PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
2020 tarımsal destekler belli oldu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Legreen" data-source="post: 1373528" data-attributes="member: 88786"><p>Hasattan önce Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından broşürleri dağıtılan TOSUNPAŞA adlı arpa tohumunu araştırdım ve almaya karar verdim. Enstitüye birkaç kez gidip, tohum hakkında bilgi aldım ve tedarik etmek istediğimi söyledim. Sağolsunlar yardımcı olmaya çalıştılar. Tohumu üretici firmadan alabileceğim söylendi. Aradım firmayı; 2.10 lira fiyat aldım fakat bayi üzerinden satış yapılacağı bildirildi. Firmanın Polatlı'daki bayisini aradım; 2.40 lira fiyat verdi ve nakliyeyi karşılayamayacağını söyledi. Yani toplamda en az 2.60 liraya mal oluyordu.</p><p>Hesap ettim; 1.30 liraya arpa satmışım; 15 gün sonra 2.60 liradan tohum alacağım. Yok nakliyesi ile uğraş, yok 2.10 kuruş devletin fiyat koyduğu tohuma kilo başına 50 kuruş fazladan ver... Daha önce denemediğim tohum. Sadece kağıt üzerinde inceleme şansımız olmuş. Aldıktan sonra desteklemeyi bekleyeceğim; her sene olduğu gibi, dereye su getirene kadar, kurbağanın gözünü patlatacaklar... Vazgeçtim. Sonra her yıl tohum aldığım Kulu'daki esnafı aradım. Elenmiş, ilaçlanmış, çuvallanmış TARM-92 tohumunu; nakliye dahil 1.60 liraya aldım. Ekişten 2 gün önce köyüme yolladı tohumu. Direkt römorklara attık. Depolama sorunu da olmadı.</p><p>Demem o ki; 1 kg tohumluk alabilmek için 2 kg arpa satacağım. Sonra 8-10 ton tohumluğu köye götürsün diye nakliyeci arayacağım. Devletin araştırdığı-geliştirdiği tohumu; özel firma üretecek; ben de bayiler aracılığı ile fahiş fiyattan alacağım. Kalsın hocam desteği, köstek olmasınlar yeter ki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Legreen, post: 1373528, member: 88786"] Hasattan önce Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından broşürleri dağıtılan TOSUNPAŞA adlı arpa tohumunu araştırdım ve almaya karar verdim. Enstitüye birkaç kez gidip, tohum hakkında bilgi aldım ve tedarik etmek istediğimi söyledim. Sağolsunlar yardımcı olmaya çalıştılar. Tohumu üretici firmadan alabileceğim söylendi. Aradım firmayı; 2.10 lira fiyat aldım fakat bayi üzerinden satış yapılacağı bildirildi. Firmanın Polatlı'daki bayisini aradım; 2.40 lira fiyat verdi ve nakliyeyi karşılayamayacağını söyledi. Yani toplamda en az 2.60 liraya mal oluyordu. Hesap ettim; 1.30 liraya arpa satmışım; 15 gün sonra 2.60 liradan tohum alacağım. Yok nakliyesi ile uğraş, yok 2.10 kuruş devletin fiyat koyduğu tohuma kilo başına 50 kuruş fazladan ver... Daha önce denemediğim tohum. Sadece kağıt üzerinde inceleme şansımız olmuş. Aldıktan sonra desteklemeyi bekleyeceğim; her sene olduğu gibi, dereye su getirene kadar, kurbağanın gözünü patlatacaklar... Vazgeçtim. Sonra her yıl tohum aldığım Kulu'daki esnafı aradım. Elenmiş, ilaçlanmış, çuvallanmış TARM-92 tohumunu; nakliye dahil 1.60 liraya aldım. Ekişten 2 gün önce köyüme yolladı tohumu. Direkt römorklara attık. Depolama sorunu da olmadı. Demem o ki; 1 kg tohumluk alabilmek için 2 kg arpa satacağım. Sonra 8-10 ton tohumluğu köye götürsün diye nakliyeci arayacağım. Devletin araştırdığı-geliştirdiği tohumu; özel firma üretecek; ben de bayiler aracılığı ile fahiş fiyattan alacağım. Kalsın hocam desteği, köstek olmasınlar yeter ki. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
2020 tarımsal destekler belli oldu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt