PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
5 bin liralık çoban desteği geliyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 837783" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: 5 bin liralık çoban desteği geliyor</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Umut Abi söylediğin gerçekten yeni sürü sahiplerinin önemli bir eksiği. </p><p></p><p>Çevremde bu işe yeni girenlere bakıyorum. Sürü içerisinde, çobanın tek bir kuzusunu bile istemiyor. Varsa eğer, o çobanın bir hayvanı bile gözüne batıyor. Yediği yem dokunuyor. </p><p></p><p>Adam çalıştırmak da bir sanattır. Kolay da öğrenilmez. </p><p></p><p>Biz bu işi çekirdekten yapıyoruz. Hiç çalıştırmadıysak 100 ' ün üzerinde çoban çalıştırmışızdır şimdiye kadar. Bizimkiler, bırakın çobanın hayvanına laf etmeyi, eğer hayvanı yoksa bile her gelen çobana muhakkak bir 1-2 hayvan verirdi. Bunu neden yaptığını soranlara dedemin ,ok güzel bir cevabı vardı:</p><p></p><p>'Bir hayvan, bir sürüye baktırır'</p><p></p><p>Aynı geleneği ben de devam ettiriyorum. Yıllık olarak tuttuğum her adama en az 1 koyun verdim. O andan itibaren çoban da sürünün bir kısmına sahip oluyor ve çok tehlikeli olan 'boşvermişlik' psikolojisinden sıyrılıyor. </p><p></p><p>Verdiğim o 1 hayvan, çobanın sürüyü benimsemesi, daha iyi otlatması, kurda-kuşa karşı tüm sürünün kollanması, bakımlarının ihmal edilmemesi gibi parayla yaptıramayacağınız faydalar sağlıyor. </p><p></p><p>Insan nefsine her zaman yenilir. Ister çoban olsun, ister başbakan..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 837783, member: 21067"] [b]Ynt: 5 bin liralık çoban desteği geliyor[/b] Umut Abi söylediğin gerçekten yeni sürü sahiplerinin önemli bir eksiği. Çevremde bu işe yeni girenlere bakıyorum. Sürü içerisinde, çobanın tek bir kuzusunu bile istemiyor. Varsa eğer, o çobanın bir hayvanı bile gözüne batıyor. Yediği yem dokunuyor. Adam çalıştırmak da bir sanattır. Kolay da öğrenilmez. Biz bu işi çekirdekten yapıyoruz. Hiç çalıştırmadıysak 100 ' ün üzerinde çoban çalıştırmışızdır şimdiye kadar. Bizimkiler, bırakın çobanın hayvanına laf etmeyi, eğer hayvanı yoksa bile her gelen çobana muhakkak bir 1-2 hayvan verirdi. Bunu neden yaptığını soranlara dedemin ,ok güzel bir cevabı vardı: 'Bir hayvan, bir sürüye baktırır' Aynı geleneği ben de devam ettiriyorum. Yıllık olarak tuttuğum her adama en az 1 koyun verdim. O andan itibaren çoban da sürünün bir kısmına sahip oluyor ve çok tehlikeli olan 'boşvermişlik' psikolojisinden sıyrılıyor. Verdiğim o 1 hayvan, çobanın sürüyü benimsemesi, daha iyi otlatması, kurda-kuşa karşı tüm sürünün kollanması, bakımlarının ihmal edilmemesi gibi parayla yaptıramayacağınız faydalar sağlıyor. Insan nefsine her zaman yenilir. Ister çoban olsun, ister başbakan.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
5 bin liralık çoban desteği geliyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt