PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Organizasyonlar - Fuarlar
TrakKulüp Organizasyonları
21 Şubat 2014 - TrakKulüp Bereket TV'ye tekrar konuk oluyor!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ÇeLişki_37" data-source="post: 802102" data-attributes="member: 45767"><p><strong>Ynt: 21 Şubat 2014 - TrakKulüp Bereket TV'ye tekrar konuk oluyor!</strong></p><p></p><p>Şimdiden hayırlı olsun, hayvan piyasası biraz canlandığı anda ithal konuları dile gelmemeli eskiden hayvanı ne kadar pahalı alırsak alalım 2-3 ay baktığımız zaman mutlaka para bırakıyordu, şimdi o günleri arıyoruz piyasa 3-5 canlandığı anda ithal dile geliyor, üretici kısa bir sürede olsa bile kar elde edemiyor yem firmaları kardan zarar ettiği zaman hemen ortalığı birbirine katıyorlar battık ettik diye zam yapıyorlar, mazot fiyatları her an artıyor artık ot-saman-arpa-buğday üretmek zorlaştı gübre pahalandı buğday son 4-5 senedir yerinde sayıyor, bu şartlarda bile hayvan fiyatları yıllar öncesine çok yakınken bunu ne medya ne başka bi kuruluş görmezlikten geliyor, tabi üretici kara geçerse hemen fiyatlar bi şekilde aşağıya çekiliyor, yada diğer ürünler pahalanıyor, hayvancılık ile ilgili eğitim kurumları yok denecek kadar az çevremde olanlara da fazla rağbet olduğunu sanmıyorum kendi bulunduğum bölge için konuşursam ahırlar çok eski havasız güneş almıyor hayvanların önünde sürekli kuru ot bulunmuyor süt ve et üreticileri rasyon vs. duyan bilen yok, bunun sebebi de yine aynı yere çıkıyor eğitim eksikliği-yokluğu. Bir kişide çıkıp demiyor ki kardeşim bak bu ahır böyle olmaz şöyle olursa daha avantajlı olur hastalık az olur hayvan daha iyi gelişir gibisinden ancak bir kaç kanal çabalıyor ondada yeteri kadar izlendiğini düşünmüyorum. Köyden kente göç bu kadar fazla iken 10 haneli köyler 2 haneye düşmüşken hayvan ve süt üreticileri bu kadar azalmışken mera da otlayan hayvan başına 3 TL alınması da insanı bu sektörden soğutuyor , pazarlara hayvan götüremez olduk satarsak para satamazsak gene para her şey paraya döndü, canlı hayvan her zaman riskli zaten, böcek yutup düşüp ölse elden gelecek bir şey yok, yemlemesi gübresini atması bakımı beslemesi hepsi ağır iş tarla işleri de çok ağır diğer işlere göre çifti bağkurundan emekli olunduğu zaman ağır sanayi gibi maaş alınması lazım bana göre, şimdilik aklıma gelen sorunlar bunlar, Allah tüm üreticilerin yardımcısı olsun, programa çıkacaklara şimdiden kolay gelsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ÇeLişki_37, post: 802102, member: 45767"] [b]Ynt: 21 Şubat 2014 - TrakKulüp Bereket TV'ye tekrar konuk oluyor![/b] Şimdiden hayırlı olsun, hayvan piyasası biraz canlandığı anda ithal konuları dile gelmemeli eskiden hayvanı ne kadar pahalı alırsak alalım 2-3 ay baktığımız zaman mutlaka para bırakıyordu, şimdi o günleri arıyoruz piyasa 3-5 canlandığı anda ithal dile geliyor, üretici kısa bir sürede olsa bile kar elde edemiyor yem firmaları kardan zarar ettiği zaman hemen ortalığı birbirine katıyorlar battık ettik diye zam yapıyorlar, mazot fiyatları her an artıyor artık ot-saman-arpa-buğday üretmek zorlaştı gübre pahalandı buğday son 4-5 senedir yerinde sayıyor, bu şartlarda bile hayvan fiyatları yıllar öncesine çok yakınken bunu ne medya ne başka bi kuruluş görmezlikten geliyor, tabi üretici kara geçerse hemen fiyatlar bi şekilde aşağıya çekiliyor, yada diğer ürünler pahalanıyor, hayvancılık ile ilgili eğitim kurumları yok denecek kadar az çevremde olanlara da fazla rağbet olduğunu sanmıyorum kendi bulunduğum bölge için konuşursam ahırlar çok eski havasız güneş almıyor hayvanların önünde sürekli kuru ot bulunmuyor süt ve et üreticileri rasyon vs. duyan bilen yok, bunun sebebi de yine aynı yere çıkıyor eğitim eksikliği-yokluğu. Bir kişide çıkıp demiyor ki kardeşim bak bu ahır böyle olmaz şöyle olursa daha avantajlı olur hastalık az olur hayvan daha iyi gelişir gibisinden ancak bir kaç kanal çabalıyor ondada yeteri kadar izlendiğini düşünmüyorum. Köyden kente göç bu kadar fazla iken 10 haneli köyler 2 haneye düşmüşken hayvan ve süt üreticileri bu kadar azalmışken mera da otlayan hayvan başına 3 TL alınması da insanı bu sektörden soğutuyor , pazarlara hayvan götüremez olduk satarsak para satamazsak gene para her şey paraya döndü, canlı hayvan her zaman riskli zaten, böcek yutup düşüp ölse elden gelecek bir şey yok, yemlemesi gübresini atması bakımı beslemesi hepsi ağır iş tarla işleri de çok ağır diğer işlere göre çifti bağkurundan emekli olunduğu zaman ağır sanayi gibi maaş alınması lazım bana göre, şimdilik aklıma gelen sorunlar bunlar, Allah tüm üreticilerin yardımcısı olsun, programa çıkacaklara şimdiden kolay gelsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Organizasyonlar - Fuarlar
TrakKulüp Organizasyonları
21 Şubat 2014 - TrakKulüp Bereket TV'ye tekrar konuk oluyor!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt