PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Çeltik
2020 çeltik tohumu tercihi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="altanasc" data-source="post: 1317364" data-attributes="member: 76039"><p>Gırgırın faydası tabiki var.yağmur konusunda işçilik önemlidir. Ben kendim biçtiğim için dikkat ederim el adamı gibi yapmam.</p><p>Biçimde önemli olan en az 30 santim yukarıdan biçmek ve çeltiği çığın üstüne düz yatırmak gerek. Kelleler yere sarkmamalı.tarla iyi kurumuş olmalı su olmamalı</p><p>Bu şekilde ne kadar yağmur yağarsa yağsın tarlaya su dolup kelleler yere deymediği sürece hiçbir şey olmuyor. Çeltiğin kabuğuna yağmur suyu geçmez sonuçta ayaktaykende yağıyor yağmur.</p><p></p><p>Dediğim gibi işçilik.</p><p></p><p>Geçmişte 2013 yılında eylülün 20 sinde osmancık biçmiştim. Havalar bozuk gitmişti aralıklarla 3 defa yağmur yağdı üzerine</p><p>tam 14 gün yerde kaldı 14 gün sonunda 18 rutubetle biçmiştik 58 randıman gelmişti öylece çuvalladım.</p><p>Ocak ayında da ozamanın fiyatı 1650 liraya satmıştım.</p><p>Demek istediğim gırgırla biçimde işçilik çok önemlidir.</p><p></p><p>Benim o çeltik yerde değilde ayakta kalsaydı 14 gün</p><p>Günü geciktikçe fazla olgunlaşıp kırık vericekti eminim randıman 40 50 lerde olucaktı.</p><p>Ben havayı çok gözetmem 120 günü geçirmem hemen yatırırım yere yağarsa yerde üstüne yağsın derim ayaktayken yağarsa yatırır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="altanasc, post: 1317364, member: 76039"] Gırgırın faydası tabiki var.yağmur konusunda işçilik önemlidir. Ben kendim biçtiğim için dikkat ederim el adamı gibi yapmam. Biçimde önemli olan en az 30 santim yukarıdan biçmek ve çeltiği çığın üstüne düz yatırmak gerek. Kelleler yere sarkmamalı.tarla iyi kurumuş olmalı su olmamalı Bu şekilde ne kadar yağmur yağarsa yağsın tarlaya su dolup kelleler yere deymediği sürece hiçbir şey olmuyor. Çeltiğin kabuğuna yağmur suyu geçmez sonuçta ayaktaykende yağıyor yağmur. Dediğim gibi işçilik. Geçmişte 2013 yılında eylülün 20 sinde osmancık biçmiştim. Havalar bozuk gitmişti aralıklarla 3 defa yağmur yağdı üzerine tam 14 gün yerde kaldı 14 gün sonunda 18 rutubetle biçmiştik 58 randıman gelmişti öylece çuvalladım. Ocak ayında da ozamanın fiyatı 1650 liraya satmıştım. Demek istediğim gırgırla biçimde işçilik çok önemlidir. Benim o çeltik yerde değilde ayakta kalsaydı 14 gün Günü geciktikçe fazla olgunlaşıp kırık vericekti eminim randıman 40 50 lerde olucaktı. Ben havayı çok gözetmem 120 günü geçirmem hemen yatırırım yere yağarsa yerde üstüne yağsın derim ayaktayken yağarsa yatırır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Çeltik
2020 çeltik tohumu tercihi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt