PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
2014 sezonu mısırlarım(baltalı mibzerle sırta ekim)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 975538" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: 2014 sezonu mısırlarım(baltalı mibzerle sırta ekim)</strong></p><p></p><p>23 ağustosta başladım ve 24 ağustosta bitirdim mısır hasadını</p><p>Kısaca bazı bilgiler vereyim</p><p>Biçim ücreti dekara 20 lira</p><p>Tüccarada mısır fiyatı ilk çıktığında 70 kuruş civarında</p><p>Ben hasadı bitirdiğimde 67 kuruştu</p><p>Şuanda 65 kuruş civarı</p><p>Ayrıca 15 rutubete kadar fiyat düşmüyor 15 den yukarı her derecede 1 kuruş düşüyor</p><p>En kötü verim veren tarlam dekara 1400 kg</p><p>En iyi verim veren tarlam dekara 1650 kg</p><p>Ektigim tohumlar içinde en iyi verimi </p><p>pıoneer(1574 ve1921) verdi(1550-1650 arası)</p><p>Kws( kalumet )ortalama verim verdi(1500-1550 arası)</p><p>Dekalp yarışı üçüncü bitirdi (1400-1530 arası) </p><p></p><p>Fakat bazı önemli etkenlerden bahsetmek lazım</p><p>Mesela buyıl tarlada hiç mısır dökülmedi hasatta ve geçen yıl ki eziyeti yaşamadım</p><p>Ayrıca kws kalumet hariç Ektigim diger tohumların toprak seçme olayının çok aşırı oldugunu gördüm özellikle pıoneer 1921 toprak seçen bir tohum</p><p>Ayrıca toprak yapısı ve mısıra yapılan bakım ve hizmet ve sulama sayısı ve sulama şekli de verimi etkiliyor</p><p>Ayrıca dekalp sıralamayı üçüncü bitirsede geçmiş yıllardaki verimsiz tohumları epey geliştirmiş ciddi bir sıçrama var gibi geldi dekalp te bana göre</p><p>Uzun lafın kısası genel ortalamam 1500 kg civarı oldu</p><p>Ve allahın izniyle mısır sezonu nu kapattım</p><p>Bölgemizde hasat devam etmekte</p><p></p><p>Benim buğday ayçiçeği ve Mısır hasadı bitti sadece yerfıstıgı kaldı onuda Eylül sonu hasat edebilirsem yeni sezon hazırlıklarına ve buğday ekimleri başlar Ekim ayında falan</p><p>Herkese bol ve bereketli hasatlar dilerim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 975538, member: 33118"] [b]Ynt: 2014 sezonu mısırlarım(baltalı mibzerle sırta ekim)[/b] 23 ağustosta başladım ve 24 ağustosta bitirdim mısır hasadını Kısaca bazı bilgiler vereyim Biçim ücreti dekara 20 lira Tüccarada mısır fiyatı ilk çıktığında 70 kuruş civarında Ben hasadı bitirdiğimde 67 kuruştu Şuanda 65 kuruş civarı Ayrıca 15 rutubete kadar fiyat düşmüyor 15 den yukarı her derecede 1 kuruş düşüyor En kötü verim veren tarlam dekara 1400 kg En iyi verim veren tarlam dekara 1650 kg Ektigim tohumlar içinde en iyi verimi pıoneer(1574 ve1921) verdi(1550-1650 arası) Kws( kalumet )ortalama verim verdi(1500-1550 arası) Dekalp yarışı üçüncü bitirdi (1400-1530 arası) Fakat bazı önemli etkenlerden bahsetmek lazım Mesela buyıl tarlada hiç mısır dökülmedi hasatta ve geçen yıl ki eziyeti yaşamadım Ayrıca kws kalumet hariç Ektigim diger tohumların toprak seçme olayının çok aşırı oldugunu gördüm özellikle pıoneer 1921 toprak seçen bir tohum Ayrıca toprak yapısı ve mısıra yapılan bakım ve hizmet ve sulama sayısı ve sulama şekli de verimi etkiliyor Ayrıca dekalp sıralamayı üçüncü bitirsede geçmiş yıllardaki verimsiz tohumları epey geliştirmiş ciddi bir sıçrama var gibi geldi dekalp te bana göre Uzun lafın kısası genel ortalamam 1500 kg civarı oldu Ve allahın izniyle mısır sezonu nu kapattım Bölgemizde hasat devam etmekte Benim buğday ayçiçeği ve Mısır hasadı bitti sadece yerfıstıgı kaldı onuda Eylül sonu hasat edebilirsem yeni sezon hazırlıklarına ve buğday ekimleri başlar Ekim ayında falan Herkese bol ve bereketli hasatlar dilerim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
2014 sezonu mısırlarım(baltalı mibzerle sırta ekim)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt