PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ERFARUK" data-source="post: 531792" data-attributes="member: 20633"><p><strong>Ynt: 300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)</strong></p><p></p><p>*5x5 eken bodur ekmiştir herhalde,bodur olmayan ağacı okadar sık ekersen dallar birbirine girer.Verim etkilenir,işçilik zor olur.</p><p>*400tl *300 donum= 120 000 tl yi geri ödemezsin.Mazot ,gübre destekleri her sene alınır.</p><p>*Para dergisi 100 dönüme ne ekmiş hangi ekipmanları kullanmış?</p><p> ben hesabımı tekrar yapayım 350 ağaç 8 metre ara ile 350x8=2800 metre birtop deliksiz damlama borusu 400 metre , 2800/400=7 Top boru lazım</p><p> 1top boru 90 TL 7x90=630 TL damlatıcı meme 0.25 kuruş 350x0.25= 87,5 TL , filitre 50 TL ,10 kör tıpa 2.5 tl , 10 tane plastik vana 5 TL , .....vs vs 150 TL de işçilik vermiştim ozaman.Hepsi toplam 1000 TL ye mal oldu......</p><p>yukarıda' Sulama motoru ve bu göre filitre sistemi ,basınca dayanıklı boru kullanılırsa fiyat maliyet değişir,Ben ancak kendi yaptığımdan örnek verebilirim,onunda maliyeti belli.....' diye belirttim.Benim arazim eğimli suyu salınca damlama sistemine rahatlıkla sulanıyor dedim.</p><p>Benim sistem sana belki uymayacak,arazinde eğim olmaz,300 dönüme suyun basıncı yetmez,sulama motoru kullanman ve on göre filitre sistemi ve boru kullanman gerekebilir,buda maliyet farkı meydana getirir.</p><p>*Ben ağaçlarımı ektim,evraklarımı tamamladım,ilçe tarım müdürlüğüne verdim.İlçe tarım müdürlüğünden ziraat mühendisi tarlayı konrol etti,onayladı.Benim desteklemeyi almam 1 yılı buldu.</p><p></p><p>Ben dediğiniz şeye rastlamadım.Bundan bahsediyorsanız:</p><p></p><p>Burada krediden bahsediliyor,desteklemeden değil,karıştırdınız herhalde veya ben yazıyı görmedim.fark etmez zaten ben ağacı ektim desteklemeyi sonra aldım,oldu bitti,bu durumu değiştirememde..........' Sizini dediğiniz sadece damla sulama için midir?' demişsiniz,ben damlamaya destek aldım diye birsey demedim ,desteklemeyle ilgilisadece ağaç desteğinden bahsettim.Hepsini birbirine karıştırdınız......zaten ucuza mal ettim,birde destekleme prosedürleriyle uğraşmak istemedim.</p><p></p><p>*Genelde kendim ilgileniyorum,yetmediği yerde adam tutuyorum.</p><p>*3 mesajda da aynı şeyleri tekrar ettim sayılır.Yaparsan olur fakat pembe tablo çizmeye gerek yok.araziyi aldın,köylüden ekipmanda kullandın.O köyde bademcilikle uğraşan insan yoksa bu ağacın dilinden kim anlayacak ?Kayseri atasözü derki: 'Çıraklığını yapmadığın işin,ustalığına soyunma'</p><p>Allah kolaylık versin,saygılar......</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ERFARUK, post: 531792, member: 20633"] [b]Ynt: 300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)[/b] *5x5 eken bodur ekmiştir herhalde,bodur olmayan ağacı okadar sık ekersen dallar birbirine girer.Verim etkilenir,işçilik zor olur. *400tl *300 donum= 120 000 tl yi geri ödemezsin.Mazot ,gübre destekleri her sene alınır. *Para dergisi 100 dönüme ne ekmiş hangi ekipmanları kullanmış? ben hesabımı tekrar yapayım 350 ağaç 8 metre ara ile 350x8=2800 metre birtop deliksiz damlama borusu 400 metre , 2800/400=7 Top boru lazım 1top boru 90 TL 7x90=630 TL damlatıcı meme 0.25 kuruş 350x0.25= 87,5 TL , filitre 50 TL ,10 kör tıpa 2.5 tl , 10 tane plastik vana 5 TL , .....vs vs 150 TL de işçilik vermiştim ozaman.Hepsi toplam 1000 TL ye mal oldu...... yukarıda' Sulama motoru ve bu göre filitre sistemi ,basınca dayanıklı boru kullanılırsa fiyat maliyet değişir,Ben ancak kendi yaptığımdan örnek verebilirim,onunda maliyeti belli.....' diye belirttim.Benim arazim eğimli suyu salınca damlama sistemine rahatlıkla sulanıyor dedim. Benim sistem sana belki uymayacak,arazinde eğim olmaz,300 dönüme suyun basıncı yetmez,sulama motoru kullanman ve on göre filitre sistemi ve boru kullanman gerekebilir,buda maliyet farkı meydana getirir. *Ben ağaçlarımı ektim,evraklarımı tamamladım,ilçe tarım müdürlüğüne verdim.İlçe tarım müdürlüğünden ziraat mühendisi tarlayı konrol etti,onayladı.Benim desteklemeyi almam 1 yılı buldu. Ben dediğiniz şeye rastlamadım.Bundan bahsediyorsanız: Burada krediden bahsediliyor,desteklemeden değil,karıştırdınız herhalde veya ben yazıyı görmedim.fark etmez zaten ben ağacı ektim desteklemeyi sonra aldım,oldu bitti,bu durumu değiştirememde..........' Sizini dediğiniz sadece damla sulama için midir?' demişsiniz,ben damlamaya destek aldım diye birsey demedim ,desteklemeyle ilgilisadece ağaç desteğinden bahsettim.Hepsini birbirine karıştırdınız......zaten ucuza mal ettim,birde destekleme prosedürleriyle uğraşmak istemedim. *Genelde kendim ilgileniyorum,yetmediği yerde adam tutuyorum. *3 mesajda da aynı şeyleri tekrar ettim sayılır.Yaparsan olur fakat pembe tablo çizmeye gerek yok.araziyi aldın,köylüden ekipmanda kullandın.O köyde bademcilikle uğraşan insan yoksa bu ağacın dilinden kim anlayacak ?Kayseri atasözü derki: 'Çıraklığını yapmadığın işin,ustalığına soyunma' Allah kolaylık versin,saygılar...... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
300 dönümlük Badem Bahçesi (12000 agaç)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt