PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
2001 - 2012 yılları arasında ne kazandık? ne kaybettik?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="meskisehiri" data-source="post: 657375" data-attributes="member: 2"><p><strong>Ynt: 2001 - 2012 yılları arasında ne kazandık? ne kaybettik?</strong></p><p></p><p>Atilla Bey ' in dediği gibi artık köylülükten kurtulup çiftçiliğe geçmek gerekli. Çiftçilik artık okumak istemeyen, hiç bir iş bulamamış kimselerin işi görülmemeli. Kabul edilmeli ki bu iş önceden böyleydi, okumadı bari çiftçilik yapsın deniliyordu. Ama durum günümüzde değişti. Bunun farkında olmak gerekli, hatta günümüzde çiftçilk yapcaksak bırakın okumamayı, okuyabildiğimiz kadar okuyup bu işi yapmak gerekli bence.</p><p></p><p>Şimdi benim çevreme anlatamadığım mesele şu: Günümüzde zor şartları sadece çiftçilik alanında düşünürseniz yanılırsınız. Hangi alanda sıkıntı yok ki günümüzde? Önceden kolayca öğretmen olabiliyorduk, günümüzde ne kadar zor olunuyor. Aynı şekilde önceden lise mezunu bir devlet dairesine memur oluyorken şimdi dört yıllık üniversite mezunu bile zor memur olabiliyor. Önceden mühendis olmak ne demekti günümüzde ne demek? Çiftçi olarak bizlerin durumunu, dolmuşçuluk yapan birisinin üzerinden örnek vererek anlatayım. Önceden dolmuşçuluk yapan kardeşimizin aracının deposu 300 TL ' ye doluyorken şimdi aynı fiyata dolabiliyor mu? Bakın bizdeki mazot sıkıntısı burada da var. Buna ek olarak bi de vergi artıyor, muayene standartları değişiyor, kış lastiği zorunlu oluyor vs. Bunu da bizdeki gübre, sigorta vs. gibi şeylerle karşılaştırırsanız görürsünüz ki her iş kolunda durum aynı. Yani sıkıntı sadece çiftçilik alanında değil, her alanda sıkıntılar arttı, şartlar zorlaştı. Ben bunların farkında olan biri olarak, bu kadar alanda sıkıntı varken çiftçilikte de sıkıntı olmamasına zaten şaşırırdım. Sitede gördüğüm kadarıyla bunun farkında olan arkadaşlar da gayet itidalli davranıyor, işi neyi gerektiriyorsa onu yapıyor, çünkü adam işi çözmüş.</p><p></p><p>Katılırsınız ya da katılmazsınız ama benim düşüncem bu. Herkesin düşüncesine saygım var, aynı şekilde başkalarında da aynı saygıyı bana göstermelerini isterim. Eğer güzelce açıklayacaksanız da fikirlerim tartışmaya açıktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="meskisehiri, post: 657375, member: 2"] [b]Ynt: 2001 - 2012 yılları arasında ne kazandık? ne kaybettik?[/b] Atilla Bey ' in dediği gibi artık köylülükten kurtulup çiftçiliğe geçmek gerekli. Çiftçilik artık okumak istemeyen, hiç bir iş bulamamış kimselerin işi görülmemeli. Kabul edilmeli ki bu iş önceden böyleydi, okumadı bari çiftçilik yapsın deniliyordu. Ama durum günümüzde değişti. Bunun farkında olmak gerekli, hatta günümüzde çiftçilk yapcaksak bırakın okumamayı, okuyabildiğimiz kadar okuyup bu işi yapmak gerekli bence. Şimdi benim çevreme anlatamadığım mesele şu: Günümüzde zor şartları sadece çiftçilik alanında düşünürseniz yanılırsınız. Hangi alanda sıkıntı yok ki günümüzde? Önceden kolayca öğretmen olabiliyorduk, günümüzde ne kadar zor olunuyor. Aynı şekilde önceden lise mezunu bir devlet dairesine memur oluyorken şimdi dört yıllık üniversite mezunu bile zor memur olabiliyor. Önceden mühendis olmak ne demekti günümüzde ne demek? Çiftçi olarak bizlerin durumunu, dolmuşçuluk yapan birisinin üzerinden örnek vererek anlatayım. Önceden dolmuşçuluk yapan kardeşimizin aracının deposu 300 TL ' ye doluyorken şimdi aynı fiyata dolabiliyor mu? Bakın bizdeki mazot sıkıntısı burada da var. Buna ek olarak bi de vergi artıyor, muayene standartları değişiyor, kış lastiği zorunlu oluyor vs. Bunu da bizdeki gübre, sigorta vs. gibi şeylerle karşılaştırırsanız görürsünüz ki her iş kolunda durum aynı. Yani sıkıntı sadece çiftçilik alanında değil, her alanda sıkıntılar arttı, şartlar zorlaştı. Ben bunların farkında olan biri olarak, bu kadar alanda sıkıntı varken çiftçilikte de sıkıntı olmamasına zaten şaşırırdım. Sitede gördüğüm kadarıyla bunun farkında olan arkadaşlar da gayet itidalli davranıyor, işi neyi gerektiriyorsa onu yapıyor, çünkü adam işi çözmüş. Katılırsınız ya da katılmazsınız ama benim düşüncem bu. Herkesin düşüncesine saygım var, aynı şekilde başkalarında da aynı saygıyı bana göstermelerini isterim. Eğer güzelce açıklayacaksanız da fikirlerim tartışmaya açıktır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
2001 - 2012 yılları arasında ne kazandık? ne kaybettik?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt