PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="doganbey1" data-source="post: 530671" data-attributes="member: 919"><p><strong>Ynt: 300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)</strong></p><p></p><p>Değerli üyemiz;</p><p>İlk önce mesleğiniz nedir? Ve hiç Dedem rahmetli olana kadar aktif olarak uğraşıyordum tarımla. Kendimi bildim bileli toprağın içindeyim. Fakat dedem rahmetli olunca, okulum sebebiyle bu işe ara verdim ailemin ısrarı ile. Biz senelerden beri kara gübreye ( bahsettiğiniz) asla para vermedik. Hatta bizim gübreyi ne zaman alacaksın gibi sorularla epey karşılaştık. Bence ciddi bir rakam. Çünkü 52.000 TL asgari ücretin 800 küsür olduğu ülkemizde bir işçinin 5 yıl gibi bir maaş birikimidir. Gübreyi köylerden tanıdıklarınız vasıtası ile toplamanız sizin yararınıza olacaktır. Bu işi uzaktan yapmak bilmem ne kadar doğru olur. Ayrıca direk badem=$ gibi görmemek gerekir. Ekipman olayında ise kiralama oluyor. Fakat bu çok çok az olmakla beraber kiralanacak traktörler şöförlü olarak kiraya veriliyor yani mal sahibi kullanıyor. Bunlarda zaten genelikle inşaatlara su çekmede, vb işlerde kullanılıyor. Bu işi yapmak için sizin takım, taklavata ihtiyacınız var. El elin eşeğini türkü çığırarak ara diye bir atasözümüz var. Başkasının sizin adınıza yapacağı iş ne denli size kazanç getirir doğrusu bu tartışılır. Benim düşüncem bu işe çok ama çok önem vererek, ortaklarınızın güvenirliliği çok üst düzeyde olarak, sizlerin bu işin başında olmayacaksanız tekrar çok güvendiğiniz birisini bu işin sorumlusu olarak görmeniz olur. Fakat orada olmasanız bile nefesiniz her an sorumluluk sahibi kişinin ensesinde olmasını sağlamalısınız. Şahsi düşüncelerim bunlardır. Başarılar dilerim. Allah yolunuzu açık etsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doganbey1, post: 530671, member: 919"] [b]Ynt: 300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)[/b] Değerli üyemiz; İlk önce mesleğiniz nedir? Ve hiç Dedem rahmetli olana kadar aktif olarak uğraşıyordum tarımla. Kendimi bildim bileli toprağın içindeyim. Fakat dedem rahmetli olunca, okulum sebebiyle bu işe ara verdim ailemin ısrarı ile. Biz senelerden beri kara gübreye ( bahsettiğiniz) asla para vermedik. Hatta bizim gübreyi ne zaman alacaksın gibi sorularla epey karşılaştık. Bence ciddi bir rakam. Çünkü 52.000 TL asgari ücretin 800 küsür olduğu ülkemizde bir işçinin 5 yıl gibi bir maaş birikimidir. Gübreyi köylerden tanıdıklarınız vasıtası ile toplamanız sizin yararınıza olacaktır. Bu işi uzaktan yapmak bilmem ne kadar doğru olur. Ayrıca direk badem=$ gibi görmemek gerekir. Ekipman olayında ise kiralama oluyor. Fakat bu çok çok az olmakla beraber kiralanacak traktörler şöförlü olarak kiraya veriliyor yani mal sahibi kullanıyor. Bunlarda zaten genelikle inşaatlara su çekmede, vb işlerde kullanılıyor. Bu işi yapmak için sizin takım, taklavata ihtiyacınız var. El elin eşeğini türkü çığırarak ara diye bir atasözümüz var. Başkasının sizin adınıza yapacağı iş ne denli size kazanç getirir doğrusu bu tartışılır. Benim düşüncem bu işe çok ama çok önem vererek, ortaklarınızın güvenirliliği çok üst düzeyde olarak, sizlerin bu işin başında olmayacaksanız tekrar çok güvendiğiniz birisini bu işin sorumlusu olarak görmeniz olur. Fakat orada olmasanız bile nefesiniz her an sorumluluk sahibi kişinin ensesinde olmasını sağlamalısınız. Şahsi düşüncelerim bunlardır. Başarılar dilerim. Allah yolunuzu açık etsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt