PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
2016 TARIM DESTEKLERİNİN ANALİZİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 1041005" data-attributes="member: 33118"><p>bende olaya kendi açımdan bakayım ve buna göre birkaç şey söyleyim</p><p></p><p>derin meselelere ve tarım bakanlıgını eleştiriye hiç girmeyecegim sonuçta onlar ak pak biz suçluyuz bazı arkadaşlara göre</p><p>neysekonuya dönelim</p><p>kendi açımdan sırayla anlatmak gerekirse</p><p></p><p>-mazot gübre analiz destegini anlatmaya gerek yok resmen kırtlamış yeni tarım bakanımız bu destekleri</p><p>sonuç olarak bu 3 kalem destek azalsada bunada şükür diyecek bir kitle var</p><p></p><p>-bugday destegi yıllardır azdı busenede degişmedi zaten onunda yarısı şu parası bu parası diyerek elimizden alınıyor</p><p>sonuç olarak zaten kuru tarım yaptıgım ve zorunlu olarak her yıl münavebe yapmak adına ektigim buyday tarlaları hariç herhangi bir artış yada azalış olmaz bugday ekimimde malum bugday satış fiyatlarımızda çok iyi degil</p><p>ek olarak icara ekim yapılan bugday tarlalarının fiyatları pek degişmez</p><p></p><p>-dane mısır destegi zaten az dı</p><p>şimdi 2 kuruşa düşürülerek iyice bitme noktasına geldi bundan sonra kim mısır destegi için ekrak işleriyle ugraşır allah bilir</p><p>şimdi durum ne olur </p><p>kendi adıma konuşmak gerekirse</p><p>ya çok zorunlu olmadıgım tarlalarıma mısıra alternatif ürünler ekerim yada bol bol dua ederim mısır fiyatlarının yükselmesi için</p><p>mısır desteginin azalmasının ne tür sonuçları olabilir dersek</p><p>1-mısır tarlası icar fiyatları birmiktar düşebilir</p><p>2-mısır ekim alanları azalabilir</p><p>3-alternatif ürün arayışına girilebilir(soya-pamuk-yerfıstıgı-ayçiçegi vs vs)</p><p>4-mısrı ekimine devam edip cksye destegi daha fazla olan farklı ürünler yazdırılabilir yani usulsüzlükler ve illegal işler artabilir</p><p></p><p>ek olarak şunu belirtmekte fayda görüyorum </p><p>mısır ekimine alternatif olarak şuanda ilk sırada soya ikinci sırada ise sulu ayçiçegi gözüküyor</p><p></p><p>-ayçiçegi destegi bir miktar arttı geçmiş yıllara göre</p><p>buda benim açımdan olumlu bir gelişme bundan dolayı önümüzdeki yıl ayçiçegi ekimini arttırıp destek miktarı düşen mısır ekimini azaltabilirim</p><p>sonuç olarak </p><p>1-ayçiçegi ekilen tarlaların icar fiyatları artabilir ki bence artacak</p><p>artık şunu daha net ifade edebilirim destegi kendi alıp tarlayı icar veren kişiler oldugu müddetçe vay halimize</p><p>2-ayçiçegi ekim sahalarında ciddi artışlar olursa ilerleyen yıllarda ayçiçegi fiyatları yerlerde sürünebilir</p><p></p><p></p><p>birçok ürün ve bunlara ait </p><p>normal verilen yada az verilen yada hiç verilmeyen fakat verilmesi gereken destekler olmasına ragmen birkaç ürünle</p><p>konuyu kendi adıma özetlemeye çalıştım</p><p>yoksa yerfıstıgı zeytin gibi bazı ürünler konusundada sıkıntılarımız büyük malesef ve bunlar hakkındada yazmak isterdim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 1041005, member: 33118"] bende olaya kendi açımdan bakayım ve buna göre birkaç şey söyleyim derin meselelere ve tarım bakanlıgını eleştiriye hiç girmeyecegim sonuçta onlar ak pak biz suçluyuz bazı arkadaşlara göre neysekonuya dönelim kendi açımdan sırayla anlatmak gerekirse -mazot gübre analiz destegini anlatmaya gerek yok resmen kırtlamış yeni tarım bakanımız bu destekleri sonuç olarak bu 3 kalem destek azalsada bunada şükür diyecek bir kitle var -bugday destegi yıllardır azdı busenede degişmedi zaten onunda yarısı şu parası bu parası diyerek elimizden alınıyor sonuç olarak zaten kuru tarım yaptıgım ve zorunlu olarak her yıl münavebe yapmak adına ektigim buyday tarlaları hariç herhangi bir artış yada azalış olmaz bugday ekimimde malum bugday satış fiyatlarımızda çok iyi degil ek olarak icara ekim yapılan bugday tarlalarının fiyatları pek degişmez -dane mısır destegi zaten az dı şimdi 2 kuruşa düşürülerek iyice bitme noktasına geldi bundan sonra kim mısır destegi için ekrak işleriyle ugraşır allah bilir şimdi durum ne olur kendi adıma konuşmak gerekirse ya çok zorunlu olmadıgım tarlalarıma mısıra alternatif ürünler ekerim yada bol bol dua ederim mısır fiyatlarının yükselmesi için mısır desteginin azalmasının ne tür sonuçları olabilir dersek 1-mısır tarlası icar fiyatları birmiktar düşebilir 2-mısır ekim alanları azalabilir 3-alternatif ürün arayışına girilebilir(soya-pamuk-yerfıstıgı-ayçiçegi vs vs) 4-mısrı ekimine devam edip cksye destegi daha fazla olan farklı ürünler yazdırılabilir yani usulsüzlükler ve illegal işler artabilir ek olarak şunu belirtmekte fayda görüyorum mısır ekimine alternatif olarak şuanda ilk sırada soya ikinci sırada ise sulu ayçiçegi gözüküyor -ayçiçegi destegi bir miktar arttı geçmiş yıllara göre buda benim açımdan olumlu bir gelişme bundan dolayı önümüzdeki yıl ayçiçegi ekimini arttırıp destek miktarı düşen mısır ekimini azaltabilirim sonuç olarak 1-ayçiçegi ekilen tarlaların icar fiyatları artabilir ki bence artacak artık şunu daha net ifade edebilirim destegi kendi alıp tarlayı icar veren kişiler oldugu müddetçe vay halimize 2-ayçiçegi ekim sahalarında ciddi artışlar olursa ilerleyen yıllarda ayçiçegi fiyatları yerlerde sürünebilir birçok ürün ve bunlara ait normal verilen yada az verilen yada hiç verilmeyen fakat verilmesi gereken destekler olmasına ragmen birkaç ürünle konuyu kendi adıma özetlemeye çalıştım yoksa yerfıstıgı zeytin gibi bazı ürünler konusundada sıkıntılarımız büyük malesef ve bunlar hakkındada yazmak isterdim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
2016 TARIM DESTEKLERİNİN ANALİZİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt