PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
50 BAŞ SÜT SIĞIRCILIĞI ÇİFTLİK KURULUMU
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Barış bulum" data-source="post: 1287739" data-attributes="member: 83823"><p>Arkadaşlar merhaba, daha aranıza katılalı 1 kaç dakika oldu. Uzun süredir kafa yorduğum hayvancılık işine girmeye karar verdim. 3 gün öncesine kadar besi sığırcılığı yapmayı düşünüyordum. Araştırmalarım sonucunda besiciliğin pek karlı olmadığını gördüm. Evet belki zahmeti az ama getiriside az. Tabi acemi birinin gözüyle. O yüzden kararımı zorda olsa zahmetli de olsa süt sığırcılığı yapmak üzerine verdim. Bu işe başlamadan önce siz değerli üyelerden tavsiye ve fikirlenize başvurmak istedim. Evet size kafamdaki yapmak istediğim her noktayı kalem kalem anlatacağım umarım sıkılmadan okursunuz. Ben 50 baş süt sığırcılık işini konyada yapmayı planlıyorum sebebi tarım arazisinin çok ve ucuz olması. Elimdeki sermaye 800.000 tl civarıdır bu paranın 200.000 tl siyle 70-80 dönüm arazi alabiliyorum hem çiftlik kurulumu için hemde hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak için, malum ülkemizde yem fiyatları dövizden daha çok oynak. Geriye kalan para ilede ipart a başvurup %50-60-70 hibeli yarı açık çelik veya betonarme ahır ve çifliği kurmak istiyorum. Benim topladığım bilgiler dahilinde 50 başlık (ab kiriterlerine ) uygun bir çiftliği tüm ekipmanları ile birlikte 600.000 tl ler civarına kurabiliyoruz. İpart desteği ile kuracağım için 400.000 tl sini geri alacağımı var sayıyorum bu para ilede hayvan alımı yapmayı düşünüyorum. Tabi nasipse sizin tavsiye ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum, değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Barış bulum, post: 1287739, member: 83823"] Arkadaşlar merhaba, daha aranıza katılalı 1 kaç dakika oldu. Uzun süredir kafa yorduğum hayvancılık işine girmeye karar verdim. 3 gün öncesine kadar besi sığırcılığı yapmayı düşünüyordum. Araştırmalarım sonucunda besiciliğin pek karlı olmadığını gördüm. Evet belki zahmeti az ama getiriside az. Tabi acemi birinin gözüyle. O yüzden kararımı zorda olsa zahmetli de olsa süt sığırcılığı yapmak üzerine verdim. Bu işe başlamadan önce siz değerli üyelerden tavsiye ve fikirlenize başvurmak istedim. Evet size kafamdaki yapmak istediğim her noktayı kalem kalem anlatacağım umarım sıkılmadan okursunuz. Ben 50 baş süt sığırcılık işini konyada yapmayı planlıyorum sebebi tarım arazisinin çok ve ucuz olması. Elimdeki sermaye 800.000 tl civarıdır bu paranın 200.000 tl siyle 70-80 dönüm arazi alabiliyorum hem çiftlik kurulumu için hemde hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak için, malum ülkemizde yem fiyatları dövizden daha çok oynak. Geriye kalan para ilede ipart a başvurup %50-60-70 hibeli yarı açık çelik veya betonarme ahır ve çifliği kurmak istiyorum. Benim topladığım bilgiler dahilinde 50 başlık (ab kiriterlerine ) uygun bir çiftliği tüm ekipmanları ile birlikte 600.000 tl ler civarına kurabiliyoruz. İpart desteği ile kuracağım için 400.000 tl sini geri alacağımı var sayıyorum bu para ilede hayvan alımı yapmayı düşünüyorum. Tabi nasipse sizin tavsiye ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum, değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
50 BAŞ SÜT SIĞIRCILIĞI ÇİFTLİK KURULUMU
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt