PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Tümosan
2005 Model 8095 Vitesten Atma Sorunu.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KenanV" data-source="post: 1469951" data-attributes="member: 97496"><p>Aras</p><p></p><p></p><p>Aras kardeşim biraz geç oldu kusura bakmayın bir türlü vakit bulup da yazamadım. Şöyle ki traktörümün sorununu iki farklı ustada iki kere ortadan bölerek çözdüler. Onarım Kayseri de yapıldı , ilk gittiğim usta, sorunu çözeceğini vadetti ve senkromenç , vites çatalı, grup dişli, baskı balata (bir yıl daha idare eder ama açılmışken değişsin dedik) değişti, kullanılan malzemeler 1. resimde mevcut ve artı el emeği verdim ama şuan tam hatırlamıyorum. Onarım sonrası traktörü kullanmaya başladım ilk iş olarak tohum ektim düz yolda atmayan vites tarlada arkasında mibzer varken tekrar 1. ve 2. viteste atmaya başladı. Hemen Ustayı aradım işlerini bitir traktörü getir tekrar bakalım dedi. Bu süreçte arazi durumunda 3. ve 4. viteste işlerimi yaparken pancar yeri hazırlığı sırasında 1. ve 2. ana vites atmaya başladı, tarlada o şekilde kaldırdım sanayiye götürdüm fakat başka ustaya gittim. </p><p></p><p>2. ustanın bana dediği ilk ustayı kastederek "Nasıl böyle bir acemilik yapmış" oldu. Onarımda sadece senkromence odaklanmış arızanın kaynağını aramamış dedi. (2. onarımda yapılanları ve değişen parçaları 2. resimde ekliyorum). Sonuç olarak arıza ile alakalı bana yaptığı açıklamaşu şekilde; Arızanın asıl difreransiyel bölümünden kaynaklandığını, güç aktarım milinde oluşan bir boşluk nedeniyle sadece 1.ve 2. vitesin attığını 3. ve dördüncü vitesin etkilenmediğini söyledi. Buraya konu açma nedenimde zaten sadece 1. ve 2. viteste ileri konumunda atması 3. ve 4. viteste atmaması sorunun dadece senkromeç kaynaklı olmadığını düşündürüyordu ki şüphelerimde haklı olduğumu anladım. Çünki sadece senkromenç değişimi arızayı çözmedi ve daha büyük bir arızaya neden oldu. Tamirat sonrası bir yıldır bu şekilde kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. </p><p></p><p>Şunu da belirteyim vites ile alakalı yaşadığım sorunlardan dolayı o kadar tedirgin oldum ki hala diken üstündeyim. özellikle ileri geri yaparken traktör durmadan ileri yada geri vitese takmıyorum, çok dikkatli kullanıyorum. </p><p></p><p>Not: Vites ile alakalı traktörü aldığımdan bu yana devam eden ama ustaya söylemeyi unuttuğum bir sıkıntı kaldı. 3 kademeli vites kolundan bir tıkırtı geliyor. Örneğin yolda giderken yada çift sürerken farketmiyor vitesten bir tıkırtı geliyor, devir arttıkça ses ritmi hızlanıyor, vites kolunu elle ortalayınca ses kesiliyor buda bana rahatsızlık veriyor. Bununla ilgili ayrıca bir konu açacağım. </p><p></p><p>Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KenanV, post: 1469951, member: 97496"] Aras Aras kardeşim biraz geç oldu kusura bakmayın bir türlü vakit bulup da yazamadım. Şöyle ki traktörümün sorununu iki farklı ustada iki kere ortadan bölerek çözdüler. Onarım Kayseri de yapıldı , ilk gittiğim usta, sorunu çözeceğini vadetti ve senkromenç , vites çatalı, grup dişli, baskı balata (bir yıl daha idare eder ama açılmışken değişsin dedik) değişti, kullanılan malzemeler 1. resimde mevcut ve artı el emeği verdim ama şuan tam hatırlamıyorum. Onarım sonrası traktörü kullanmaya başladım ilk iş olarak tohum ektim düz yolda atmayan vites tarlada arkasında mibzer varken tekrar 1. ve 2. viteste atmaya başladı. Hemen Ustayı aradım işlerini bitir traktörü getir tekrar bakalım dedi. Bu süreçte arazi durumunda 3. ve 4. viteste işlerimi yaparken pancar yeri hazırlığı sırasında 1. ve 2. ana vites atmaya başladı, tarlada o şekilde kaldırdım sanayiye götürdüm fakat başka ustaya gittim. 2. ustanın bana dediği ilk ustayı kastederek "Nasıl böyle bir acemilik yapmış" oldu. Onarımda sadece senkromence odaklanmış arızanın kaynağını aramamış dedi. (2. onarımda yapılanları ve değişen parçaları 2. resimde ekliyorum). Sonuç olarak arıza ile alakalı bana yaptığı açıklamaşu şekilde; Arızanın asıl difreransiyel bölümünden kaynaklandığını, güç aktarım milinde oluşan bir boşluk nedeniyle sadece 1.ve 2. vitesin attığını 3. ve dördüncü vitesin etkilenmediğini söyledi. Buraya konu açma nedenimde zaten sadece 1. ve 2. viteste ileri konumunda atması 3. ve 4. viteste atmaması sorunun dadece senkromeç kaynaklı olmadığını düşündürüyordu ki şüphelerimde haklı olduğumu anladım. Çünki sadece senkromenç değişimi arızayı çözmedi ve daha büyük bir arızaya neden oldu. Tamirat sonrası bir yıldır bu şekilde kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. Şunu da belirteyim vites ile alakalı yaşadığım sorunlardan dolayı o kadar tedirgin oldum ki hala diken üstündeyim. özellikle ileri geri yaparken traktör durmadan ileri yada geri vitese takmıyorum, çok dikkatli kullanıyorum. Not: Vites ile alakalı traktörü aldığımdan bu yana devam eden ama ustaya söylemeyi unuttuğum bir sıkıntı kaldı. 3 kademeli vites kolundan bir tıkırtı geliyor. Örneğin yolda giderken yada çift sürerken farketmiyor vitesten bir tıkırtı geliyor, devir arttıkça ses ritmi hızlanıyor, vites kolunu elle ortalayınca ses kesiliyor buda bana rahatsızlık veriyor. Bununla ilgili ayrıca bir konu açacağım. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Tümosan
2005 Model 8095 Vitesten Atma Sorunu.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt