uygun </p><p>Bizim bolgede de oluyor ama nem yuksek</p><p>Sut sigiri deyince yonca cok onemli</p><p>Ama iscilik cok fazla yoncada zaten sut sigiri isciligide ona gore</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 1157343, member: 25443"] Rasyon bilgisi tahsil isi yanlis yonlendirmek istemem kimseyi kuru yonca ve yonca silaji degerleri farki nedir bilmiyorum Ama kuru otun yaninda yoncanin degerli olacagini biliyorum Iklimin durumuna gore kurutmak yoncayi mumkunse kuruya yok yagis giderse mesela ilk bahar son bahar silaj yapilabilir Benim aldığım yoncanin sahiplerinin kendi silaj paketleme makineleri var cok guzel olmus silaj yoncanin cicegi bile uzerinde silajin kuruda yaprak kismini paketlemek zor dökülür çünkü uygun yapilmaz ise Silaji nasil paketlemisler sormadim cok bozulmaya musait olur yonca misir gibi olmaz ot silaj ile bicmisler bicip hemen paketlemislermi yoksa biraz bekletipmi paketlemisler bilmiyorum sormadim Benim hayvanlar acik besi etrafi dikenli tel 28 d gezinirler ilk bahar son bahar ot olur yesil güzel verim olur onun haricinde kendimden kuru ot ve satin yonca silaji su an birazda arpa yem karma makinesi ile karip veriyorum sagarkende sut yemi Bu isler bilgi tecrube isi konya aksaray gibi bazi bolgeler cok iyi cozmus bu isi cok guzel yoncalari var iklimde toprakta uygun Bizim bolgede de oluyor ama nem yuksek Sut sigiri deyince yonca cok onemli Ama iscilik cok fazla yoncada zaten sut sigiri isciligide ona gore [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
180 Dekar Yonca
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt