PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ozan_06" data-source="post: 141397" data-attributes="member: 895"><p><strong>Ynt: 200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>8-10 sene önce, amcamla paylaşmadan önce, senelik toplam ekilişimiz 2700-2800 dönüm kadardı. Bunun yaklaşık 500 dönümü sulu, sulularında 150-200 dönümü pancar olurdu...Bu işi sadece 1977 model 5600 ford ile (tek çeker,75HP) yapardık...Şimdi mal paylaşıldı, ben bir NH TD85D aldım, 5600 hala duruyor, yaklaşık 1000-1200 dönüm ekiliş yapıyorum. TD85 tek başına yetiyor, ford eskidiği için NH yi aldım, teklif edilen paraya satmaya deymeyeceğinden de garaja kapattım..Sadece ara işlerini yapıyorum onunla... Yani senelik 1000 dönüme aslında her ikiside tek başına yetiyor. Ama sadece buğday ekiyorum...Nasıl 200 dönüm kuru tarım yapılır anlayamadım...Ford ile tek şöför 4lü 12' ile günlük 70-80 dönüm nadas yapıyor, iki şöförle kontak kapatmadan 150 dönüm yapılabiliyor...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ozan_06, post: 141397, member: 895"] [b]Ynt: 200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir[/b] 8-10 sene önce, amcamla paylaşmadan önce, senelik toplam ekilişimiz 2700-2800 dönüm kadardı. Bunun yaklaşık 500 dönümü sulu, sulularında 150-200 dönümü pancar olurdu...Bu işi sadece 1977 model 5600 ford ile (tek çeker,75HP) yapardık...Şimdi mal paylaşıldı, ben bir NH TD85D aldım, 5600 hala duruyor, yaklaşık 1000-1200 dönüm ekiliş yapıyorum. TD85 tek başına yetiyor, ford eskidiği için NH yi aldım, teklif edilen paraya satmaya deymeyeceğinden de garaja kapattım..Sadece ara işlerini yapıyorum onunla... Yani senelik 1000 dönüme aslında her ikiside tek başına yetiyor. Ama sadece buğday ekiyorum...Nasıl 200 dönüm kuru tarım yapılır anlayamadım...Ford ile tek şöför 4lü 12' ile günlük 70-80 dönüm nadas yapıyor, iki şöförle kontak kapatmadan 150 dönüm yapılabiliyor... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt