PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
2016 yılı için hangi buğday cinsi öneriyorsunuz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="azoxystrobin" data-source="post: 971526" data-attributes="member: 58522"><p><strong>Ynt: 2016 yılı için hangi buğday cinsi öneriyorsunuz?</strong></p><p></p><p></p><p>Haklısın Yılmaz, azot verdikçe protein yükselir.Konu hakkında ortalamanın üzerinde bilgin olduğunu biliyorum fakat okuyacak arkadaşlar için belirtmiş olayım, çünkü azota yüklenmek bugüne kadar sürekli ve bilinçsizce yapılan gübreleme yöntemi.</p><p>Arkadaşlar,tek başına azot bir noktaya kadar etkili olur ve çok tehlikelidir.Verdiğiniz azot kadar da potasyum vermelisiniz.Potasyum demek, kalite demek.</p><p>Azot-potas dengesi kaçarsa yani azot ağırlıklı gübre verilirse bitki ayakta duramaz hale gelir.Şöyle ki, azot hücreyi şişirdiğinden çeperleri zorlar, gözenekler açılır ve tekrar vermeye devam edildiğinde çeper patlar, yani bitki sörper veya yatar.Ek olarak da kalite düşer.Potasyum da tam burada devreye girer.Potas hücreye elastikiyet kazandırdığı için hücrede dezanformasyonu önler.Hem balon şişer, hem dayanma noktasını geçince patlamaz.</p><p>Bu açılan gözeneklerden ise hastalık girişi çok hızlı olur.Azotlu gübreye yükleniyorsanız kesinlikle kaliteli fungusitler de kullanmanız gerekli.</p><p>Peki potasyumu nasıl vereceğiz?</p><p>1.Taban gübresi</p><p>2.Tırmık veya aysan altına Potasyum humat</p><p>3.Tırmık veya aysan altına Potasyum nitrat veya Potasyum sülfatı eritip pompa ile uygulama</p><p>4.Yapraktan,bitki sapa kalktıktan itibaren uygulanan tüm ilaçların içine dekara 100gr potasyum nitrat</p><p>5.Ayçiçekten sonra saplara ciguli çekip goble ile toprağa karıştırmak, kesinlikle ayçiçek saplarını yakmayınız.</p><p>6.Tohumu humik asit veya potasyum humat ile sarabilirsiniz.</p><p></p><p>Domates, kavun, karpuz vs.Bütün bitkiler için geçerli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="azoxystrobin, post: 971526, member: 58522"] [b]Ynt: 2016 yılı için hangi buğday cinsi öneriyorsunuz?[/b] Haklısın Yılmaz, azot verdikçe protein yükselir.Konu hakkında ortalamanın üzerinde bilgin olduğunu biliyorum fakat okuyacak arkadaşlar için belirtmiş olayım, çünkü azota yüklenmek bugüne kadar sürekli ve bilinçsizce yapılan gübreleme yöntemi. Arkadaşlar,tek başına azot bir noktaya kadar etkili olur ve çok tehlikelidir.Verdiğiniz azot kadar da potasyum vermelisiniz.Potasyum demek, kalite demek. Azot-potas dengesi kaçarsa yani azot ağırlıklı gübre verilirse bitki ayakta duramaz hale gelir.Şöyle ki, azot hücreyi şişirdiğinden çeperleri zorlar, gözenekler açılır ve tekrar vermeye devam edildiğinde çeper patlar, yani bitki sörper veya yatar.Ek olarak da kalite düşer.Potasyum da tam burada devreye girer.Potas hücreye elastikiyet kazandırdığı için hücrede dezanformasyonu önler.Hem balon şişer, hem dayanma noktasını geçince patlamaz. Bu açılan gözeneklerden ise hastalık girişi çok hızlı olur.Azotlu gübreye yükleniyorsanız kesinlikle kaliteli fungusitler de kullanmanız gerekli. Peki potasyumu nasıl vereceğiz? 1.Taban gübresi 2.Tırmık veya aysan altına Potasyum humat 3.Tırmık veya aysan altına Potasyum nitrat veya Potasyum sülfatı eritip pompa ile uygulama 4.Yapraktan,bitki sapa kalktıktan itibaren uygulanan tüm ilaçların içine dekara 100gr potasyum nitrat 5.Ayçiçekten sonra saplara ciguli çekip goble ile toprağa karıştırmak, kesinlikle ayçiçek saplarını yakmayınız. 6.Tohumu humik asit veya potasyum humat ile sarabilirsiniz. Domates, kavun, karpuz vs.Bütün bitkiler için geçerli. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
2016 yılı için hangi buğday cinsi öneriyorsunuz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt