PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="enico" data-source="post: 530988" data-attributes="member: 43257"><p><strong>Ynt: 300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)</strong></p><p></p><p> Sorunlarımı yanıtladıgınız ıcın gercekten tesekkur ederım. Ben Öğretmenim, ama öğretmenlik yapmıyorum. Yaklasık 3-4 yıl önce tarımla ugrasma fikri aklıma girdi. Yaklasık 4 yıldır da bu konularla ılgılı bılgı edınmeye calısıyorum. Es dost yardımıyla 1200 ton ahır gubresını bulabılecegıme ınanmıyorum. Bu kadar cıddı mıktarda gubreyı ucret odemeden almam mumkun degıl gıbı gelıyor bana. Ayrıca bu işi bir makina mühendisi birde avukat cok samimi 2 arkadasımla ortak olarak yürütmeyi düşünüyorum. Bu bahceye 3 kişi bakmayı dusunuyoruz. Mümkünse bu arada kendi işimizi de yapmak istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz magzur görün. tabiki en sonunda baktım bizim yapabilecegimiz bir iş değil en sonunda vazgecebılırım. Cunku herkes her işi yapamaz ve anlamaz bunu bılıyorum ancak 3 umuzun de tarıma cok ılgısı var, her gun badem yetiştiriciliği ile yeni şeyler de öğreniyorum ayrıca bir kaç arkadasım türkiyenin bazı üniversitelerinin ziraat fakultelerinde akademisyenlik yapıyor. Eger boyle bir işe girişirsek onlarında destegını arkamıza almayı dusunuyoruz. Traktor ve ekıpman kıralayarak bu iş yurur mu yoksa kesınlıkle satın almam mı gerekır bu soruya yanıt bulamadım. Tabiki el elin eşegini turku cıgırarak ararmıs. Haklısınız tarla surum zamanında en az bır arkadas tarla surumunu denetlemek adına bahcede gozlem yapacaktır. Tarla sürümünü, budamayı, ilaçlamayı vb işlemlerde işin kontrol edilmeden yapılmamasına izin vermeyecegiz. Aklımda bir fikir daha var, İzmir- Muğla arası yaklasık arac ıle 5 saat surmekte, bahceye gidip gelmeyi azaltmak için hem de su tasarrufu ve işçilik tasarrufu yapmak için damla sulama sistemi kurmayı düşünüyoruz. Bazı kaynaklardan okuduguma göre kimyasal gübreler, izelementler, ve bitkinin ihtiyacı olan suda eriyen mineraller damla sulama vasıtası ile verilebiliyormus. Bunun içinde badem agacının ihtiyacı olan azot fosfor ve potasyumda dahil midir? Ayrıca kurulacak damla sulama sistemi ile cep telefonundan mesaj atarak bahceyi sulama imkanım varmıdır? Boyle seyler duymustum ama gerceklık payı ne kadar bılmıyorum...</p><p></p><p>yardımlarınıza tesekkurler...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="enico, post: 530988, member: 43257"] [b]Ynt: 300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)[/b] Sorunlarımı yanıtladıgınız ıcın gercekten tesekkur ederım. Ben Öğretmenim, ama öğretmenlik yapmıyorum. Yaklasık 3-4 yıl önce tarımla ugrasma fikri aklıma girdi. Yaklasık 4 yıldır da bu konularla ılgılı bılgı edınmeye calısıyorum. Es dost yardımıyla 1200 ton ahır gubresını bulabılecegıme ınanmıyorum. Bu kadar cıddı mıktarda gubreyı ucret odemeden almam mumkun degıl gıbı gelıyor bana. Ayrıca bu işi bir makina mühendisi birde avukat cok samimi 2 arkadasımla ortak olarak yürütmeyi düşünüyorum. Bu bahceye 3 kişi bakmayı dusunuyoruz. Mümkünse bu arada kendi işimizi de yapmak istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz magzur görün. tabiki en sonunda baktım bizim yapabilecegimiz bir iş değil en sonunda vazgecebılırım. Cunku herkes her işi yapamaz ve anlamaz bunu bılıyorum ancak 3 umuzun de tarıma cok ılgısı var, her gun badem yetiştiriciliği ile yeni şeyler de öğreniyorum ayrıca bir kaç arkadasım türkiyenin bazı üniversitelerinin ziraat fakultelerinde akademisyenlik yapıyor. Eger boyle bir işe girişirsek onlarında destegını arkamıza almayı dusunuyoruz. Traktor ve ekıpman kıralayarak bu iş yurur mu yoksa kesınlıkle satın almam mı gerekır bu soruya yanıt bulamadım. Tabiki el elin eşegini turku cıgırarak ararmıs. Haklısınız tarla surum zamanında en az bır arkadas tarla surumunu denetlemek adına bahcede gozlem yapacaktır. Tarla sürümünü, budamayı, ilaçlamayı vb işlemlerde işin kontrol edilmeden yapılmamasına izin vermeyecegiz. Aklımda bir fikir daha var, İzmir- Muğla arası yaklasık arac ıle 5 saat surmekte, bahceye gidip gelmeyi azaltmak için hem de su tasarrufu ve işçilik tasarrufu yapmak için damla sulama sistemi kurmayı düşünüyoruz. Bazı kaynaklardan okuduguma göre kimyasal gübreler, izelementler, ve bitkinin ihtiyacı olan suda eriyen mineraller damla sulama vasıtası ile verilebiliyormus. Bunun içinde badem agacının ihtiyacı olan azot fosfor ve potasyumda dahil midir? Ayrıca kurulacak damla sulama sistemi ile cep telefonundan mesaj atarak bahceyi sulama imkanım varmıdır? Boyle seyler duymustum ama gerceklık payı ne kadar bılmıyorum... yardımlarınıza tesekkurler... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt