PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
2.ürün silajlık mısır.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 936925" data-attributes="member: 54456"><p>İkinci ürün olarak 50 dönüm arpa yerine mısır ekicem.Bundan önceki zamanlarda tek ürün danelik mısır ekiyordum ve damlama sulama ile zahmetsizce hallediyorduk.Şimdi 2. ürün olarak arpa yerine kuruya ekmek biraz uğraştıracak galiba.Şimdi sizden bilgi almak istiyorum.</p><p>1.Arpayı kaldırdıktan sonra pulluk çekip ardından kültivatörle yada diskarola mibzerle ekime hazır halemi getireyim,yoksa direk pulluk çekmeden kültivatör ve merdane ile hazırlayıp mibzerle ekeyimmi.</p><p>2.Mibezerle ekimden sonra direk damlamaları kurmak istiyorum ama bu seferde arasını süremiyecem. 1 garık atlayıpta sürülebilir ama sürülmeyen yerde çok olacak.Sürmek istesem damlamaları kaldır yeniden tak çok uğraştıracak ekimden önce sulayıp sürüp ekmekte iyi olmuyor diyolar.Ekimden sonra çıkış için yağmurlamada olabilir ama en son ihtimal.</p><p>3.Damlamaları kurduktan sonra mısırın arasını sürmesem ne gibi zorluklar yaşarım.Yada sürmesem ilaç makinasıyla arasına girip ilaç atsam ne gibi yararı olur.</p><p></p><p>Arkadaşlar sormamın sebebi ilk defa silajlık mısır ekicem 2. mahsul olrak.Genelde hep tak mahsul danelik msır ekerdim.Zaten ekimde toprak tavlı oldu için mısırların arasını 2 defa sürdükten sonra damlamaları döşüyordum ve suluyordum bir zorluk olmuyordu.Ama 2.mahsulde bu birazdaha zorlaşacak en uygun yöntemle yapmayı düşünüyorum.Sizden bu konu hakkında değerli bilgilerinize ihtiyacım var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 936925, member: 54456"] İkinci ürün olarak 50 dönüm arpa yerine mısır ekicem.Bundan önceki zamanlarda tek ürün danelik mısır ekiyordum ve damlama sulama ile zahmetsizce hallediyorduk.Şimdi 2. ürün olarak arpa yerine kuruya ekmek biraz uğraştıracak galiba.Şimdi sizden bilgi almak istiyorum. 1.Arpayı kaldırdıktan sonra pulluk çekip ardından kültivatörle yada diskarola mibzerle ekime hazır halemi getireyim,yoksa direk pulluk çekmeden kültivatör ve merdane ile hazırlayıp mibzerle ekeyimmi. 2.Mibezerle ekimden sonra direk damlamaları kurmak istiyorum ama bu seferde arasını süremiyecem. 1 garık atlayıpta sürülebilir ama sürülmeyen yerde çok olacak.Sürmek istesem damlamaları kaldır yeniden tak çok uğraştıracak ekimden önce sulayıp sürüp ekmekte iyi olmuyor diyolar.Ekimden sonra çıkış için yağmurlamada olabilir ama en son ihtimal. 3.Damlamaları kurduktan sonra mısırın arasını sürmesem ne gibi zorluklar yaşarım.Yada sürmesem ilaç makinasıyla arasına girip ilaç atsam ne gibi yararı olur. Arkadaşlar sormamın sebebi ilk defa silajlık mısır ekicem 2. mahsul olrak.Genelde hep tak mahsul danelik msır ekerdim.Zaten ekimde toprak tavlı oldu için mısırların arasını 2 defa sürdükten sonra damlamaları döşüyordum ve suluyordum bir zorluk olmuyordu.Ama 2.mahsulde bu birazdaha zorlaşacak en uygun yöntemle yapmayı düşünüyorum.Sizden bu konu hakkında değerli bilgilerinize ihtiyacım var. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
2.ürün silajlık mısır.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt