PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
50 Başlık Yarı Açık Besi Yeri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="n_cebeci" data-source="post: 290626" data-attributes="member: 20991"><p>Hayvancılıkla ilgili yazıları forumda yakından izliyorum ve takdir ediyorum. </p><p>Elektrik,yol,su sorunu olmayan kendimce çiftlik kurmaya uygun 2 dönüm yer var</p><p>Orada yarı açık besi yapmayı hedefliyorum başarabilirsem. </p><p>Düşüncem şu; sizinde fikrinizi alayım. 16*7 ebatlarında üç tarafı 3m yükseklikte duvarlarla cevirmek, üzerini kiremitle kapatmak. (ağır abinin ahırına benzer) Ön tarafını padoklara bölmek 4 eşit parçaya yada ihtiyaç kadar. yemlikleri kapalı kısma ve kapalı kısmın tam karşısına yapayım düşünüyorum. </p><p>Padokların kurulacagı alanıda 3 tarafı kapalı sundurmanın dışındaki kısım gene 15*15 olsun diyorum. </p><p>Bu alanın 50 baş hayvan için yeterli olacağını düşünüyorum. </p><p>Bazı forumlarda yarı açık sistemler için kapalı alan 2m2 açık gezinti alanı 4 m2 diye yazıyor. Benim yapmayı duşunduğum alan 6 sunudurma+15*=21*15=açık ve kapalı alan toplamı 315 metre eder. sizce uygunmudur, yada başka bir öneriniz varmı?</p><p>Sizinde konu ilgili fikirlerinizi bekliyorum. </p><p>Açık ve sunudrma alanının toplamı 315 m2</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="n_cebeci, post: 290626, member: 20991"] Hayvancılıkla ilgili yazıları forumda yakından izliyorum ve takdir ediyorum. Elektrik,yol,su sorunu olmayan kendimce çiftlik kurmaya uygun 2 dönüm yer var Orada yarı açık besi yapmayı hedefliyorum başarabilirsem. Düşüncem şu; sizinde fikrinizi alayım. 16*7 ebatlarında üç tarafı 3m yükseklikte duvarlarla cevirmek, üzerini kiremitle kapatmak. (ağır abinin ahırına benzer) Ön tarafını padoklara bölmek 4 eşit parçaya yada ihtiyaç kadar. yemlikleri kapalı kısma ve kapalı kısmın tam karşısına yapayım düşünüyorum. Padokların kurulacagı alanıda 3 tarafı kapalı sundurmanın dışındaki kısım gene 15*15 olsun diyorum. Bu alanın 50 baş hayvan için yeterli olacağını düşünüyorum. Bazı forumlarda yarı açık sistemler için kapalı alan 2m2 açık gezinti alanı 4 m2 diye yazıyor. Benim yapmayı duşunduğum alan 6 sunudurma+15*=21*15=açık ve kapalı alan toplamı 315 metre eder. sizce uygunmudur, yada başka bir öneriniz varmı? Sizinde konu ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Açık ve sunudrma alanının toplamı 315 m2 [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
50 Başlık Yarı Açık Besi Yeri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt