PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
* 550.000 Canlı Sığır İthalat Ediliyor *
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1036428" data-attributes="member: 74139"><p>Onlar çiftçinin malını oyuncak etmekten bıkmadı ben de yazmaktan bıkmayacağım. Kısa süre sonra Kesip yiyeceğiniz hayvanı ister canlı ithal edin, ister kemiksiz et olarak hiçbir şey değişmez. Taşıma su ile de değirmen dönmez demişler. Bu anca kısa süreli olarak piyasaları tedirgin edip dalgalanmaya sebep olur. Bu dalgalanmada kesime hayvan götürecek arkadaşlar da zarar eder. 150 bini çıktığımızda 400bin erkek hayvan x 300kg=120 bin ton karkas et eder. Ülkemizde kabaca yaklaşık olarak 20 milyon Asker, öğrenci, hasta var. Bunlar, 200gr et yeseler, bir seferde 4bin ton yapar. Yani 30 öğünlük et yapar. Bu daha kemikli. Bu 30 öğünü bu öğrenci-asker-hastaya haftada 1 verirseniz 30 hafta 2 verirseniz 15 hafta yapar. Daha en çok et tüketilen Lokantaları saymıyorum. Zaten evlerin çoğunda kırmızı et yerine Tavuk tüketiliyor. Milletin tavuk gibi olmasının bi sebebi de bu. Bana inanmıyorsanız konunun uzmanlarına sorun. </p><p>Bu danalar genç ise daha besiye çekilecek. Önümüzde 4,5 ay sonra kurban bayramı var. Belki onun için ithal etmişlerdir. Hala ben yeterli Kurbanlık bulabileceklerinden emin değilim. Bir de koyun keçi ithal etmişler. Ondan sonra Tarım kanallarında bi de utanmadan bizim meralarımız ve iklimimiz büyükbaşa uygun değil, küçükbaşa uygun diyorlar. Küçükbaşa uydu da ne oldu? Naaptınız. Ben soruyorum, ABD nin Texas çölleri Büyükbaşa çok mu uygun? Idaho steplerinin, orta anadoludan ne farkı var? Daha önce Angusçuluk konusunda Fotolarını paylaştığım için tekrar paylaşmıyorum. Tekrar söylemekten bıkmayacağım. Benim kıt aklıma göre Uzun vadede Ülkemizin 8 milyon damızlık etçi dişiye ihtiyacı var ve Angus ve simentaller yakın ve uzak vadede vazgeçilmez gibi duruyor.</p><p>Hepsini Damızlık ithal etseler bu kadar kızmam. Hayvancılık için Neredeyiz? Nerede olmak istiyoruz? Bunun için 2-5-10-15 yılda ne yapmalıyız soruları sorulup planlama yapmazlarsa, naaparlarsa yapsınlar boş. Bunun etçili de sütçülü de dişiden doğuyor. Dışardan alacaksan Ya embriyo alırsın, ya düve alırsın, ya da verirlerse, dölleyici damızlık boğa. Hani özel sektöre ithal izini vermiyorlardı Hooop bi ek Karar çıkar. çeşitli canlı hayvan ithalatında özel sektör için gümrük vergilerini yüzde 7.8'e düşür. İsterse bu ithal ettiklerinizi de onlara verin ooh, ne ala gümrüksüz bi dünya mal. Küçük çiftçi ne mi yapsın? Ben ne yapacaklarını biliyorum ama, ben söyleyince aksi tesir yapıyor. Kendileri bulsun</p><p>Benim bu eleştirel yazılarıma, muktedirleri pek seven forumdaki bazı küçük besici arkadaşlar, Olumsuz eleştiriyi ağzı olan herkes yapar, olumlu eleştiri yapalım diye kızıyordu. Ben daha ne diyeyim. Millet hipnoza tutulmuş gibi. Hadisi Şerif: Nasıl yaşıyorasanız (devamını siz bulun)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1036428, member: 74139"] Onlar çiftçinin malını oyuncak etmekten bıkmadı ben de yazmaktan bıkmayacağım. Kısa süre sonra Kesip yiyeceğiniz hayvanı ister canlı ithal edin, ister kemiksiz et olarak hiçbir şey değişmez. Taşıma su ile de değirmen dönmez demişler. Bu anca kısa süreli olarak piyasaları tedirgin edip dalgalanmaya sebep olur. Bu dalgalanmada kesime hayvan götürecek arkadaşlar da zarar eder. 150 bini çıktığımızda 400bin erkek hayvan x 300kg=120 bin ton karkas et eder. Ülkemizde kabaca yaklaşık olarak 20 milyon Asker, öğrenci, hasta var. Bunlar, 200gr et yeseler, bir seferde 4bin ton yapar. Yani 30 öğünlük et yapar. Bu daha kemikli. Bu 30 öğünü bu öğrenci-asker-hastaya haftada 1 verirseniz 30 hafta 2 verirseniz 15 hafta yapar. Daha en çok et tüketilen Lokantaları saymıyorum. Zaten evlerin çoğunda kırmızı et yerine Tavuk tüketiliyor. Milletin tavuk gibi olmasının bi sebebi de bu. Bana inanmıyorsanız konunun uzmanlarına sorun. Bu danalar genç ise daha besiye çekilecek. Önümüzde 4,5 ay sonra kurban bayramı var. Belki onun için ithal etmişlerdir. Hala ben yeterli Kurbanlık bulabileceklerinden emin değilim. Bir de koyun keçi ithal etmişler. Ondan sonra Tarım kanallarında bi de utanmadan bizim meralarımız ve iklimimiz büyükbaşa uygun değil, küçükbaşa uygun diyorlar. Küçükbaşa uydu da ne oldu? Naaptınız. Ben soruyorum, ABD nin Texas çölleri Büyükbaşa çok mu uygun? Idaho steplerinin, orta anadoludan ne farkı var? Daha önce Angusçuluk konusunda Fotolarını paylaştığım için tekrar paylaşmıyorum. Tekrar söylemekten bıkmayacağım. Benim kıt aklıma göre Uzun vadede Ülkemizin 8 milyon damızlık etçi dişiye ihtiyacı var ve Angus ve simentaller yakın ve uzak vadede vazgeçilmez gibi duruyor. Hepsini Damızlık ithal etseler bu kadar kızmam. Hayvancılık için Neredeyiz? Nerede olmak istiyoruz? Bunun için 2-5-10-15 yılda ne yapmalıyız soruları sorulup planlama yapmazlarsa, naaparlarsa yapsınlar boş. Bunun etçili de sütçülü de dişiden doğuyor. Dışardan alacaksan Ya embriyo alırsın, ya düve alırsın, ya da verirlerse, dölleyici damızlık boğa. Hani özel sektöre ithal izini vermiyorlardı Hooop bi ek Karar çıkar. çeşitli canlı hayvan ithalatında özel sektör için gümrük vergilerini yüzde 7.8'e düşür. İsterse bu ithal ettiklerinizi de onlara verin ooh, ne ala gümrüksüz bi dünya mal. Küçük çiftçi ne mi yapsın? Ben ne yapacaklarını biliyorum ama, ben söyleyince aksi tesir yapıyor. Kendileri bulsun Benim bu eleştirel yazılarıma, muktedirleri pek seven forumdaki bazı küçük besici arkadaşlar, Olumsuz eleştiriyi ağzı olan herkes yapar, olumlu eleştiri yapalım diye kızıyordu. Ben daha ne diyeyim. Millet hipnoza tutulmuş gibi. Hadisi Şerif: Nasıl yaşıyorasanız (devamını siz bulun) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
* 550.000 Canlı Sığır İthalat Ediliyor *
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt