PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="enico" data-source="post: 530032" data-attributes="member: 43257"><p>Selamlar Arkadaşlar,</p><p></p><p>Forumunuza yeni katılan bir üye olarak tarım ve traktör desteği için yardımlarınıza ihtiyacım var..</p><p></p><p>1 veya 2 yıl içinde arkadaslarımla (3 kişi olarak ) devletimizin özel agaclandırma projesı kapsamında badem bahcesi kurmak istiyoruz. Gerek Tarım Bakanlıgı web sitesinden gerekse diğer sitelerden yaptıgım arastırmalar sonucu projenin su anki son hali şu şekilde...</p><p></p><p></p><p>300 dönüm arazi (tamamı devletten kiralama yoluna gidilerek temin edilecek.) (Mugla Şehrinde)</p><p>3 Kişi Eşit hisseli kişi başına 100 dönüm veya baska değişle kişi başına 4000 agaç</p><p>Traktor ve tarım ekipmanı (pulluk, kültivator vs) satın alınmayacak gerektiginde kiralama yoluna gidilecek.</p><p>Damla sulama için 5 yıllık sıfır faizli ziraat bankasının kredisi kullanılacak.</p><p>Arazi tesviyesi kuyu acılması arazinin dikenli telle cevrilmesi fidan alımı dikilmesi şekil budaması için devlet kredisi alınacak.</p><p>Biz 3 arkadas olarak İzmirde ikamet etmekteyiz. Bildiğim kadarıyla yaklasık Muğlaya 5 saat mesafede.</p><p></p><p></p><p>Yaklasık yatırım için alacagımız kredi 100 000 tl civarında olacagını düşünüyoruz.</p><p>Ayrıca fidanlardan ekonomik degerde meyve alana kadar yaklasık ne kadar paraya ihtiyacımız var.</p><p>Ayrıca birimiz öğretmen birimiz makina mühendisi birimizde avuvat olarak hem bu işi yaparken hem de kendi işimizde çalışacak vakit bulabilir miyiz?</p><p>Ayrıca badem ağaçlarının flas verimi 7. senesinde baslıyor diye biliyorum yanlıssam lütfen düzeltin. </p><p>Agacları diktikten sonra 3-4 yılda bir iyi yanmıs hayvan gübresinin verilemesinin iyi olacagını duymustum. Yaklasık donum basına (1000 m2) olarak hesaplarsak 4*300= 1200 ton gübrenin fiyatı 43 tl den= 51600 tl. (43 tl lik birim fiyat devletin 2012 birim fiyatlar katalogundan alınmıstır). Bu fiyatlar gercekmıdır fiyasada da tonu 43 tl midir?</p><p>Agacların 7. yılında 1 agactan (1 donume 5*5 metreden toplam 40 agac dıkılecegı dusunulurse) 5kg yanı 1 donumden 200 kg iç badem almak mümkün müdür veya hayal midir?</p><p>Gectigimiz yıl İç badem fiyatının üreticiden 15-16 lira civarlarından alıdıgını yaptıgım arastırmalar sonucu öğrendim. Yani agaclar dikildikten 7 yıl sonra toplam 300 donum arazıden 200*300*15= 900 000 tl lik ürün almak mümkün müdür?</p><p>Eger böyle bir yatırım yapılırsa agaclar dikildikten kac yıl sonra kendini amorti eder?</p><p>le bir proje uygulamaya konulursa başarılı olunabilir mi yoksa hayal midir?</p><p></p><p>Beni bilgilendirirseniz ve eksiklerimi söylerseniz cok sevinirim.</p><p></p><p>Saygılar...</p><p>Say</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="enico, post: 530032, member: 43257"] Selamlar Arkadaşlar, Forumunuza yeni katılan bir üye olarak tarım ve traktör desteği için yardımlarınıza ihtiyacım var.. 1 veya 2 yıl içinde arkadaslarımla (3 kişi olarak ) devletimizin özel agaclandırma projesı kapsamında badem bahcesi kurmak istiyoruz. Gerek Tarım Bakanlıgı web sitesinden gerekse diğer sitelerden yaptıgım arastırmalar sonucu projenin su anki son hali şu şekilde... 300 dönüm arazi (tamamı devletten kiralama yoluna gidilerek temin edilecek.) (Mugla Şehrinde) 3 Kişi Eşit hisseli kişi başına 100 dönüm veya baska değişle kişi başına 4000 agaç Traktor ve tarım ekipmanı (pulluk, kültivator vs) satın alınmayacak gerektiginde kiralama yoluna gidilecek. Damla sulama için 5 yıllık sıfır faizli ziraat bankasının kredisi kullanılacak. Arazi tesviyesi kuyu acılması arazinin dikenli telle cevrilmesi fidan alımı dikilmesi şekil budaması için devlet kredisi alınacak. Biz 3 arkadas olarak İzmirde ikamet etmekteyiz. Bildiğim kadarıyla yaklasık Muğlaya 5 saat mesafede. Yaklasık yatırım için alacagımız kredi 100 000 tl civarında olacagını düşünüyoruz. Ayrıca fidanlardan ekonomik degerde meyve alana kadar yaklasık ne kadar paraya ihtiyacımız var. Ayrıca birimiz öğretmen birimiz makina mühendisi birimizde avuvat olarak hem bu işi yaparken hem de kendi işimizde çalışacak vakit bulabilir miyiz? Ayrıca badem ağaçlarının flas verimi 7. senesinde baslıyor diye biliyorum yanlıssam lütfen düzeltin. Agacları diktikten sonra 3-4 yılda bir iyi yanmıs hayvan gübresinin verilemesinin iyi olacagını duymustum. Yaklasık donum basına (1000 m2) olarak hesaplarsak 4*300= 1200 ton gübrenin fiyatı 43 tl den= 51600 tl. (43 tl lik birim fiyat devletin 2012 birim fiyatlar katalogundan alınmıstır). Bu fiyatlar gercekmıdır fiyasada da tonu 43 tl midir? Agacların 7. yılında 1 agactan (1 donume 5*5 metreden toplam 40 agac dıkılecegı dusunulurse) 5kg yanı 1 donumden 200 kg iç badem almak mümkün müdür veya hayal midir? Gectigimiz yıl İç badem fiyatının üreticiden 15-16 lira civarlarından alıdıgını yaptıgım arastırmalar sonucu öğrendim. Yani agaclar dikildikten 7 yıl sonra toplam 300 donum arazıden 200*300*15= 900 000 tl lik ürün almak mümkün müdür? Eger böyle bir yatırım yapılırsa agaclar dikildikten kac yıl sonra kendini amorti eder? le bir proje uygulamaya konulursa başarılı olunabilir mi yoksa hayal midir? Beni bilgilendirirseniz ve eksiklerimi söylerseniz cok sevinirim. Saygılar... Say [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt