PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
2020 de nohut fiyaskosu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1348306" data-attributes="member: 86165"><p>20-30 cm gibi sık Sıra arası ekim İle Natürel nohut para kazandırmiyor. Zaten kazanan nohutta işçilikten kazanıyor. </p><p></p><p>Biz yıllardır 70 cm sıra arasına ekiyoruz. Bizim burda Balıkesire özgü eski bi beyaz yemeklik nohut diye biliyoruz ama sanırım İspanyol benzeri bir cins. 150-200 kg civari verim alıyoruz. Eleyip çöpünu toprağını da ayıkliyoruz. </p><p></p><p>Sonuc olarak </p><p>%20 11 numara </p><p>%50 10 numara</p><p>%20 9 numara</p><p>%10 8 numara </p><p></p><p>%5-10 fire ile Bu sonuca ulasiyoruz. </p><p>Geçen yıl perakende 10tlden satmistik. 10 gün kadar oldu çıkartalı 12tlden satıyoruz Bu yıl. </p><p></p><p>Perakende dediğim de zaten bir süre sonra sabit müşteri oluşuyor alan 5-10 kimisi 20-30 kg alıyor. </p><p></p><p>Her yıl 2-3ton civarı bu şekilde satıyorum. </p><p></p><p>Bir kaç pazarcı fırın vs gibi esnafa da 2-3 ton kadar 1-2tl iskontolu verdiğim oluyor ekilis cok olduğunda. </p><p></p><p>Bu yıl Dekara 6kg tohum İle ektim 20kg taban gübresi. 3 kez de yapraktan besleme yaptım mantar ilacı harici. Dekar maliyeti 200, Yoldurma ve çıkarma kira dahil 500 civarı bir maliyetim var. Dekara 800-1200tl civarı Karlilik oluştu. 100-150dekar ile uğraşılmaz Bu şekilde ama 40-50 bazen 70-80dekara kadar yapılabilir. İşçi bulma imkanına göre. </p><p></p><p>Tuccarin yapacağı işi artık çiftçi yapmalı Bu gibi ürünlerde cidden çok karlı oluyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1348306, member: 86165"] 20-30 cm gibi sık Sıra arası ekim İle Natürel nohut para kazandırmiyor. Zaten kazanan nohutta işçilikten kazanıyor. Biz yıllardır 70 cm sıra arasına ekiyoruz. Bizim burda Balıkesire özgü eski bi beyaz yemeklik nohut diye biliyoruz ama sanırım İspanyol benzeri bir cins. 150-200 kg civari verim alıyoruz. Eleyip çöpünu toprağını da ayıkliyoruz. Sonuc olarak %20 11 numara %50 10 numara %20 9 numara %10 8 numara %5-10 fire ile Bu sonuca ulasiyoruz. Geçen yıl perakende 10tlden satmistik. 10 gün kadar oldu çıkartalı 12tlden satıyoruz Bu yıl. Perakende dediğim de zaten bir süre sonra sabit müşteri oluşuyor alan 5-10 kimisi 20-30 kg alıyor. Her yıl 2-3ton civarı bu şekilde satıyorum. Bir kaç pazarcı fırın vs gibi esnafa da 2-3 ton kadar 1-2tl iskontolu verdiğim oluyor ekilis cok olduğunda. Bu yıl Dekara 6kg tohum İle ektim 20kg taban gübresi. 3 kez de yapraktan besleme yaptım mantar ilacı harici. Dekar maliyeti 200, Yoldurma ve çıkarma kira dahil 500 civarı bir maliyetim var. Dekara 800-1200tl civarı Karlilik oluştu. 100-150dekar ile uğraşılmaz Bu şekilde ama 40-50 bazen 70-80dekara kadar yapılabilir. İşçi bulma imkanına göre. Tuccarin yapacağı işi artık çiftçi yapmalı Bu gibi ürünlerde cidden çok karlı oluyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Nohut
2020 de nohut fiyaskosu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt