PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
50 BAŞ SÜT SIĞIRCILIĞI ÇİFTLİK KURULUMU
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aydinnz" data-source="post: 1288199" data-attributes="member: 45397"><p>Öncelikle hayırlı olsun ve yolunuz açık olsun. Ben de uzun süredir araştırıyorum. Ancak tarım ve hayvancılığın içinde bulunduğu "istikrarsızlık" nasıl aşılır ve sürdürülebilir hale gelir, kafamda sorulara tam cevap bulamadığım için ağırdan almayı tercih ediyorum. Hem ette hem de sütte bir istikrar ve bir milli politika oturmuş değil. </p><p></p><p>Eğer 200bin tl bir paraya 70-80 dekar yer alabiliyorsanız bu büyük avantaj. Tabii aldığınız bu tarlanın 12 ay gidilebilir bir yolu, elektrik ve su gibi altyapı gereklerini de hesaba katmalısınız. Onlar da varsa ne ala! Ama yinede geri kalan paranızı binaya ve betona gömmemenizi naçizane salık veririm. Onun yerine butik sayıda (12-16 adet gebe düve gibi) hayvan temin etmeniz daha mantıklı olacaktır. Bir 200bin de onlar için bütçe ayırın ve iş tamamen öz kaynaklardan hallolsun. 50-75bin gibi bir ahır harcaması sanırım sizi kurtarır. Bir 100bin gibi yada biraz daha azına da traktör edinirseniz işin başlangıç aşamasını geçmiş olursunuz. Böylece elinizde bir 200bin nakitiniz kalmış olur ki can suyu olur size. Ipard vs işleri artık AB ile ilişkiler vs vs nedeniyle işliyor mu bilmiyorum. İşliyor olsa bile süreçler daha uzun ve müşküldür.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aydinnz, post: 1288199, member: 45397"] Öncelikle hayırlı olsun ve yolunuz açık olsun. Ben de uzun süredir araştırıyorum. Ancak tarım ve hayvancılığın içinde bulunduğu "istikrarsızlık" nasıl aşılır ve sürdürülebilir hale gelir, kafamda sorulara tam cevap bulamadığım için ağırdan almayı tercih ediyorum. Hem ette hem de sütte bir istikrar ve bir milli politika oturmuş değil. Eğer 200bin tl bir paraya 70-80 dekar yer alabiliyorsanız bu büyük avantaj. Tabii aldığınız bu tarlanın 12 ay gidilebilir bir yolu, elektrik ve su gibi altyapı gereklerini de hesaba katmalısınız. Onlar da varsa ne ala! Ama yinede geri kalan paranızı binaya ve betona gömmemenizi naçizane salık veririm. Onun yerine butik sayıda (12-16 adet gebe düve gibi) hayvan temin etmeniz daha mantıklı olacaktır. Bir 200bin de onlar için bütçe ayırın ve iş tamamen öz kaynaklardan hallolsun. 50-75bin gibi bir ahır harcaması sanırım sizi kurtarır. Bir 100bin gibi yada biraz daha azına da traktör edinirseniz işin başlangıç aşamasını geçmiş olursunuz. Böylece elinizde bir 200bin nakitiniz kalmış olur ki can suyu olur size. Ipard vs işleri artık AB ile ilişkiler vs vs nedeniyle işliyor mu bilmiyorum. İşliyor olsa bile süreçler daha uzun ve müşküldür. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
50 BAŞ SÜT SIĞIRCILIĞI ÇİFTLİK KURULUMU
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt