PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
55 bin çiftçi organik tarıma geçti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 745556" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>55 bin çiftçi organik tarıma geçti</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>15 Ekim 2013</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yüzde 350 arttı</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' de organik tarım yapan çiftçi sayısı, 10 yılda yaklaşık yüzde 350 artarak 55 bine ulaştı - Toplam üretim alanı da 90 binden 703 bin hektara yükseldi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' de organik tarım yapan çiftçi sayısı, 10 yılda yaklaşık yüzde 350 artarak 55 bine ulaştı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, organik tarıma yönelik destekleme politikaları, bu alanda üretim yapan çiftçi sayısında adeta patlamaya neden oldu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye ' de 2002 ' de 310 bin ton olan organik üretim, 2012 ' de 1 milyon 750 bin tona ulaştı. Toplam organik üretim alanı da aynı süre içinde 90 bin hektardan 703 bin hektara yükseldi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Organik tarım yapan çiftçi sayısı ise söz konusu sürede yaklaşık yüzde 350 artış göstererek 12 bin 428 ' den 54 bin 635 ' e ulaştı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan işlemlerde, kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmıyor. Organik tarım yapmak isteyen girişimcilerin, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş sertifika kuruluşlarına başvurması gerekiyor.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 745556, member: 41641"] [color=blue][b]55 bin çiftçi organik tarıma geçti 15 Ekim 2013 Yüzde 350 arttı Türkiye ' de organik tarım yapan çiftçi sayısı, 10 yılda yaklaşık yüzde 350 artarak 55 bine ulaştı - Toplam üretim alanı da 90 binden 703 bin hektara yükseldi. Türkiye ' de organik tarım yapan çiftçi sayısı, 10 yılda yaklaşık yüzde 350 artarak 55 bine ulaştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, organik tarıma yönelik destekleme politikaları, bu alanda üretim yapan çiftçi sayısında adeta patlamaya neden oldu. Türkiye ' de 2002 ' de 310 bin ton olan organik üretim, 2012 ' de 1 milyon 750 bin tona ulaştı. Toplam organik üretim alanı da aynı süre içinde 90 bin hektardan 703 bin hektara yükseldi. Organik tarım yapan çiftçi sayısı ise söz konusu sürede yaklaşık yüzde 350 artış göstererek 12 bin 428 ' den 54 bin 635 ' e ulaştı. Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan işlemlerde, kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmıyor. Organik tarım yapmak isteyen girişimcilerin, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş sertifika kuruluşlarına başvurması gerekiyor.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
55 bin çiftçi organik tarıma geçti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt