PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
*** 2016 yılı Et İthalatı ile başladı ***
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Gaia" data-source="post: 1010991" data-attributes="member: 60321"><p>Bir abimin sözü vardı forum kim yazmış hatırlamıyorum ama ''Tarlası olanda hayvan yok, hayvanı olanın tarlası yok.'' Demişti. Durum böyle olduğu için hayvancı mecburen dışa yani yem firmalarına bağımlı. Adamın tarla alması ekipman alması ürün yetiştirip, işleyip hayvanına vermesi için belli bir alım gücü olmalı. </p><p></p><p>Üretici napıyor zaten yüksek girdilerle yetiştirdiği malı kar edip işi büyütmek için mecburen pahalıya satıyor. Sonra doğal olarak et fiyatları aradaki aracılar ile daha da artıp fiyatlar uçuyor.</p><p></p><p>Girdiler düşerse eğer üretim artar. Üretici ucuza mâl ettiği ürünü ucuza satar ama sürümden kazanır. İnsanlarda daha ucuza et tüketmiş olur.</p><p>Böylece hem et açığı kapanır hem üretici kazanır hem de ucuza et üretilmiş olur. Tabiki ben ekonomi profesörü değilim benim düşüncem bu.</p><p></p><p>Kendimizden örnek verirsem eğer hem sütçülük hem besicilik yapıyoruz. Ürettiğimiz buğdayın %80 ini depoya atıp yarma yapıyoruz sapları balya yapıyoruz ayrıca ekinlerin bir kısmını ot balyasına bağlatıyoruz ve ektiğimiz mısırları kendi makinamızla silaj yapıyoruz, gömüyoruz ve zamanı gelince alıp veriyoruz. Yani vereceğimiz yemin bir kısmını kendimiz karşılıyoruz. Yazları da merada artık ot kalmadığı için tarlaların bir kısmını sudan otu ekiyoruz. Ama yine de fenni yeme bağımlıyız.</p><p></p><p>Avrupada ki gibi çiftlikler gibi olmamız için yani yemin çok büyük bir kısmını üretebilmemiz için kapasitemiz olması gerek. Gerek balya makinası gerek traktör için kepçe gerek modern ahırlar. Oradaki adamlar her işlerini kendileri görebilecek kapasitede. Ayrıca orası ile burayı karşılaştırmak yanlış olur. Orda adamın yaptığı 1 ton silajın maliyeti ile bizim burda yaptığımız 1 ton silajın maliyeti bir değil. Yani aynı şartlar altında yarışmıyoruz. Onuda geçelim burda yem fiyatları artarken süt fiyatlarının yemdeki artışa yetişememesi yüzünden başta sütçülük olmak üzere kârımız düşüyor. Bizde hayvanımızı satarken zaten her sene daha pahalıya mal olan hayvanı daha pahalıya satmaya çalışıyoruz. Bunula ilgili Yılmaz abinin güzel bir yazısı var : <a href="https://eksisozluk.com/entry/53904695" target="_blank">https://eksisozluk.com/entry/53904695</a> (Alıntı : [MENTION=21067]sebazios[/MENTION] )</p><p></p><p></p><p></p><p>Şimdi bende suç sadece bakanlıkta demiyorum. Ama üreticinin üstündeki yükün hafifletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca diğer devletlerle karşılaştırma yapabilmek için bizimde aynı şartlarda olmamız gerekiyor.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Abi nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bizim köyümüzde reçelinden salçasına kahvaltılığına kavununa karpuzuna bulguruna gözlemesine kadar hepsini kendimiz yapıyoruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gaia, post: 1010991, member: 60321"] Bir abimin sözü vardı forum kim yazmış hatırlamıyorum ama ''Tarlası olanda hayvan yok, hayvanı olanın tarlası yok.'' Demişti. Durum böyle olduğu için hayvancı mecburen dışa yani yem firmalarına bağımlı. Adamın tarla alması ekipman alması ürün yetiştirip, işleyip hayvanına vermesi için belli bir alım gücü olmalı. Üretici napıyor zaten yüksek girdilerle yetiştirdiği malı kar edip işi büyütmek için mecburen pahalıya satıyor. Sonra doğal olarak et fiyatları aradaki aracılar ile daha da artıp fiyatlar uçuyor. Girdiler düşerse eğer üretim artar. Üretici ucuza mâl ettiği ürünü ucuza satar ama sürümden kazanır. İnsanlarda daha ucuza et tüketmiş olur. Böylece hem et açığı kapanır hem üretici kazanır hem de ucuza et üretilmiş olur. Tabiki ben ekonomi profesörü değilim benim düşüncem bu. Kendimizden örnek verirsem eğer hem sütçülük hem besicilik yapıyoruz. Ürettiğimiz buğdayın %80 ini depoya atıp yarma yapıyoruz sapları balya yapıyoruz ayrıca ekinlerin bir kısmını ot balyasına bağlatıyoruz ve ektiğimiz mısırları kendi makinamızla silaj yapıyoruz, gömüyoruz ve zamanı gelince alıp veriyoruz. Yani vereceğimiz yemin bir kısmını kendimiz karşılıyoruz. Yazları da merada artık ot kalmadığı için tarlaların bir kısmını sudan otu ekiyoruz. Ama yine de fenni yeme bağımlıyız. Avrupada ki gibi çiftlikler gibi olmamız için yani yemin çok büyük bir kısmını üretebilmemiz için kapasitemiz olması gerek. Gerek balya makinası gerek traktör için kepçe gerek modern ahırlar. Oradaki adamlar her işlerini kendileri görebilecek kapasitede. Ayrıca orası ile burayı karşılaştırmak yanlış olur. Orda adamın yaptığı 1 ton silajın maliyeti ile bizim burda yaptığımız 1 ton silajın maliyeti bir değil. Yani aynı şartlar altında yarışmıyoruz. Onuda geçelim burda yem fiyatları artarken süt fiyatlarının yemdeki artışa yetişememesi yüzünden başta sütçülük olmak üzere kârımız düşüyor. Bizde hayvanımızı satarken zaten her sene daha pahalıya mal olan hayvanı daha pahalıya satmaya çalışıyoruz. Bunula ilgili Yılmaz abinin güzel bir yazısı var : [URL]https://eksisozluk.com/entry/53904695[/URL] (Alıntı : [MENTION=21067]sebazios[/MENTION] ) Şimdi bende suç sadece bakanlıkta demiyorum. Ama üreticinin üstündeki yükün hafifletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca diğer devletlerle karşılaştırma yapabilmek için bizimde aynı şartlarda olmamız gerekiyor. Abi nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bizim köyümüzde reçelinden salçasına kahvaltılığına kavununa karpuzuna bulguruna gözlemesine kadar hepsini kendimiz yapıyoruz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
*** 2016 yılı Et İthalatı ile başladı ***
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt