PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
2020-2021 Gübre Ve İlaç Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1383877" data-attributes="member: 86165"><p>Buğdayını 2-2,25'ten satan adama bu zamlar çok koymaz belki ama harmanda 1600e veren adama koyar. Çiçeği 2800den satan biliyorum. 5e kadar çıktı. </p><p></p><p>1600den buğday satıp 3000den üre alan adam ile 2300den buğday satıp 2500den üre alan adam ikisi de çiftçi ikisi de bu memleketin evladı. Bu aradaki pastayı kim yiyor? Dolara bakıyorsun bir ara 8.5 görmüş ama 1 yıldır belli bir seviyede. Akaryakıt- elektrik vs yine makul zamlar diyelim. Bu zamları neye göre yapıyorlar.. Kısacası bu memlekette parayı en çok çiftçi ile herhangi bir ticaret yapan adam kazanıyor. Şu çakalları aradan bir çıkartabilsek varya çiftçi de çok kazanır tüketici de ucuz yer. Ortada bir üretim var ama kazancını ne üreten ne tüketen görüyor. Sermaye kene gibi yapışmış kimi denk getirirse emiyor da emiyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1383877, member: 86165"] Buğdayını 2-2,25'ten satan adama bu zamlar çok koymaz belki ama harmanda 1600e veren adama koyar. Çiçeği 2800den satan biliyorum. 5e kadar çıktı. 1600den buğday satıp 3000den üre alan adam ile 2300den buğday satıp 2500den üre alan adam ikisi de çiftçi ikisi de bu memleketin evladı. Bu aradaki pastayı kim yiyor? Dolara bakıyorsun bir ara 8.5 görmüş ama 1 yıldır belli bir seviyede. Akaryakıt- elektrik vs yine makul zamlar diyelim. Bu zamları neye göre yapıyorlar.. Kısacası bu memlekette parayı en çok çiftçi ile herhangi bir ticaret yapan adam kazanıyor. Şu çakalları aradan bir çıkartabilsek varya çiftçi de çok kazanır tüketici de ucuz yer. Ortada bir üretim var ama kazancını ne üreten ne tüketen görüyor. Sermaye kene gibi yapışmış kimi denk getirirse emiyor da emiyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
2020-2021 Gübre Ve İlaç Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt