PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
2019 Mısır Verimi ve Fiyatı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="keltaşlı" data-source="post: 1298806" data-attributes="member: 15411"><p>26 Mayıs'ta, 17 cm ekim yapıldı. 6 Haziran'da karık çekildi, 12 Haziran'da sulama başlandı. 15 gün civarı ara ile sulandı. </p><p>Karık sulamada en büyük dezavantajı azot bir seferde verildiği için dane dolum zamanında azotun yıkanması ile azalması. Sen 2. sulamada elle nitrat vererek bu dezavantajı azaltmişsin. Bir de potasyum nitrat verilse daha iyi olurdu ama 1300 kg, 1350-1400 olurdu diye düşünüyorum. Çünkü toprakta potasyum vardir az bile olsa, yaban gübresi de vermişsin, potasyum topraktan yıkanması zor. En önemlisi azot. Buna rağmen 1300 kg az. </p><p>Acaba ilk sulamayı geç mi veriyorum diye ben de düşündüm, o sebeple üst gübreyi normal üre yerine nitropower ile yaptım, bi kısmı üre, bı kısmı amonyum sülfat. İlk sulamada ürenin toprakta nitrata dönüşme süresi iki haftayı bulacağı , bu yüzden amonyum sülfat ile bı hafta kazanıp gübre açlığı cekmesin diye. Benim bi sorun da yarısından fazlasının çift koçan çikarma oldu, ikinci koçanlar 17 cm de haliyle dolmadi, bitkiler boşa enerji harcadı. </p><p>Ömür yeter nasip olur ekersem ; </p><p>1- Bitkilerin aynı anda çıkması için daha tavlı toprağa ekim yapabilmek. </p><p>2- Ekim öncesi ot ilacı</p><p>3- Mısır küçükken suyu sevmiyor, havalanması için Ara çapayı 1-2 yaprak iken yapcam. </p><p>4- ikinci sulama öncesi elle azot vermek</p><p>Bursa'nın neresinden bu arada?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="keltaşlı, post: 1298806, member: 15411"] 26 Mayıs'ta, 17 cm ekim yapıldı. 6 Haziran'da karık çekildi, 12 Haziran'da sulama başlandı. 15 gün civarı ara ile sulandı. Karık sulamada en büyük dezavantajı azot bir seferde verildiği için dane dolum zamanında azotun yıkanması ile azalması. Sen 2. sulamada elle nitrat vererek bu dezavantajı azaltmişsin. Bir de potasyum nitrat verilse daha iyi olurdu ama 1300 kg, 1350-1400 olurdu diye düşünüyorum. Çünkü toprakta potasyum vardir az bile olsa, yaban gübresi de vermişsin, potasyum topraktan yıkanması zor. En önemlisi azot. Buna rağmen 1300 kg az. Acaba ilk sulamayı geç mi veriyorum diye ben de düşündüm, o sebeple üst gübreyi normal üre yerine nitropower ile yaptım, bi kısmı üre, bı kısmı amonyum sülfat. İlk sulamada ürenin toprakta nitrata dönüşme süresi iki haftayı bulacağı , bu yüzden amonyum sülfat ile bı hafta kazanıp gübre açlığı cekmesin diye. Benim bi sorun da yarısından fazlasının çift koçan çikarma oldu, ikinci koçanlar 17 cm de haliyle dolmadi, bitkiler boşa enerji harcadı. Ömür yeter nasip olur ekersem ; 1- Bitkilerin aynı anda çıkması için daha tavlı toprağa ekim yapabilmek. 2- Ekim öncesi ot ilacı 3- Mısır küçükken suyu sevmiyor, havalanması için Ara çapayı 1-2 yaprak iken yapcam. 4- ikinci sulama öncesi elle azot vermek Bursa'nın neresinden bu arada? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Bilgi Kutusu
2019 Mısır Verimi ve Fiyatı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt