PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
2016 TARIM DESTEKLERİNİN ANALİZİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 1041045" data-attributes="member: 31244"><p>çiftçinin malı para etmez bu 1</p><p></p><p> 2. si çiftçi hiçbir zaman destek görmedi bu ülkede, sadece<strong> bazı ürünlerde üretimin düşürülmesi yada artırılması için destek oyunları yapılıyor </strong>buna dikkat.</p><p></p><p> 3. önemli konu, destekleme dedikleriyle çiftçinin ne yaptığını kayıt altına almaktı amaç</p><p></p><p> Avrupa birliği 1957 yılından bu yana bütçesinin yarısını tarıma ayırır, %46 sını falan, bizde ise bütçenin sadece % 1 kanunen desteklemeye ayrılmak zorunda, maalesef oda hiçbir zaman %1 rakamını bulmaz, amaç zaten kayıt altına alınıp ne üretilmiş bunu görmek, yoksa verilen destekler çiftçilerin hepside biliyor yok oraya yok buraya kesilerek alınır, koşuşturduğuna ne derece değer bilinmez, ama destekleme demek mümkün değildir, neye göre? haksız rekabet koşullarında kazanç elde edilemeyen piyasa koşullarına göre, çünkü pazar ekonomilerinde önemli olan pazardır ve ülkemiz her türlü tarımsal ürün için pazar haline gelmiştir, yani bize tarımsal ürününü satan satanadır, açık pazar olmuşuz, dünyanın her yerinden her şey geliyor, hemde ucuz ucuz geliyor, buda yerli üreticiyi zaten vurmaya yetiyor, bu şartlarda üretim yapmakla çiftçinin eline bişey geçmez, verilen destekler hiçbişeydir, hiçverilmese daha iyidir jiçolmazsa tam biter tarımsal faaliyetlerde her şeyi dışardan ucuz tüketmeye devam edilir, gidip herkes yapacak bişeyler bulur.</p><p></p><p> Kısaca üretim bu şartlarda yapılsın istendiği için göstermelik destekleme oyunu oynanıyor, madem çok destekleyeceksin versene mazotu maliyetine, hayır o zaman ne iş yaptığını kayıt altına alamaz, ne ürettiğini bilemez, önce akaryakıttan fahiş vergi alacak, sonrada o parayı döndürüp destekliyorum diye ne ektin ne ekmedin gel çks yaptır uğraş belgele geri al benden diyecek, olay budur.</p><p></p><p> şimdi baktı gördüler mısır ekiliyor, ee ne yapacak mısırı fazla üretilmesin, dünyada ise zaten ucuza var gider alırsın, ama ülkenin yağ üretimi az, oda ancak yağlık ürünler ekilirse yağ üretmi artar, öyle ise dışarıda yağlık ürünler ucuzda olsa alma burada desteği yağlık ürüne kaydır diğerlerinden azalt, böylece yağlık üretimi artsın ülke fazla yağ ithal etmesin, çünkü yağlık ürün sanayiden geçip yağ olarak bize satılınca yani yağ ithal ettiğimizde fiyat yükseliyor zararımız daha çok hem yağ sanayimizde çalışmıyor, durum bu noktaya getirildi, bikaç üründe bikaç cins hayvanda üretim azalması oldumu onlarda desteği artırdınm millet ona koşar, niye? çünkü çiftçiye para lazım üretmek için arayışta, neyle çevirecek çarkını? böylece sıkıntı kalmaz.</p><p></p><p></p><p></p><p> </p><p></p><p> .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 1041045, member: 31244"] çiftçinin malı para etmez bu 1 2. si çiftçi hiçbir zaman destek görmedi bu ülkede, sadece[B] bazı ürünlerde üretimin düşürülmesi yada artırılması için destek oyunları yapılıyor [/B]buna dikkat. 3. önemli konu, destekleme dedikleriyle çiftçinin ne yaptığını kayıt altına almaktı amaç Avrupa birliği 1957 yılından bu yana bütçesinin yarısını tarıma ayırır, %46 sını falan, bizde ise bütçenin sadece % 1 kanunen desteklemeye ayrılmak zorunda, maalesef oda hiçbir zaman %1 rakamını bulmaz, amaç zaten kayıt altına alınıp ne üretilmiş bunu görmek, yoksa verilen destekler çiftçilerin hepside biliyor yok oraya yok buraya kesilerek alınır, koşuşturduğuna ne derece değer bilinmez, ama destekleme demek mümkün değildir, neye göre? haksız rekabet koşullarında kazanç elde edilemeyen piyasa koşullarına göre, çünkü pazar ekonomilerinde önemli olan pazardır ve ülkemiz her türlü tarımsal ürün için pazar haline gelmiştir, yani bize tarımsal ürününü satan satanadır, açık pazar olmuşuz, dünyanın her yerinden her şey geliyor, hemde ucuz ucuz geliyor, buda yerli üreticiyi zaten vurmaya yetiyor, bu şartlarda üretim yapmakla çiftçinin eline bişey geçmez, verilen destekler hiçbişeydir, hiçverilmese daha iyidir jiçolmazsa tam biter tarımsal faaliyetlerde her şeyi dışardan ucuz tüketmeye devam edilir, gidip herkes yapacak bişeyler bulur. Kısaca üretim bu şartlarda yapılsın istendiği için göstermelik destekleme oyunu oynanıyor, madem çok destekleyeceksin versene mazotu maliyetine, hayır o zaman ne iş yaptığını kayıt altına alamaz, ne ürettiğini bilemez, önce akaryakıttan fahiş vergi alacak, sonrada o parayı döndürüp destekliyorum diye ne ektin ne ekmedin gel çks yaptır uğraş belgele geri al benden diyecek, olay budur. şimdi baktı gördüler mısır ekiliyor, ee ne yapacak mısırı fazla üretilmesin, dünyada ise zaten ucuza var gider alırsın, ama ülkenin yağ üretimi az, oda ancak yağlık ürünler ekilirse yağ üretmi artar, öyle ise dışarıda yağlık ürünler ucuzda olsa alma burada desteği yağlık ürüne kaydır diğerlerinden azalt, böylece yağlık üretimi artsın ülke fazla yağ ithal etmesin, çünkü yağlık ürün sanayiden geçip yağ olarak bize satılınca yani yağ ithal ettiğimizde fiyat yükseliyor zararımız daha çok hem yağ sanayimizde çalışmıyor, durum bu noktaya getirildi, bikaç üründe bikaç cins hayvanda üretim azalması oldumu onlarda desteği artırdınm millet ona koşar, niye? çünkü çiftçiye para lazım üretmek için arayışta, neyle çevirecek çarkını? böylece sıkıntı kalmaz. . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
2016 TARIM DESTEKLERİNİN ANALİZİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt