PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
2019 yılı nohut Ekim tecrübesi (sezon 3)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mstrkenan" data-source="post: 1272302" data-attributes="member: 79734"><p>Birde arkadaşlar ilk defa eken cok görüyorum bi kaç uyarım olacak </p><p></p><p>1.bölgemde gaziantep araban icin söylüyorum iyi yılda 200 250 kg gibi verim 10 12 kg dap 16 18 kg tohum dekara kullanılarak alınıyor fazlası gübrede israf 20 20 degil dap öneririm </p><p></p><p>2 nohut icin iyi yil bol yağışlı yil demek olmaz özellikle boyle yağışlı yıllar baharda çiçek dönemi de bol yağış bulutlu sıklat dediğimiz nemli sicak gunler yasanirsa kulleme ve antrakoz nohutunuzu sifirlayabilir oyle donemlerde ilacli mucadele yapilmali ve bir tarlaya kesinlikle iki yil ustuste nohut ekilmemeli</p><p>3 nohutta yabancı ot verimi cok düşürür ilaçlı mücadele toprağa uygulanan yapılmalı ot cok değilse hardal gibikaba otlar elle temizlenmeli </p><p></p><p>Bunların dışında bu yil ekim miktarındaki artışa ve mevcut fiyatlara bakarsak dünya üretiminde büyük düşmeler de olmassa fiyat yönünden cok beklenti içinde olmamak lazım bari verimi kaybetmeyelim herkese bol kazançlı bereketli bir yil dilerim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mstrkenan, post: 1272302, member: 79734"] Birde arkadaşlar ilk defa eken cok görüyorum bi kaç uyarım olacak 1.bölgemde gaziantep araban icin söylüyorum iyi yılda 200 250 kg gibi verim 10 12 kg dap 16 18 kg tohum dekara kullanılarak alınıyor fazlası gübrede israf 20 20 degil dap öneririm 2 nohut icin iyi yil bol yağışlı yil demek olmaz özellikle boyle yağışlı yıllar baharda çiçek dönemi de bol yağış bulutlu sıklat dediğimiz nemli sicak gunler yasanirsa kulleme ve antrakoz nohutunuzu sifirlayabilir oyle donemlerde ilacli mucadele yapilmali ve bir tarlaya kesinlikle iki yil ustuste nohut ekilmemeli 3 nohutta yabancı ot verimi cok düşürür ilaçlı mücadele toprağa uygulanan yapılmalı ot cok değilse hardal gibikaba otlar elle temizlenmeli Bunların dışında bu yil ekim miktarındaki artışa ve mevcut fiyatlara bakarsak dünya üretiminde büyük düşmeler de olmassa fiyat yönünden cok beklenti içinde olmamak lazım bari verimi kaybetmeyelim herkese bol kazançlı bereketli bir yil dilerim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
2019 yılı nohut Ekim tecrübesi (sezon 3)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt