PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
2019 BUĞDAY HASADI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1282804" data-attributes="member: 59451"><p>Bu işin yanlış tarafı bence, Toprak mahsulleri ofisi borsa fiyatları yayınlayamaz, fiyatlar borsalarda oluşur açıklayıcısıda ilgili borsa kurumudur, o borsadan alıntı yaparak günlük fiyatı verebilir, ama zaten Toprak mahsulleri ofisi çiftçiden alım yapmıyor her bölgede, fiyat açıklamasınında bir önemi yok, o yüzden piyasada fiyat ayarlayıcı yada belirleyici bir kurum değil, bu nedenle alıp satmadığı ürünün fiyatınıda taktiredersinizki öylesine hangi memur yazıyor iş olsun diye bilemezsiniz, yani sorumluluğu yok, aldığı yok sattığı yok, bende alıp satmadan üretmeden fiyat şu bu desem kim takar beni, ama ben uluslar arası borsalarda alış satış rakamlarına bakıyorum, toprak mahsulleri ofisi çiftçiden mal almıyor satmıyor ben nesine bakıcam bunun...fiyatlar tamamen uyduruk gördüm ben kimse kusura bakmasın...şu an buğday vadeli borsalarda 31 MAYIS 2019 günü kapanış fiyatı 503 dolar, aylık grafiğinide atıyorum aşağıya, tabi bu elektronik ortamda oluşan fiyatlar, olması beklenen fiyatlar denebilir çünkü geleceği satınalan elektronik ortamda vadeli piyasalarda oluşan fiyatlar, bizim buradada elektronik ortamda alınıp satılması için lisanslı depoculuk başladı.Ayrıca 31 Mayıs 2019 Polatlı ticaret borsası gerçekleşen borsa işlemi resmi fiyat açıklaması bültene göre standart dışı buğday ortalama 1743 lirada ton / fiyat şeklindedir, ama aynı tarihli toprak mahsulleri ofisi fiyat bilgileri yurtiçi saçma sapan rakamlardır ki, bu nerde nasıl oluşmuş fiyat bunuda açıklamaktan uzak bir bülten yapmışlar işte, diyeceğim, çiftçiden her bölgede mal alıp satamayan toprak mahsulleri ofisi, tüm alım ajanslarını alıma açmayan, satış yapmayan bir kurum fiyattanda haberdar olamaz, fiyat açıklamasının bülten yapmasınında manası yok, dikkate alınmaması gerektiğinden çiftçi olarak dikkate almıyorum yanıltır beni...</p><p></p><p>[ATTACH=full]38723[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1282804, member: 59451"] Bu işin yanlış tarafı bence, Toprak mahsulleri ofisi borsa fiyatları yayınlayamaz, fiyatlar borsalarda oluşur açıklayıcısıda ilgili borsa kurumudur, o borsadan alıntı yaparak günlük fiyatı verebilir, ama zaten Toprak mahsulleri ofisi çiftçiden alım yapmıyor her bölgede, fiyat açıklamasınında bir önemi yok, o yüzden piyasada fiyat ayarlayıcı yada belirleyici bir kurum değil, bu nedenle alıp satmadığı ürünün fiyatınıda taktiredersinizki öylesine hangi memur yazıyor iş olsun diye bilemezsiniz, yani sorumluluğu yok, aldığı yok sattığı yok, bende alıp satmadan üretmeden fiyat şu bu desem kim takar beni, ama ben uluslar arası borsalarda alış satış rakamlarına bakıyorum, toprak mahsulleri ofisi çiftçiden mal almıyor satmıyor ben nesine bakıcam bunun...fiyatlar tamamen uyduruk gördüm ben kimse kusura bakmasın...şu an buğday vadeli borsalarda 31 MAYIS 2019 günü kapanış fiyatı 503 dolar, aylık grafiğinide atıyorum aşağıya, tabi bu elektronik ortamda oluşan fiyatlar, olması beklenen fiyatlar denebilir çünkü geleceği satınalan elektronik ortamda vadeli piyasalarda oluşan fiyatlar, bizim buradada elektronik ortamda alınıp satılması için lisanslı depoculuk başladı.Ayrıca 31 Mayıs 2019 Polatlı ticaret borsası gerçekleşen borsa işlemi resmi fiyat açıklaması bültene göre standart dışı buğday ortalama 1743 lirada ton / fiyat şeklindedir, ama aynı tarihli toprak mahsulleri ofisi fiyat bilgileri yurtiçi saçma sapan rakamlardır ki, bu nerde nasıl oluşmuş fiyat bunuda açıklamaktan uzak bir bülten yapmışlar işte, diyeceğim, çiftçiden her bölgede mal alıp satamayan toprak mahsulleri ofisi, tüm alım ajanslarını alıma açmayan, satış yapmayan bir kurum fiyattanda haberdar olamaz, fiyat açıklamasının bülten yapmasınında manası yok, dikkate alınmaması gerektiğinden çiftçi olarak dikkate almıyorum yanıltır beni... [ATTACH type="full" alt="38723"]38723[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
2019 BUĞDAY HASADI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt