PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
2001 - 2012 yılları arasında ne kazandık? ne kaybettik?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hataliyim" data-source="post: 663353" data-attributes="member: 46999"><p><strong>Ynt: 2001 - 2012 yılları arasında ne kazandık? ne kaybettik?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Dolmuşçuyu bilmiyorumda siz pek işi kavramamış vaziyettesiniz veya tarımda hiçbir pozisyona sahip deyilsiniz sanırsam. </p><p></p><p>Köyler boşalıyor diyoruz köylerde genç nufus yok artık diyoruz , okumamış işçiye verdiğimiz para ortada okumuşuna vereceğimiz para ortada.</p><p></p><p>Zaten heryerde yerden fışkırır gibi tarım ile ilgili yüksek ihtisasa yapmış elemanlar ortada fink atıyor bilmiyorum okumak ne için gerekli bu tip elemanlar ortada fink atarken ve ata mesleğimiz iken ? </p><p>Bir diğeri kitaptan okuduğunda çamurun ayağına yapışacağı yağmur yağarken iş yapacağın yaz kış demeden çabalayacağın güneşin anlında iş yapacağın yazmaz. İŞİ YAPAN BİLİR GERİSİ HİKAYE OKUR.</p><p></p><p>Bir diğeri diğer iş kollarıyla ilgili konuşulacaksa aşırı kar eden un fabrikalarının arındaki serüveni anlatın neden çiftçiye hakettiği parayı vermiyor ?</p><p></p><p>Neden devlet çiftçiyi her an tehdit eder gibi üretmezseniz dışarıdan getiririm seçeneğine başvuruyor ?</p><p></p><p>Şu an amerikada yosundan mazot , şeker pancarından benzin üreten işletmeler MULTİ milyon dolarlık anlaşma imzalıyor abd ordusuyla siz bize her sektörde sıkıntı var diyorsunuz ? Şehirdekilermi daha yüksek standartta yaşıyor yoksa kırsal bölgelerdekilermi ? ve ekleyim avrupada kullanılan mazota yüzde bilmem kaç oranında bio yakıtlar katılırken ve mecburu iken bizim ülkemizde halen bu işlerde bir ilerleme yok ?</p><p></p><p>Şimdi anlattıklarınızdan biri araçlar için kış lastiği diyorsunuz bizim sektörde işçi bulamadığımızda bizde kendimiz suluyoruz tarlayı sizce bu bir gelişme deyilmi ben tarla sahibiyim işçi yok kendim suluyorum benim için çok büyük fark ve sıkıntı ? </p><p>Aynı orantıdamı ? belime kadar suya gömülmüşüm, fıtık patlıycak çamurda debeleniyorum akşamdan sabaha kadar, diğeri ise 8 saat çalışıp cumartesi pazarıyla keyfine göre performansıyla parasını kazanan birisi belki 10 km yol gidiyor işine arabasıyla hem ülkeye hem milli gelire zarar harcamasıyla bu elemanın sadece lastiğimi size cile dert olarak göründü ? </p><p></p><p> uyrra*-*- Bizim şartlarımız zorlaşmadı zorlaştırıldı halende beceriksiz yöneticiler sayesinde zorlaşıyor hayvancılık bitirildi resmen siz nasıl bir bakanlıksınızki 2 milyon kırsal yaşamla ekmeğini kazanan insanların geleceğini olumsuz yönde etkiliycek dış alımları hiç ölçüp tartmadan yaparsınız ? Hangi ülke burası ugandamı ? Sizce bunlar kazaramı oluyor ? </p><p></p><p>Mazot pahalandı diyoruz evet pahalandı karısı poker oynamaya gitsin diye 40 bin tl ye otomobil alıp parayı çarçur edip birde keyfi mazot harcayanla benim bu ülke için ürettimde kullandığım mazot neden aynı fiyatta ve ben neden devletin bana vereceği sadakaya muhtacım ??? </p><p></p><p>Minübüscü ile kıysalmışsınız 2001-2002 lerde 10 kuruşa biniyorduk o minibüs dediğiniz icada şimdi 1.75 TL bir bilet gittiğimiz mesafe aynı sizce minübüscüyü etkilemişmi bu ortam? Hemde minübüse binen kişi sayısı belki onlarca kat arttı nufusta öyle. Nasıl bir kıyaslama bunlar..</p><p></p><p>'Şehirde hayat lüksleşirken biz o lüksleşmeyi kırsalda yaptığımızda iflas bayrağınız göklere çekeriz. Ekleyim borulu sulama felan diyceksiniz 1 tane tabanca 25 tl yanlış duymadıysam artık destekde vermiyor devlet. Bize çözüm lazım herkez ağlıyorda bir ağlayan siz deyilsiniz demek yetmiyor. </p><p>Köylü dediğiniz adam onun bunun lafını bekleyerek iş yapacaksa zaten bitmiştir o adam hiç uğraşmasın yok uzman gelecek şunu söylüycek yok bu gelecek bunu önerecek buna RECETE yazacak bu ilacı kullanacağım böyle kafalarla siz ancak FAŞİZİM VE KOMUNİZİM ÜÇGENİNDE kendinizi bulursunuz. Bildiğimiz işi bize öğretmek zaten bu gibi siyasi çıkarlar hizmettir zaten, yazım uzun oldu zaten herkezin bildiklerini yazdım eksiği çok fazlası yok.</p><p>Yazdığınıza göre memurunda sıkıntısı varmış sizce bir memurun eviyle bir tarım işiyle uğraşan birinin evi aynı lükstemi ? Bana bundan az biraz bahsedin. Oranlayın lütfen..</p><p>Yazım size yönelik bir yazı deyil ortala laf olsun...</p><p></p><p>Ayrıyetten sizin anlatamadığınız sanırsam hem hayvancılık yapın hem biogaz üretin hem kemreden gübre hem süt işiyle uğraşın para kazanırsınız diyorsunuz, haklısınız fakat bu türden dengesiz ortamda nasıl yapacağız bu işi ? Anlı terlemeden kazananlar gibi harvurup harman savurursak tam riskle bu işlere girişirsek yarınımız ne olacak ? Devlet bizleri yok edeceğine kemre toplama tesisleri kursa ? Kilo başına belli bir fiyattan para ödese ? Bunu gaz olarak üretip geri kalanınıda gübre olarak satsa ? Böylece daha çok işçi çalışsa ? Herkezin yüzü gülse tekel piyasa olmasa? Dahasıda var avrupada hayvanı satankişi sadece eti satıyor hayvanın tırnağından derisine ayrı ücret ödeniyor bu piyasayı kim oluşturacak ,et balıkta varmı böyle bişey ? Çiftçi yalvara yakara mal satıyor yeri geliyor...</p><p> Bu laflar uzar gider piyasa ortada yapılmak istenen ortada gübre fiyatları bir günde yüzde yüz artarmı işte böyle bir piyasaya hizmet eden köylüyü okumamış beceremiyor diye itaf etmek tam olarak rezalettir ve bu başka sektörleri araya sokarak birilerinin ticari iş yapması için ortam oluşturmaktır...</p><p></p><p>Yorumumla ilgili probleminiz varsa yazın kimse üstüne alınmasın yazımı ortama göre yazdık 2 satır..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hataliyim, post: 663353, member: 46999"] [b]Ynt: 2001 - 2012 yılları arasında ne kazandık? ne kaybettik?[/b] Dolmuşçuyu bilmiyorumda siz pek işi kavramamış vaziyettesiniz veya tarımda hiçbir pozisyona sahip deyilsiniz sanırsam. Köyler boşalıyor diyoruz köylerde genç nufus yok artık diyoruz , okumamış işçiye verdiğimiz para ortada okumuşuna vereceğimiz para ortada. Zaten heryerde yerden fışkırır gibi tarım ile ilgili yüksek ihtisasa yapmış elemanlar ortada fink atıyor bilmiyorum okumak ne için gerekli bu tip elemanlar ortada fink atarken ve ata mesleğimiz iken ? Bir diğeri kitaptan okuduğunda çamurun ayağına yapışacağı yağmur yağarken iş yapacağın yaz kış demeden çabalayacağın güneşin anlında iş yapacağın yazmaz. İŞİ YAPAN BİLİR GERİSİ HİKAYE OKUR. Bir diğeri diğer iş kollarıyla ilgili konuşulacaksa aşırı kar eden un fabrikalarının arındaki serüveni anlatın neden çiftçiye hakettiği parayı vermiyor ? Neden devlet çiftçiyi her an tehdit eder gibi üretmezseniz dışarıdan getiririm seçeneğine başvuruyor ? Şu an amerikada yosundan mazot , şeker pancarından benzin üreten işletmeler MULTİ milyon dolarlık anlaşma imzalıyor abd ordusuyla siz bize her sektörde sıkıntı var diyorsunuz ? Şehirdekilermi daha yüksek standartta yaşıyor yoksa kırsal bölgelerdekilermi ? ve ekleyim avrupada kullanılan mazota yüzde bilmem kaç oranında bio yakıtlar katılırken ve mecburu iken bizim ülkemizde halen bu işlerde bir ilerleme yok ? Şimdi anlattıklarınızdan biri araçlar için kış lastiği diyorsunuz bizim sektörde işçi bulamadığımızda bizde kendimiz suluyoruz tarlayı sizce bu bir gelişme deyilmi ben tarla sahibiyim işçi yok kendim suluyorum benim için çok büyük fark ve sıkıntı ? Aynı orantıdamı ? belime kadar suya gömülmüşüm, fıtık patlıycak çamurda debeleniyorum akşamdan sabaha kadar, diğeri ise 8 saat çalışıp cumartesi pazarıyla keyfine göre performansıyla parasını kazanan birisi belki 10 km yol gidiyor işine arabasıyla hem ülkeye hem milli gelire zarar harcamasıyla bu elemanın sadece lastiğimi size cile dert olarak göründü ? uyrra*-*- Bizim şartlarımız zorlaşmadı zorlaştırıldı halende beceriksiz yöneticiler sayesinde zorlaşıyor hayvancılık bitirildi resmen siz nasıl bir bakanlıksınızki 2 milyon kırsal yaşamla ekmeğini kazanan insanların geleceğini olumsuz yönde etkiliycek dış alımları hiç ölçüp tartmadan yaparsınız ? Hangi ülke burası ugandamı ? Sizce bunlar kazaramı oluyor ? Mazot pahalandı diyoruz evet pahalandı karısı poker oynamaya gitsin diye 40 bin tl ye otomobil alıp parayı çarçur edip birde keyfi mazot harcayanla benim bu ülke için ürettimde kullandığım mazot neden aynı fiyatta ve ben neden devletin bana vereceği sadakaya muhtacım ??? Minübüscü ile kıysalmışsınız 2001-2002 lerde 10 kuruşa biniyorduk o minibüs dediğiniz icada şimdi 1.75 TL bir bilet gittiğimiz mesafe aynı sizce minübüscüyü etkilemişmi bu ortam? Hemde minübüse binen kişi sayısı belki onlarca kat arttı nufusta öyle. Nasıl bir kıyaslama bunlar.. 'Şehirde hayat lüksleşirken biz o lüksleşmeyi kırsalda yaptığımızda iflas bayrağınız göklere çekeriz. Ekleyim borulu sulama felan diyceksiniz 1 tane tabanca 25 tl yanlış duymadıysam artık destekde vermiyor devlet. Bize çözüm lazım herkez ağlıyorda bir ağlayan siz deyilsiniz demek yetmiyor. Köylü dediğiniz adam onun bunun lafını bekleyerek iş yapacaksa zaten bitmiştir o adam hiç uğraşmasın yok uzman gelecek şunu söylüycek yok bu gelecek bunu önerecek buna RECETE yazacak bu ilacı kullanacağım böyle kafalarla siz ancak FAŞİZİM VE KOMUNİZİM ÜÇGENİNDE kendinizi bulursunuz. Bildiğimiz işi bize öğretmek zaten bu gibi siyasi çıkarlar hizmettir zaten, yazım uzun oldu zaten herkezin bildiklerini yazdım eksiği çok fazlası yok. Yazdığınıza göre memurunda sıkıntısı varmış sizce bir memurun eviyle bir tarım işiyle uğraşan birinin evi aynı lükstemi ? Bana bundan az biraz bahsedin. Oranlayın lütfen.. Yazım size yönelik bir yazı deyil ortala laf olsun... Ayrıyetten sizin anlatamadığınız sanırsam hem hayvancılık yapın hem biogaz üretin hem kemreden gübre hem süt işiyle uğraşın para kazanırsınız diyorsunuz, haklısınız fakat bu türden dengesiz ortamda nasıl yapacağız bu işi ? Anlı terlemeden kazananlar gibi harvurup harman savurursak tam riskle bu işlere girişirsek yarınımız ne olacak ? Devlet bizleri yok edeceğine kemre toplama tesisleri kursa ? Kilo başına belli bir fiyattan para ödese ? Bunu gaz olarak üretip geri kalanınıda gübre olarak satsa ? Böylece daha çok işçi çalışsa ? Herkezin yüzü gülse tekel piyasa olmasa? Dahasıda var avrupada hayvanı satankişi sadece eti satıyor hayvanın tırnağından derisine ayrı ücret ödeniyor bu piyasayı kim oluşturacak ,et balıkta varmı böyle bişey ? Çiftçi yalvara yakara mal satıyor yeri geliyor... Bu laflar uzar gider piyasa ortada yapılmak istenen ortada gübre fiyatları bir günde yüzde yüz artarmı işte böyle bir piyasaya hizmet eden köylüyü okumamış beceremiyor diye itaf etmek tam olarak rezalettir ve bu başka sektörleri araya sokarak birilerinin ticari iş yapması için ortam oluşturmaktır... Yorumumla ilgili probleminiz varsa yazın kimse üstüne alınmasın yazımı ortama göre yazdık 2 satır.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
2001 - 2012 yılları arasında ne kazandık? ne kaybettik?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt