PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
2 bin lira maaşla çalışacak çoban yok
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 633773" data-attributes="member: 2401"><p><strong>Ynt: 2 bin lira maaşla çalışacak çoban yok</strong></p><p></p><p>valla çoban konusunda bende baya sıkıntı çekiyorum.. adam gibi dürüst hayvana bakan çoban bulmak çok zor.. zaten hükümet fakit koymadı her türlüsüne maaş bağlıyor kimse artık çalışmak istemiyor zaten fakir ailelerin karısına kendisine maaş baglıyorlar çocuklar için ayrı para veriyor devlet kışın yakacagını yiyeceginide veriyor sosyal yardımlaşma.. adam gelip senin yanında çobanlık yapacagıma evimde yatarım aç kalmıyorum doyuyor diyor zaten özürlü çocugu olan parasınıda biriktiriyor.. eskiden çobanlıga gelmek için sıraya girerdiler aradıgımızda.. şimdi arıyoz adam diyor ben yatarak 1000tl alıyorum aylık neden geleyim çobanlık edeyim diyor.. Birde yeni kurulan çiflikler krediyi alıyorlar adamlar acemi de oluyor işten de anlamıyor sahipleri gidip 1 çobanın görecege iki çoban alıp 2 kat maaş verip piyasayı alt üst ettiler burada.. 300 sağmal inege bakmak için 15 işçi tutan çiflik var burada yani oda herseyi son sistem 2yıllık çiflik.. bu acemi yatırımcı krediyi alıp hep piyasayı düşürdü hemde çobanların piyasasını yukseltiler.. mesela işten anlayan başka bi çiflik sahibi var yılların çifliği 5 işçi ile 500buyuk baş hayvana baktırıyor 400besi 100 sağmal inege.. ve yem üretimi dahil her işi bu 5 işçi yapıyor asgari ücret veriyor adam.. Çalışana emeginin karşılıgını vereceksin bu muhakak ama tutupta hiç yoktan fazla fazla para vermekte hoş değil.. mesela normal 50baş bi ahırda kışın hayvana bakmak sabah 1.5 saatini öglen 1.5 saatini akşam da 2 saatini alır maksimum günde 5 saat çalışmış olur çoban çok agır bi işte degil sadece bulundugu ortam iyi degil ahırda çalışıyor.. tutupta bu adama aylık 2bin tl vermek nekadar mantıklı.. inşaat işçisi günlük 50 tl yevmiye alıyor ama anası aglıyor sabahtan akşama kadar yemek ve çay molası dışında kum taşıyor harç yapıyor tugla çekiyor her işi yapıyor ustanın elinde karşılaştırınca mesela çobanın işi çok hafif kalıyor.. mesela kargo şirketlerinde işçilere asgari ücret veriliyor gunde 14 saat paket yukleyip boşaltıyorlar hammallık yapıyorlar aktarma merkezlerinde hemde gece çalışıyorlar.. onlara desen gel ahıra bak bakmazlar.. koyun çobanlıgı ayrı bi katagori o zor bi iş ve mevsimlik bi iş.. ama sıgır bakıcıgı için bence hayvan sayısı ile orantılı maaş vermek gerekli.. burda arkadasımızın ahırında 70 bas hayvanı var 1100tl veriyor bakıcısına hayvanlarada harika bakıyor besi hayvanı...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 633773, member: 2401"] [b]Ynt: 2 bin lira maaşla çalışacak çoban yok[/b] valla çoban konusunda bende baya sıkıntı çekiyorum.. adam gibi dürüst hayvana bakan çoban bulmak çok zor.. zaten hükümet fakit koymadı her türlüsüne maaş bağlıyor kimse artık çalışmak istemiyor zaten fakir ailelerin karısına kendisine maaş baglıyorlar çocuklar için ayrı para veriyor devlet kışın yakacagını yiyeceginide veriyor sosyal yardımlaşma.. adam gelip senin yanında çobanlık yapacagıma evimde yatarım aç kalmıyorum doyuyor diyor zaten özürlü çocugu olan parasınıda biriktiriyor.. eskiden çobanlıga gelmek için sıraya girerdiler aradıgımızda.. şimdi arıyoz adam diyor ben yatarak 1000tl alıyorum aylık neden geleyim çobanlık edeyim diyor.. Birde yeni kurulan çiflikler krediyi alıyorlar adamlar acemi de oluyor işten de anlamıyor sahipleri gidip 1 çobanın görecege iki çoban alıp 2 kat maaş verip piyasayı alt üst ettiler burada.. 300 sağmal inege bakmak için 15 işçi tutan çiflik var burada yani oda herseyi son sistem 2yıllık çiflik.. bu acemi yatırımcı krediyi alıp hep piyasayı düşürdü hemde çobanların piyasasını yukseltiler.. mesela işten anlayan başka bi çiflik sahibi var yılların çifliği 5 işçi ile 500buyuk baş hayvana baktırıyor 400besi 100 sağmal inege.. ve yem üretimi dahil her işi bu 5 işçi yapıyor asgari ücret veriyor adam.. Çalışana emeginin karşılıgını vereceksin bu muhakak ama tutupta hiç yoktan fazla fazla para vermekte hoş değil.. mesela normal 50baş bi ahırda kışın hayvana bakmak sabah 1.5 saatini öglen 1.5 saatini akşam da 2 saatini alır maksimum günde 5 saat çalışmış olur çoban çok agır bi işte degil sadece bulundugu ortam iyi degil ahırda çalışıyor.. tutupta bu adama aylık 2bin tl vermek nekadar mantıklı.. inşaat işçisi günlük 50 tl yevmiye alıyor ama anası aglıyor sabahtan akşama kadar yemek ve çay molası dışında kum taşıyor harç yapıyor tugla çekiyor her işi yapıyor ustanın elinde karşılaştırınca mesela çobanın işi çok hafif kalıyor.. mesela kargo şirketlerinde işçilere asgari ücret veriliyor gunde 14 saat paket yukleyip boşaltıyorlar hammallık yapıyorlar aktarma merkezlerinde hemde gece çalışıyorlar.. onlara desen gel ahıra bak bakmazlar.. koyun çobanlıgı ayrı bi katagori o zor bi iş ve mevsimlik bi iş.. ama sıgır bakıcıgı için bence hayvan sayısı ile orantılı maaş vermek gerekli.. burda arkadasımızın ahırında 70 bas hayvanı var 1100tl veriyor bakıcısına hayvanlarada harika bakıyor besi hayvanı... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
2 bin lira maaşla çalışacak çoban yok
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt