PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
200 bas besi çiftliği maliyet ve kâr marjı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="tekinmail" data-source="post: 975681" data-attributes="member: 60427"><p><strong>Ynt: 200 bas besi çiftliği maliyet ve kâr marjı</strong></p><p></p><p>Soner Efe,</p><p>Bende 100 baş için düşünüyorum. IPARD desteğini falan araştırdım. Ama çok teknik gereksinim olduğu için ve AB standartlarında yatırım gerektiği için, daha ucuza yarı açık alan kurmayı düşünüyorum. Verdiğin bilgiler çarpıcı. İthalat izni ile ilgili bildiğim kadarıyla kısıtlamalar var (en son izin verilen rakam 70 baş çiftlikte kayıtlı besinin olması lazım gibi..) sürekli ithalat izni vermiyorlar ve bir çok yan faktör. Ama yerel kaynaklardan temin edersen, tedarik ayağını bitirebilirsin. canlı kg artışı 1 ila 1,5 KG arası olarak biliyorum, araştırmaya devam et bence. çünkü gramajlar bile sonucu oldukça fazla etkiliyor. </p><p></p><p>Yem ile ilgili hesapların tutabilir, ama yinede biraz risk primi ekle.</p><p></p><p>verim oranı 65 % oldukça iyi rakam, biraz düşürsen iyi edersin (belki bahsettiğin cinsler verebilir)</p><p></p><p>Bu gibi düzeltmelerle birlikte muhtemelen karlılığın düşecektir ama yinede besicilik kendi yem bitkin, kendi çiftliğin, iyi alım rakamı ve hayvan refahı dikkate alınarak para bırakan bir iş gibi gözükmekte.</p><p></p><p>İnşallah hayırlı olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tekinmail, post: 975681, member: 60427"] [b]Ynt: 200 bas besi çiftliği maliyet ve kâr marjı[/b] Soner Efe, Bende 100 baş için düşünüyorum. IPARD desteğini falan araştırdım. Ama çok teknik gereksinim olduğu için ve AB standartlarında yatırım gerektiği için, daha ucuza yarı açık alan kurmayı düşünüyorum. Verdiğin bilgiler çarpıcı. İthalat izni ile ilgili bildiğim kadarıyla kısıtlamalar var (en son izin verilen rakam 70 baş çiftlikte kayıtlı besinin olması lazım gibi..) sürekli ithalat izni vermiyorlar ve bir çok yan faktör. Ama yerel kaynaklardan temin edersen, tedarik ayağını bitirebilirsin. canlı kg artışı 1 ila 1,5 KG arası olarak biliyorum, araştırmaya devam et bence. çünkü gramajlar bile sonucu oldukça fazla etkiliyor. Yem ile ilgili hesapların tutabilir, ama yinede biraz risk primi ekle. verim oranı 65 % oldukça iyi rakam, biraz düşürsen iyi edersin (belki bahsettiğin cinsler verebilir) Bu gibi düzeltmelerle birlikte muhtemelen karlılığın düşecektir ama yinede besicilik kendi yem bitkin, kendi çiftliğin, iyi alım rakamı ve hayvan refahı dikkate alınarak para bırakan bir iş gibi gözükmekte. İnşallah hayırlı olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
200 bas besi çiftliği maliyet ve kâr marjı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt